Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Θάνος Μωραϊτης: Υπογράφτηκαν η έγκριση περιβαλλοντικών όρων έργου ύδρευσης στο Αγγελόκαστρο και η γεωλογική μελέτη παλαιού αεροδρομίου στο Αγρίνιο.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού εκτίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Αποπεράτωση έργου ύδρευσης Λυσιμαχίας, Κλεισορευμάτων και οικισμού Μπρέσιακου δήμου Αγγελοκάστρου». Με την έγκριση αυτή ουσιαστικά απεμπλέκεται το έργο που είναι ζωτικής σημασίας για την Λυσιμαχία και τον οικισμό Μπρέσιακο του Αγγελοκάστρου, στην υλοποίηση του οποίου υπήρξε σημαντική καθυστέρηση από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ. Μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, αναμένεται η δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 360 χιλιάδων ευρώ, που κατά κύριο λόγο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας».
Επίσης, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη επισπεύστηκε η διαδικασία έγκρισης της γεωλογικής μελέτης, που αποτελεί και βασικό προαπαιτούμενο για το Ρυμοτομικό Σχέδιο της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου στο Αγρίνιο. Η γεωλογική μελέτη είναι απαραίτητη για τις εκσκαφές και επιχωματώσεις που απαιτούνται για την ανέγερση κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου campus στην έκταση του παλαιού πολιτικού αεροδρομίου στο Αγρίνιο.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 18:30, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραίτης θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Αγρινίου με θέμα «Περιβάλλον-Πράσινη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο