Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Η ανάγκη του Εθελοντισμού και οι υποχρεώσεις του Δήμου.


      Στην Κοινότητα Κανδήλας του Δήμου Ξηρομέρου με πρωτοβουλία ιδιώτη βάφτηκαν τα κάγκελα της σκάλας που οδηγούν στην παραλία Ελιας. Τέτοιες δράσεις εθελοντισμού είναι γεγονός ότι βοηθούν, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος, πρέπει να είναι ο πρωτεργάτης καθώς τα χρήματα δεν είναι πολλά για να γίνει η συντήρηση και ανάδειξη, οργανωμένα και με σχεδιασμό.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να αντισταθεί στις εύκολες λύσεις και στη «διαχείριση» μόνο από εθελοντές, καθώς ο ετήσιος σχεδιασμός της συντήρησης θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, εάν η περιοχή θέλει να έχει μερίδα στον τουρισμό, πάντα προς όφελος της κοινωνίας και των δημοτών.

Βέβαια ο εθελοντισμός ως ενέργεια είναι πάντα ευπρόσδεκτη καθώς το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό. Δεν μπορούμε όμως να μη σκεφτούμε ότι έχει φτάσει στη μέση η καλοκαιρινή περίοδος και μέχρι και την εθελοντική αυτή προσφορά, τα κάγκελα της σκάλας που οδηγούν στην παραλία Ελιας, η οποία καθημερινά δέχεται πολλούς κολυμβητές και επισκέπτες, δεν ήταν στη σωστή κατάσταση, στην οποία θα έπρεπε να είναι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα τουριστικό προορισμό.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης: 

Σαν τοπική Κοινότητα Κανδήλας ευχαριστούμε τον συγχωριανό μας ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΕΙΟ  για τη συμβολή του στον ευπρεπισμο της παραλίας Ελιας. Με δική του πρωτοβουλία έβαψε τα κάγκελα της σκάλας που οδηγούν στην παραλία που καθημερινά δέχεται πολλούς κολυμβητές. Τέτοιες  δράσεις εθελοντισμού δεν βοηθούν μόνο την κοινότητα στο έργο της αλλά δείχνουν τη συνεργασία και το ενδιαφέρον όλων των πολιτών για το καλό του τόπου μας.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο