Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στον εισαγγελέα ο εμίρης του Κατάρ: πρόστιμο 9,5 εκατ. ευρώ για την Οξειά-ακύρωση των επενδυτικών προσπαθειών;

Η πλευρά του Κατάρ έχει αποστείλει επιστολές στον Αλέξη Τσίπρα, που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των επενδύσεων της
Αντιμέτωπος με απίστευτες καταστάσεις έχει βρεθεί στην Ελλάδα ο εμίρης του Κατάρ. Ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, που έχει δρομολογήσει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τα υπό διαμόρφωση πρότζεκτ του. Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, βρίσκεται υπό καθεστώς δίωξης από μια σειρά δημόσιων υπηρεσιών (δασαρχείο, εφορία, πολεοδομία και ΟΑΕΔ), καθώς και από την Μητρόπολη της Ζακύνθου.....

Τα επενδυτικά πλάνα του εμίρη περιλαμβάνουν την τουριστική εκμετάλλευση έκτασης 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε στη Ζάκυνθο και την δημιουργία ενός art island στην νήσο Οξυά (την οποία έχει αγοράσει). Επίσης, έχει αγοράσει και το ξενοδοχείο «Miramare» στην Κέρκυρα.
Όμως τα σχέδια του βρίσκονται αντιμέτωπα με μια ποικιλία προβλημάτων, καθώς τον κυνηγούν όλες οι δημόσιες αρχές της χώρας, ενώ κατατέθηκε εις βάρος του αγωγή από την Μητρόπολη Ζακύνθου, η οποία διεκδικεί 3.000 από τα 15.000 στρέμματα που αγόρασε η εταιρία Pimana Α.Ε. ιδιοκτησίας του εμίρη. Με αυτό τον τρόπο έχει μπλοκαριστεί η επένδυση στην περιοχή της βορείου Ζακύνθου, την οποία όπως αναφέρει η εφημερίδα, αντιστρατεύεται και ο Ζακυνθινός υφυπ. Αθλητισμού. Σταύρος Κοντονής.
Ένα άλλο σημείο τριβής, είναι το πρόστιμο 9,5 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε από την Α΄ΔΟΥ Πατρών για τη μεταβίβαση της νήσου Οξυάς, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο πέλαγος. Στις 26 Μαΐου, η ΔΟΥ προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγο νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πλευρά του Κατάρ έχει αποστείλει επιστολές στον Αλέξη Τσίπρα, που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των επενδύσεων της, οι οποίες έχουν αναβληθεί λόγω πολλών θεμάτων και εμποδίων, ενώ ζητούσε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Από το μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε καμία απάντηση.
Πλέον, απογοητευμένη η καταριανή πλευρά, στέλνει μηνύματα ακύρωσης των επενδυτικών προσπαθειών, καταλογίζοντας στην ελληνική πλευρά έλλειψη ειλικρινούς ενδιαφέροντος, αδιαφορία στις απανωτές προσκλήσεις, ακόμα και εχθρική στάση από πολιτικούς.
agriniopress

1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΕΙ ΕΣΤΕΙ ΤΑΖΑΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΠΙΟΣ ΑΣΤΑΚΙΟΤΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο