Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εξιχνιάστηκε σπείρα για εξαπάτηση ηλικιωμένων με δράση και στο Αγρίνιο

        Εξιχνιάστηκε σήμερα από την αστυνομία, σπείρα η οποία δρούσε τον τελευταίο χρόνο και εξαπατούσε ηλικιωμένους αποκομίζοντας χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα........


      Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr, η ομάδα που αποτελούνταν από πέντε μέλη, τρεις ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 51, 30 και 26 ετών, μία ημεδαπή γυναίκα ηλικίας 26 ετών και έναν Ρουμάνο υπήκοο επίσης 26 ετών, έμπαινε στα σπίτια κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων με διαφορετική σύσταση κάθε φορά και τους εξαπατούσε.
   Στο Αγρίνιο οι δράστες είχαν εξαπατήσει μέχρι τώρα οκτώ διαφορετικά θύματα, τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε περιοχές γύρω απ΄αυτήν, όπως τα δημοτικά διαμερίσματα Νεάπολης, Μεγάλης Χώρας και Ελαιοφύτου.
   Συνήθως, χτυπούσαν κάθε σπίτι ως ομάδες δύο ατόμων, προσποιούμενοι γνωστούς οικείων προσώπων των θυμάτων και με την δικαιολογία πως υπήρχαν οφειλές προς αυτούς απ΄τα εν λόγω πρόσωπα, αποσπούσαν χρήματα απ΄τους ηλικιωμένους.
   Αξίζει να σημειωθεί, πως καθώς το ένα από τα δύο μέλη απασχολούσε το εκάστοτε θύμα για υποτιθέμενα χρέη, το άλλο προσπαθούσε να «αρπάξει» το κάθε τι πολύτιμο μπορούσε να βρει στο σπίτι, χωρίς να κινήσει υποψίες.
    Εναντίον τους έχει συνταχθεί ήδη δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία, ενώ το παράνομο όφελος των δραστών τόσο σε χρήματα αλλά και σε πολύτιμα αντικείμενα (κοσμήματα κλπ) αγγίζει τις εννέα χιλιάδες ευρώ.

aerasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο