Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ξεκινούν πάλι οι εργασίες κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας σε ερώτηση του Βουλευτή Μάριου Σαλμά.

Ξεκινούν πάλι οι εργασίες κατασκευής τόσο του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου όσο και των υπολοίπων δεκατριών που είχαν σταματήσει στις 13 Οκτωβρίου 2009 λόγω μη εξόφλησης εγκεκριμένων λογαριασμών όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριου Σαλμά .
Στην ερώτησή του ο κ. Μάριος Σαλμάς κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ακυρώσει την απόφαση με την οποία παγώνουν οι κρίσεις Ιατρών κλάδου ΕΣΥ από τα Συμβούλια επιλογής λόγω των προβλημάτων που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και ιδιαίτερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
Η Υπουργός Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τις ΜΕΘ και για το λόγο αυτό μόλις πριν δύο ημέρες εστάλη εγκύκλιος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την οποία εξαιρεί τις κρίσεις των ιατρών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ από τη γενικότερη αναστολή. Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι άμεσα έπρεπε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση για όλες τις κρίσεις διότι γίνεται χωρίς λόγο. Απαντώντας στην ίδια ερώτηση η κα Υπουργός δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 2.000 νέων θέσεων Ιατρών κλάδου ΕΣΥ που γίνονται 2.093 θέσεις σε εφαρμογή του Ν.3754/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο