Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της ΚΕΔΕ – Υπό… καπέλωμα οι δήμαρχοι (ΦΩΤΟ: Χρηστος Μπόνης)

         Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος-ΚΕΔΕ, με αποκλειστικό θέμα τη λήψη απόφασης για τις ενέργειες της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, προκειμένου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, να ανατραπεί η πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόπειρα της κυβέρνησης να… καταργήσει τη θέση του δημάρχου στη χώρα μας.
      Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ έχει προκαλέσει η πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στη θέσπιση θέσης διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας........

 
Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ μεταξύ άλλων αναφέρει:

    Σε μια περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν ότι αφενός ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι αυτός που κρατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης την κοινωνία όρθια, αφετέρου ότι είναι αναγκαίο ο θεσμός αυτός να ενδυναμωθεί περαιτέρω στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του Κράτους, κάποιοι «νοσηροί εγκέφαλοι» που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του ΥΠΕΣΔΑ απεργάζονται την αποδυνάμωσή του. 
      Προωθούν ρυθμίσεις που ουσιαστικά καταργούν το θεσμό του Δημάρχου, μέσα από την  αφαίρεση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων που σήμερα έχουν οι Δήμαρχοι και τα μονομελή όργανα της Αυτοδιοίκησης και παραδίδουν τη Διοίκηση των Δήμων όχι στους αιρετούς εκπροσώπους τους, αλλά σε μια δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία που δεν διαθέτει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Ουσιαστικά αντικαθιστούν τη λαϊκή βούληση, με το διορισμένο γραμματέα.

1 σχόλιο:

  1. Με το τρόπο που λειτουργούν οι περισσότεροι Δήμοι από ένας εισαγγελέας χρειάζεται στο καθένα από αυτούς. Δεν δικαιούται να μιλά η ΚΕΔΕ. Ας διώξει από τους κόλπους της το κόπρο του Αυγεία και μετά βλέπουμε. Το Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ασυδοσία και σωρεία παρανομιών χωρίς κανένα ενδοιασμό. Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο