Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Θέμα χρόνου η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Νέα Δημοκρατία.


      Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού βιαιοπραγίας που άσκησε κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και το επεισόδιο που προκάλεσε σε βάρος αστυνομικού.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνεται να χτυπάει εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης αφού ζητά συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση» στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

«Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑϊ είπε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Ήξης αφήξεις δηλαδή. Και ζητάει συγγνώμη και δεν παραιτείται και ισχυρίζεται ότι ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση παρά το γεγονός ότι το βίντεο τον διαψεύδει.

Ερωτηθείς για το θέμα, πριν τη δήλωσή του βουλευτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι «συμπεριφορές του τύπου "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" δεν γίνονται ανεκτές».
Αφού, δε, ενημερώθηκε για την δήλωση του κ. Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «νομίζω θα επανέλθουμε».

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει σοκάρει το πανελλήνιο, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πάντως ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».

 

 newsbomb.gr

5 σχόλια:

  1. Θυμαστε με τι υφος ειχε μιλησει στον τριανταφυλλακη με στην επιτροπη της βουλης οταν ο δημαρχος του ειπε τις αληθειες οτι δημοι και περιφερειες αγνοουνται για τις ποαυ.
    Μαλιστα καποιος δημοτικος συμβουλος ξηρομερου εκθιαζε τον αυγενακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα ακόμα μπουμπούκι κοσμή το ελληνικό κοινοβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο