Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία η ημερίδα της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι για το Αλτσχάιμερ


Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Σελίβειο Γηροκομείο στο Μεσολόγγι, η ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες ενημέρωσαν τους πολίτες για τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τους τρόπους αντιμετώπισης των πασχόντων, αλλά και για τους τρόπους υποστήριξης των οικογενειών των πασχόντων και των ατόμων που τους φροντίζουν......

Αντίστοιχες ημερίδες θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στον Πύργο [9 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ «Άγιος Χαράλαμπος» (Τέρμα Ολυμπίων, Πύργος)] και αύριο το πρωί στην Πάτρα [10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 09:30-13:00, Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο Πατρών (Πην Κωνσταντοπούλου 10, Πάτρα)]
«Σήμερα, στην Ελλάδα, υπάρχουν 200.000 άτομα με άνοια, ενώ αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της γήρανσης του πληθυσμού» ανέφερε ο συντονιστής της ημερίδας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, και συμπλήρωσε: «Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικά. Εμείς μέσα από το  ‘Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγή της υγείας των πολιτών’, επενδύουμε στην εκπαίδευση, την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας.».
Μεταξύ των συμμετεχόντων εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπου, ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατήρ Επιφάνιος Καραγεώργος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρόμπολας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κούστας, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» Διονυσία Σαμαντά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ημερίδες αυτές της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνονται σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Εθνικό Παρατηρητίριο για την Άνοια-Νόσο Αλτσχάιμερ, την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ», την Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο