Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

iSea_Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες.

 


     Την Κυριακή 14 Ιουλίου γιορτάζουμε στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ίσως τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα αυτού του πλανήτη, τα οποία συναντώνται στην Ελλάδα, και για κάποια από αυτά ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί σημαντική περιοχή.

Είναι Ημέρα ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες!!!

 Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea εργάζεται συστηματικά στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, σε στενή συνεργασία με τους αλιείς και τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινότητας, και διατηρεί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας την ερευνητική της βάση.

Εκτός από τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέγονται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια σχετικά με τους καρχαρίες και τα σαλάχια, πλέον έχουμε συλλέξει συναρπαστικό υλικό από τη θαλάσσια βιοποικιλότητα του Αμβρακικού Κόλπου μέσα από τις ερευνητικές δραστηριότητες της καταδυτικής μας ομάδας και από τη χρήση υποβρύχιων καμερών.

Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Καρχαρίες αποτελεί λοιπόν την ιδανική αφορμή να ξανασυναντηθούμε με την τοπική κοινότητα και να μοιραστούμε μαζί τους αυτό το υλικό, αλλά και να τους ενημερώσουμε για τους τρόπους που πρόκειται να το αξιοποιήσουμε τόσο ερευνητικά, όσο και για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής!

Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, όχι μόνο για να ενημερωθείτε σχετικά με τους καρχαρίες και τα σαλάχια της περιοχής, αλλά και για να αξιοποιήσετε το υλικό για την ενημέρωση του κοινού και την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά την Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Όστρια Καφέ, Μενίδι, στις 20:00, και παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις!

Εκ μέρους της iSea,
Αναστασία Χαρίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο