Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Κεραυνός “χτύπησε” το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Κωνωπίνα!

         Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα με απίστευτη σφοδρότητα, επέφεραν πλήγμα στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του χωριού της Κωνωπίνας (Ακτίου – Βόνιτσας).   
      Το μοναχικό εκκλησάκι  το έπληξε  με απίστευτη σφοδρότητα κεραυνός, τρυπώντας την κεραμοσκεπή στο χώρο του ιερού, διαπερνώντας το ταβάνι προξενώντας ρηγμάτωση  στο δάπεδο και εκτινάσσοντας την ανατολική πόρτα της εκκλησούλας προξενώντας της ζημιές. Επίσης,  υπέστη ζημιές  ο χώρος του ιερού καθώς και φθορές τα καντήλια.
      Το φαινόμενο αυτό, να «χτυπηθεί» η εκκλησία μας από κεραυνό, καταγράφεται ως πρωτοφανές στα χρονικά του χωριού μας και λύπησε ιδιαίτερα όλους του Κωνωπινιώτες και τους Ξηρομερίτες............



   Όταν έγινε αντιληπτό το συμβάν, ο ιερέας του χωριού Δημήτριος Χαμαλέτσος, μετέβη στο τόπο με τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.
      Στον τόπο προσήλθε ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας κ. Κόκκιος Δημήτριος, για την επιβαλλόμενη τυπική αυτοψία και καταγραφή του συμβάντος.
      Εντύπωση προκάλεσε το εύρος των ζημιών  σχεδόν σ’ όλο το Ναό.
     Πρωταρχική ενέργεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου ήταν να επισκευάσει τη σκεπή της εκκλησίας, ώστε να μην υποστεί περαιτέρω φθορές από τις βροχοπτώσεις.
      Το εκκλησάκι αυτό ανεγέρθη το 1992 στη χάρη της  Αγίας Παρασκευής,  από τον Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου και κάθε χρόνο συρρέουν στις 25 και 26 Ιουλίου, πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου, για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της θαυματουργής Αγίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο