Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Νέος πρόεδρος στο φορέα διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, αναλαμβάνει ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των βιογραφικών που υπέβαλαν 450 περίπου επιστήμονες, οι οποίοι έχουν σχέση με ζητήματα που αφορούν τις προστατευόμενες περιοχές και τη διαχείρισή τους. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των προέδρων και των ειδικών επιστημόνων με τους αναπληρωτές τους, στους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών.
Νέο πρόεδρο έχει πλέον και ο φορέας διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού. Το «τιμόνι» αναλαμβάνει ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος επί χρόνια ασχολείται στην περιοχή με τα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Πριν λίγο καιρό ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας που ερεύνησε την ποιότητα των νερών στους ποταμούς Λούρο και Άραχθο που εκβάλλουν στον Αμβρακικό Κόλπο. Ως αναπληρωτής ειδικός επιστήμονας στο φορέα διαχείρισης ορίστηκε ο Αριστείδης Μερτζάνης, γεωλόγος.
Επίσης στο φορέα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Νίκος Αναγνόπουλος (Ιχθυολόγος – ΣύμβουλοςΕπιχειρήσεων), Ειδικός Επιστήμονας η Ευαγγελία Κρασακοπούλου (Χημικός ωκεανογράφος) και αναπληρωτές Ειδικοί Επιστήμονες οι Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Τμήμ. Βιολογίας) και Ευάγγελος Δημητρίου (Βιολόγος – Ιχθυολόγος).
Πηγή: Εφημερίδα Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων
http://efpoliteia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο