Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ανάπλαση Αστακού: Όνειρο ήταν και… το απέρριψαν!

Προχειροδουλειές στον Αστακό: H Περιφέρεια απέρριψε το μεγάλο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου, αφού η σχετική αίτηση ήταν γεμάτη κενά και παραλείψεις.......


  Όταν τον περασμένο Αύγουστο η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου επεχείρησε βιαστικά και «ύποπτα» να περάσει, με έκτακτη ακόμη συνεδρίαση σε ημέρα απεργίας της ΚΕΔΕ, το θέμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, στο agrinioreport.com είχαμε προχωρήσει σε επιμέρους επισημάνσεις, …οι οποίες και δικαιώνονται πλήρως, αφού η Περιφέρεια απέρριψε τελικά την αίτηση χρηματοδότησης.
Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν προσκομίσθηκε χρηματοοικονομική ανάλυση, ότι δεν προσκομίσθηκαν  πίνακες, έντυπα, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων συνημμένων (μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, λοιπά υποστηρικτικά έγγραφα/σχέδια κλπ), ότι δεν προσκομίσθηκε σχετική τεκμηρίωση, ότι δεν προσκομίσθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πράξης και την υποβολή του εν λόγω αιτήματος χρηματοδότησης της πρότασης στο ΔΕΠΙΝ στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης, ότι… έλλειπαν ακόμη σφραγίδες και υπογραφές!!!
Και είναι πραγματικά απορίας άξιο: Τι ακριβώς επεδίωξε η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου; Το να ενταχθεί στο πρόγραμμα (Αειφόρος ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής Δυτικής Ελλάδας – Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης / Σχέδια Παρεμβάσεων Τοπικής Ανάπτυξης) και να χρηματοδοτηθεί, υποθέτουμε πως με τέτοια προχειροδουλειά, δεν μπορεί να το περίμενε. Αδιανόητα πράγματα… Που για τον συγκεκριμένο Δήμο, βέβαια, δεν μας κάνουν εντύπωση…
Θυμίζουμε, ότι επρόκειτο για ένα σημαντικό έργο της τάξης του 1.000.000, 00 ευρώ, το οποίο και θα αναβάθμιζε ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την αισθητική της πόλης του Αστακού. Ένα έργο αναγκαίο για την περιοχή, η διεκδίκηση του οποίου πρέπει να συνεχιστεί, …αλλά με σοβαρότητα και υπεύθυνες πολιτικές.
agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο