Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Τοποθετούν κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Χρυσοβίτσα σε απόσταση αναπνοής απο τα σπίτια μας

      


    Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στη Χρυσοβίτσα Ξηηρομέρου για την τοποθέτηση κεραία κινητής τηλεφωνίας (οι εργασίες συνεχίζονται) λίγα μέτρα από τα σπίτια τους και η Τζένη Παπαδημητρίου γράφει:

ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ 
ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ: Ο εργολάβος για να συνεχίσει τις εργασίες του για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε μικρή απόσταση από τα τελευταία σπίτια του Τοπικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου πήρε λέει άδεια από το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ. Θα μας τρελάνει δεν εξηγείται αλλιώς. Το δασαρχειο μέτρησε τις συντεταγμενες και έδωσε την άδεια τοποθέτησης στο συγκεκριμένο σημείο στη θέση "ΠΙΛΑΚΟ" και όχι εκεί πού αναφέρεται στη θέση "ΠΑΓΩΝΙΑ" και βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων. Εμείς οι κάτοικοι της Χρυσοβίτσας πρέπει να απευθυνθουμε στο... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ για να πάρουμε άδεια κοπής ξύλων για το τζάκι ή την σομπα εν όψει της χειμερινής σεζόν. Μας δουλεύουν φαίνεται ψιλό γαζι... 
     Υπάρχουν μερικοί καλοθελητές που πλησιάζουν τους συγχωριανους και λένε ότι δεν επηρεάζεται η υγεία τους. Μπορούν να μας δώσουν επίσημο έγγραφο ή πιστοποιητικό πού να γράφει ότι δεν επηρεάζεται η υγεία των κατοίκων τού χωριού, εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι και ο νοών νοείτο.... 



  Απ' ότι έχω διαβάσει στο Internet υπάρχει επικδυνότητα και αναφέρεται στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια των κατοίκων είναι: Σε αραιοκατοικημενες περιοχές οι κεραίες εκπέμπουν με μεγαλύτερη ισχύ και έχουν ακτίνα κάλυψης ως 20 km (υπερκυψελες). 
   Οι ασύρματες ακτινοβολιες πού εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτιριστει από τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ. 
    Τουλάχιστον 5 επιδημιολογικες έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιων κινητής τηλεφωνίας με την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ. 
   Στην Γερμανία περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνισή του 8 χρόνια νωρίτερα γι' αυτούς πού διεμεναν σε απόσταση 400 μετρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μέτρων. 

        Οι κάτοικοι της Χρυσοβίτσας δεν είναι αντίθετοι για την εγκατάσταση Κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή μας. Η διαφορά μας είναι ότι λέμε όχι στην συγκεκριμένη τοποθεσία η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας. 
      Περιμένουμε τον δήμαρχο να πάρει θέση για το θέμα πού έχει προκύψει. Με την υγεία μας δεν παίζουμε. Είναι το μοναδικό χωριό από τα γύρω χωριά πού έχει Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο. 
    Επίσης περιμένουμε και από τούς Δυο Δημοτικους συμβούλους της Χρυσοβιτσας να πάρουν θέση. 
Επίσης οι δύο Σύλλογοι: 1)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ "ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ" και 2)ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ. 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...

























6 σχόλια:

  1. στη Βόνιτσα υπάρχει δίπλα σε σχολείο και δε διαμαρτύρεται κανένας,τα χορευτικά και τα άλογα είναι τα ενδιαφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητή τζενούλα παρακαλώ να πας στο Μύτικα και να δείς που είναι η κεραία και με την διπλάσια ισχύ είναι ανάμεσα στα σπίτια φαίνεται οτι οι κάτοικοι του Μύτικα δεν θέλουν να ζήσουν. Είσαι με τα καλά σου...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε κεραιες ουτε εργοστασια μιλαει εκ του ασφαλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή τζενουλα επειδή σε βονιτσα και μυτικα δε μιλανε πρέπει να το βουλωσουμε και εμείς.Καταλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αν θελουν ή αν δεν θελουν να ζησουν ειναι δικαωμα τους.Η κατοικοι της Χρυσοβιτσας ειναι εναντια σε αυτη την κατασκευη και αυτο θα επρεπε να ειναι σεβαστο απο ολους.Αν εσυ 3¨16 θες η εν λογω κεραια να μεταφερθει διπλα απο το σπιτι σου επικοινωνησε με την εταιρια αμεσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ανωνυμουλη 3:16 μ.μ σας απαντώ επώνυμα. Εγώ ενδιαφέρομαι για την υγεία την δική μου και των συγχωριανων μου. Όταν δόθηκε η άδεια εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας το 2012 από τον Καποδιστριακο Δήμο δόθηκε για συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή ήταν στην θέση "ΠΑΓΩΝΙΑ" και όχι εκεί πού γίνονται οι εργασίες εγκατάστασης, θέση "ΠΙΛΑΚΟ" Επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε πρόβλημα με την εγκατάσταση της αρκεί να γίνει στην τοποθεσία πού πήρε την έγκριση. Όσο για την κεραία που βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια των κατοίκων του Μυτικα να απευθυνθουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ(ΕΕΑΕ) για τον Έλεγχο τής τήρησης των Ορίων Ασφαλούς έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο