Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Μιχαήλ Κουτουρίνης: ΣΤΑ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ


     Η ψυχή ελευθερώνεται το βλέμμα μας μένει καθηλωμένο όταν χάνεται στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Η Βόνιτσα αποτελεί έναν από τους προορισμούς που το γαλάζιο και το μπλέ είναι το χρώμα που επικρατεί στις όμορφες παραλίες της.

Η ήρεμη χωρίς κυματισμό θάλασσα πάντα αποτελούσε την «ελπίδα», τη «γαλήνη», καθώς και πλήθος άλλων συναισθημάτων, αυτός είναι και ο λόγος που έχει μία σημαντική θέση, διαχρονικά, μέσα στο έργο χιλιάδων Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων.


Οι Έλληνες ποιητές Α. Παπαδιαμάντης, Ν. Καββαδίας, Ο. Ελύτης, Γ. Σεφέρης, Δ. Σολωμός και πολλοί άλλοι, διάλεξαν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και τι συμβόλιζε για αυτούς η θάλασσα, πότε ήρεμη, πότε γαλήνια και πότε φουρτουνιασμένη, μία εικόνα, ένα αποτύπωμα, της ίδιας της ζωής.

Ο φίλος μας Μιχαήλ Κουτουρίνης με ένα όμορφο βίντεο σκηνοθεσίας δικής του, μας μεταφέρει την εικόνα της ήρεμης θάλασσας, της θάλασσας που εύχονται όλοι οι ναυτικοί να έχουν στα ταξίδια τους.

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή εισαγωγή με ένα γνωστό γνωμικό: "Το κύμα είπε στη θάλασσα: «Θα μπορούσα να είμαι σαν εσένα;» Και η θάλασσα απάντησε: «Είναι εύκολο… Απλά… ηρέμησε!»."


Δείτε το Βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο