Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Χρήστος Μπόνης: Καταστροφή επιγραφής για τον Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά στον Αστακό.


      Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο διακρίνεται η πλάκα που είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο στην οποία αναγράφεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (προφανώς για τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες που επισκέπτονται τον Αστακό) ότι ο Αστακός είναι η γενέτειρα πόλη ενός Ολυμπιονίκη του Παντελή Καρασεβδά..... και η προτομή του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Αστακού για όσους επιθυμούν να την επισκεφθούν. Η συγκεκριμένη μαρμάρινη πλάκα είχε τοποθετηθεί από τον Σύλλογο Απανταχού Αστακιωτών σε ένα από τα πιο εμφανή σημεία της παραλιακής οδού και στα δυο χρόνια της παρουσίας της είχε προξενήσεις το ενδιαφέρον αρκετών αλλοδαπών τουριστών που επισκέφθηκαν τον Αστακό από θαλάσσης με σκάφη και αλλά θαλάσσια μέσα και αρκετές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο εξωτερικό (Δανία Βέλγιο) με τους ξένους παραθεριστές δίπλα στην προτομή του Ολυμπιονίκη.

Δυστυχώς όμως σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Αστακού αντίκρισαν αυτήν την εικόνα που η φώτο περιγράφει με πολύ μελανά χρώματα. Προφανώς και είναι ανθρωπινό χέρι, προφανώς και ανθρωπινός παράγοντας ενήργησε με αυτή την βαρβαρότητα. Καμιά άλλη σκέψη η εικασία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανένα.

Παρ ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την πολύ μεγάλη εκδήλωση στον Αστακό με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδα, κάποιοι που και την περίοδο εκείνη έδειχναν μίσος αποτροπιασμό, κάκια, μόχθο, εξακολουθούν να δείχνουν τα βάρβαρα αισθήματα τους απέναντι σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης με επακόλουθο την σημερινή εικόνα. Το μαύρο πέπλο που σκεπάζει το αραχνιασμένο τους μυαλό εξακολουθεί να παραμένει πιο σκοτεινό από πριν. Επέλεξαν την περίοδο που ενδείκνυται για προσέλευση ξενών επισκεπτών για διακοπές, την περίοδο που πάνω από 150 αθλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα διαγωνιστούν στο 10ο Ετήσιο τουρνουά του αθλητικού συλλόγου Κένταυρος με προφανή και αντικειμενικό σκοπό η πράξη αυτή να επιζητά το "θάψιμο" της ενημέρωσης.
 
Έδειξαν ξεδιάντροπα και αδίστακτα το πραγματικό σας πρόσωπο. 

Μένει να αποκαλυφθούν.

Ευελπιστούμε ότι ο (νέος) Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Γιώτης θα επιληφθεί της κατάστασης και σε συνεργασία με τον τεχνίτη που την τοποθέτησε εκεί θα ξαναέρθει στην ίδια θέση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

6 σχόλια:

  1. Ντρέπεται και η ντροπή για αυτή την εικόνα. Μερικοί κάφροι πάνε τον τόπο με συμπεριφορές και τα νταηλίκια τους 500 χρόνια πίσω. Χρήστο κάνε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Θέλουμε και τουρισμό τρομάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΩΤΑ ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΝΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΘΕΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ .

      Διαγραφή
  3. Γιατί δεν μας τι λες εσύ που ξέρεις έστω και ανώνυμα ξερολες όλοι όλα τα ξέρουμε και τίποτα δεν ξέρουμε την τύφλα στα μάτια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΞΑΝΑΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

      Διαγραφή
  4. Πραγματικα η τριχα τριχιά...
    Ξεκολησε απο τη ζεστη!!πολυ απλα.
    Εδω ράγες τρένων στράβωσαν,δεν θα ξεκόλαγε η πλάκα??
    Αν ήθελαν να καταστρέψουν θα την έσπαγαν.
    Έλεος !!!με τα σενάρια πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο