Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Το «κορίτσι» και τα μάτια σου κ. Δήμαρχε!! (Στον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου)

      Διαβάστε ένα πολύ τρυφερό κείμενο του Νίκου Ζαρκαδούλα, αφιερωμένο με πολλή αγάπη στο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου....

       Φοβάμαι Γιάννη! Φοβάμαι να σε εμπιστευτώ, σαν τα ερωτευμένα κορίτσια μετά από αμέτρητες απογοητεύσεις. Έχεις νοσηλεύσει ποτέ βιασμένο κορίτσι; -Είδες πως τρέμει; Είδες το φόβο στα μάτια του; Με ματωμένα χείλια, σπασμένη φωνή, σκισμένα ρούχα και δάκρυα ξερά στα μάγουλα; -Έτσι είναι ο τόπος μας!!! Σαν τις πόλεις μετά από κάθε κατακτητή που τις αφήνει λεηλατημένες. Για αυτό στο πρώτο άκουσμα της υποψηφιότητάς σου μου πέρασε η σκέψη ότι θα είσαι ακόμα ένας από κείνους. 

       Φοβάμαι Γιάννη! Μου επιτρέπεις τον ενικό έτσι; Δεν είναι από ασέβεια. Αν ποτέ με γνωρίσεις θα δεις ότι δεν είμαι αγενής. Να σου πω την αλήθεια, αν ήμουν στην θέση σου θα ήθελα να μιλούν για τον «Γιάννη» και να αναφέρονται σε σένα μόνο. Μην απαιτήσεις ποτέ το κ. Δήμαρχε. Μην πέσεις στην κακομοιριά της αρρωστημένης εξουσίας που επιβάλλει τυπολατρία. Αν το αξίζεις θα έρθει μόνο του, θα είσαι στις καρδιές τους: Ο Κύριος Δήμαρχος!.....


         Φοβάμαι, αλλά δεν στο κρύβω συντάσσομαι με όλους όσους σου εμπιστεύονται την ελπίδα τους. Βαρύς σταυρός να διαχειρίζεσαι ξένη ελπίδα! Και συ αυτοκλήθηκες να διαχειριστείς την δική μας. Την τύχη των σπιτιών μας. Την αγωνία των μανάδων που θα διώξουν τα παιδιά τους για δουλειά σε ξένη γη. -Θα γυρίσουν άραγε ποτέ πίσω; και αν γυρίσουν θα το μετανιώσουν όπως τόσοι άλλοι; -Είμαι «παιδί» που έφυγε Γιάννη και το σκέφτομαι να γυρίσω. Για αυτό σου γράφω ...αγωνιώ.

         Τόσα χρόνια έχω συνηθίσει να φοβάμαι, μα ελπίζω ότι δεν θα είσαι τυχοδιώκτης, ότι θα θελήσεις να αφήσεις πίσω σου κληρονομιά το όνομα σου και όχι τα χρήματα σου. Ότι θα τους πείσεις μια μακρινή μέρα στο μέλλον να σου κάνουν άγαλμα για ότι έκανες για εκείνους. Ότι δεν θα μας κλέψεις, δεν θα τα μοιράσεις στους φίλους σου! Ότι θα καταφέρεις κάποιους να γυρίσουν πίσω. 

            Επειδή φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο, επειδή κάπου μέσα σου μπορεί και συ να φοβάσαι, άσε με να συνταχθώ μαζί σου. Όχι πριν τις εκλογές μόνο, αλλά και μετά, όταν πολλοί γύρω σου θα χαθούν. Θα κάνω ότι δουλειά θέλεις. Εθελοντής! -Ξέρω να βάφω αυλές, να καθαρίζω σκουπίδια, να φυτεύω δέντρα..... -Παραδέξου το, ακόμα και αν δεν γεννήθηκες εκεί, όταν το βλέπεις από μακριά είναι όμορφο αυτό το «κορίτσι» που σου δίνεται. -Στο χέρι σου είναι να το κάνεις να λάμπει, να σε αγαπήσει! Αν δεν τα καταφέρεις τουλάχιστον μην το «χαλάσεις», μην του σκοτώσεις την ελπίδα σε παρακαλώ. 

      -Ελπίζω να έχεις τη διάθεση και να σου λείπει μόνο η ευχή μου: Εεε!! λοιπόν, στην δίνω με όλη μου την καρδιά: 
....Καλή τύχη άγνωστε φίλε Γιάννη! 

Με την προσδοκία ότι θα πετύχεις και ειλικρινή εκτίμηση,

Νίκος Ζαρκαδούλας 
nzarkad@gmail.com
+48783854170

Πρωτοδημοσιεύτηκε:  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

15 σχόλια:

  1. Ενθαρρυντικο το οτι εξακολουθουν και υπαρχουν ευαισθητοι ανθρωποι.Πρεπει ομως να διαβασετε το παραμυθι με τον κακο λυκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Νίκο μας συγκίνησες με το κείμενο σου.Εύχομαι ο Γιάννης με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά που διαθέτει να πράξει το καλύτερο δυνατό για τον απλό πολίτη του Ξηρό μέρου.Και πιό πολύ για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει καλή προσπάθεια,όμως δεν ψηφίσαμε τον Γιαννη για να μας λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλαδος.Υπαρχει και Πρωθυπουργός νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην μετατρέψουμε δημαρχοποιήσεις σε μυθοποιήσεις

      Διαγραφή
  4. Σάχλες... Μια κακη αντιγραφή της σονάτας χωρίς βάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΥΠΝΗΣΤΕ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Νίκο το εν λόγω άρθρο σου πρέπει να είναι προμετωπίδα του Νέου Δημάρχου-Γιάννη Τριανταφυλλάκη γιατί ο έλεγχος στην Εκκλησία του Δήμου θα είναι αυστηρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή σας μέρα!

    Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια για τα σχόλια των αναγνωστών. Σαφώς και δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα οι Δήμαρχοι αλλά και ούτε οι Πρωθυπουργοί μπορούν όλα. Είναι δική μας δουλειά τα προβλήματά μας και θα τα λύσουμε μόνοι μας, τους επιλέγουμε να μας βοηθήσουν.

    Κατανοώ το ότι δεν αρέσει σε όλους οι "ποίηση" αλλά ελπίζω να μην εκλαμβάνεται ως σάχλα το γεγονός οτι είμαστε απο τους τελευταίους Δήμους της Ελλάδας. Σε αυτό έχουμε βάθος... :) Λυπηρό αλλά αυτό μόνο σάχλα δεν είναι!

    Τέλος θα ήθελα να αναφέρω για τις μυθοποιήσεις οτι κάποιοι Δήμαρχοι υπήρξαν Μυθικά άπραγοι ή Μυθικά διεφθαρμένοι, δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον μυθικά καλό?

    Καλήμέρα σε όλους και πάλι και καλό βόλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εισαι βαθια νυχτωμενος.Οσοι ασχολουνται με την πολιτικη το κανουν για συγκεκριμενους λογους.Ο Γιαννης σου δυστυχως δεν αποτελει εξαιρεση.Τωρα αν θες να παραμυθιαζεσαι μονος σου καντο.Πολλοι εκμεταλλευτηκαν την ανικανοτητα των προηγουμενων οχι για να φτιαξουν Μυθους αλλα απλα για την παρτη τους.Αν ο Μυθος σου βγει απο την πολιτικη εστω με οσα ειχε δικαιωνεσαι.Αν ανεβει status κλαψε τα δακρυβεχτα αρθρα.Ο Χρονος θα δειξει,αν και οι γνωστες ξερουν τη νοοτροπια της Κωλοτουμπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επαναλαμβανω οτι το κειμενο ειναι σαχλα!! Ειναι σάχλα γιατί αντιγράφει ενα σπουδαίο κείμενο. Σας λεω και επιμένω οτι είναι σάχλα ακριβώς γιατι μου αρέσει η ποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε ανωνυμε-αναγωγε σαχλας ειστε εσεις, φαινεται απο τον τρόπο που σχολιαζετε άλλωστε, σας κοβω σίγουρα εξηνταρη ταχα μορφωμένο ψευτοκουλτουριαρη, με λιγα λογια απο εκεινους που κατεστρεψαν αυτη την ερμη χωρα..Πολύ ωραιο το κείμενο σας κυριε Νίκο Ζαρκαδουλα, ασχετως σε ποιον αναφέρεται..Κ εμεις οι νεοι λοιπον ανθρωποι ελπιζουμε το ιδιο για τον τοπο μας που τοσο αγαπάμε κ ευχομαστε να μπορέσουμε να γυρισουμε πισω <> με τους γονεις μας την οικογένεια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκος Ζαρκαδούλας30 Μαΐου 2019 στις 4:08 μ.μ.

    Αν είναι ίδιο με άλλο γνωστό κείμενο τοτε μάλλον εγω δεν διαβάζω ποίηση και συγνώμη γι α τις ομοιότητες. Αλήθεια, πέστε μου, ποιο είναι το κείμενο που αντέγραψα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γιάννης έχει ποιότητα έχει προσόντα
    θα πάει ψηλά τον πήχυ και του αξίζει
    Δήμαρχοι και έφτασαν πολύ ψηλά και σε αλλά μέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Γιάννης έχει ποιότητα έχει προσόντα
    θα πάει ψηλά τον πήχυ και του αξίζει
    Δήμαρχοι και έφτασαν πολύ ψηλά σε άλλα μέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Νικολάκη μην απαντάς στα τρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο