Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Λ. Δημητρογιάννης με αιχμές κατά Περιφέρειας: Διαπιστώνει «συνθήκες αδράνειας»


Κάνει λόγο για διοργάνωση συνεδρίων για δημόσιες σχέσεις, ημερίδων «αυτοπροβολής» και χορηγίες για «συναυλίες».

Αποφασισμένος να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, φαίνεται πως είναι ο Λάμπρος Δημητρογιάννης , πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Αν και κάποιοι θεωρούν πως η στάση αυτή του κ. Δημητρογιάννη σχετίζεται με την μη αξιοποίηση του κατά την αρχή της δεύτερης θητείας της περιφερειακής αρχής Φαρμάκη, η αλήθεια είναι πως το κλίμα εντός της παράταξης δεν φαίνεται και τόσο ενωτικό και η ομάδα όχι και τόσο συμπαγής με τις «μουρμούρες» να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ υπάρχουν μπροστά ακόμη 4,5 χρόνια θητείας. Κάποιοι δε υποστηρίζουν πως το συντριπτικό ποσοστό του 2023 μάλλον έβλαψε, αφού καταγράφονται φαινόμενα αλαζονείας ή και επανάπαυσης, κάτι που σημειώνει άλλωστε και ο κ. Δημητρογιάννης, που να θυμίζουμε πως τον περασμένο Απρίλιο είχε ζητήσει την απομάκρυνση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Παϊσιου για το θέμα του δικαστικού χάρτη, προκαλώντας και τότε «τριγμούς» στην πλειοψηφία.

Αυτή τη φορά ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, φέρνει ως παράδειγμα την παραμέληση της δράσης οι «Δρόμοι του Νερού». Μια παραμέληση που όπως σημειώνει, «δημιουργεί συνθήκες αδράνειας για επερχόμενη ανάπτυξη».

Και συνεχίζει αιχμηρά, υπογραμμίζοντας: «Με τη διοργάνωση μόνο συνεδρίων για “δημόσιες σχέσεις”, ημερίδων “αυτοπροβολής” και χορηγίες για “συναυλίες”, όχι μόνο δεν επέρχεται βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά καμία ανάπτυξη».


Η ανάρτηση αναλυτικά:


«Έχω αναφερθεί πολλές φορές ότι τα Νερά της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούν το μεγάλο αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτικό οπλοστάσιό μας. Πέρυσι τέτοια εποχή, με τη συνδρομή μιας ομάδας συνεργατών αλλά και αρκετών φορέων, είχαμε καθιερώσει για την περιοχή μας ένα ξεχωριστό brand name, τους ” Δρόμους του Νερού”.

Μια ξεχωριστή προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς:

– Αναδείξαμε τις μεγάλες δυνατότητες της λίμνης των Κρεμαστών με τις δωρεάν περιηγήσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες.

– Λάβαμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των λιμνών και των ποταμών μας.

– Προβάλλαμε τις σπάνιες ομορφιές περιοχών όπως αυτές των τεχνητών λιμνών, με τη διοργάνωση δεκάδων δράσεων για τους συμπολίτες μας.

– Ισχυροποίησαμε τη σημασία των νερών μας για την τοπική μας παραγωγή, προσφέροντας μια εναλλακτική για τις αναπτυξιακές διεξόδους που μπορούμε άμεσα να έχουμε.

Για όλα τα παραπάνω τιμηθήκαμε από Διεθνείς και Πανελλαδικούς φορείς, ως επιβράβευση των προσπαθειών μας.

Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνεται ότι η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μετά από κόπο έχει παραμεληθεί, δημιουργώντας συνθήκες αδράνειας για επερχόμενη ανάπτυξη.

Με τη διοργάνωση μόνο συνεδρίων για “δημόσιες σχέσεις”, ημερίδων “αυτοπροβολής” και χορηγίες για “συναυλίες”, όχι μόνο δεν επέρχεται βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά καμία ανάπτυξη.

Έχουμε δυνατότητες, έχουμε γνώση, αρκεί να έχουμε και διάθεση…»






agriniopress.

2 σχόλια:

  1. Την αλαζονεία την παράγει ο ίδιος... Μήπως θέλει να πάρει κ τη θέση του Φαρμάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι «δρόμοι του Νερού» στις λίμνες μας, όπως θα γνωρίζει ο Πολιτικός κύριος Δημητρογιάννης, προορίζονται από την Κυβέρνηση που υποστηρίζει, για «δρόμους νερού φωτοβολταικών.»
    Ας μας πει ο ίδιος αυτή την προοπτική την υποστηρίζει; Ποια η άποψή του ως Περιφερειακός σύμβουλος; Ήταν στο συλλαλητήριο στη γέφυρα της ΤΑΤΑΡΝΑΣ; Θα το βάλει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;
    Να υπενθυμίσω ότι οι «δρόμοι του νερού » με τη σύμφωνη γνώμη του Πολιτικού κυρίου Δημητρογιάννη δεν αφορούσαν τον Αμβρακικό ,που ο ίδιος γνωμοδότησε θετικά για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) 5.000 στρεμμάτων σε έναν περίκλειστο κόλπο. Είναι η άλλη λογική της ΜΠΛΕΝΤΕΡ αναπτυξης!!
    Δυστυχώς, άτιμο πράγμα η εξουσία.
    Ταυτίζεσαι μαζί της, εξουσιάζεις και απαξιώνεις τον πολίτη όταν την έχεις και ταυτίζεσαι με τον πολίτη και αντιπολιτεύεσαι την εξουσία όταν δεν την έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο