Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Χάρης Δούκας στο Αγρίνιο: «Ο ρόλος μας είναι να υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας και να κυβερνήσουμε"


Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «Συμμετοχικό σοκ» και «ιστορική ευθύνη» για το ΠΑΣΟΚ.....

Την βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο πόλος διακυβέρνησης απέναντι στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε από το Αγρίνιο ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας σε κεντρικό καφέ της πόλης.


«Μου λένε κάποιοι ότι κάνει ζέστη, οι συνθήκες είναι δύσκολες και ότι πρέπει να λειτουργώ από το Tik Tok και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, όμως εγώ επιμένω και θα γυρίσω όλη την Ελλάδα και μέσα στον Αύγουστο, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, κάνοντας λόγο γι’ αυτό που έχει χαρακτηρίσει ως «συμμετοχικό σοκ» στο ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση της μεγάλης αλλαγής στη οργανωτική δομή και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει μέχρι τις εκλογές το Κίνημα. «Θα είναι όλα τα βλέμματα πάνω μας και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα γεγονός που θα δείξει ότι στόχος μας είναι να κυβερνήσει η κεντροαριστερά», είπε.

Αφού δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε στο Αγρίνιο όπου έχει πολλούς φίλους, όπως τόνισε, επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει το Κ κεφαλαίο, το ΠΑΣΟΚ είναι Κίνημα, και για να μπορέσει να ξαναγίνει η ψυχή της Δημοκρατικής Παράταξης, πρέπει να μιλήσουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την άγνοια για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τις μόλις τέσσερις συνεδριάσεις της σε 2,5 χρόνια, όπως είπε, ενώ επέμεινε πολύ ότι, κάποιοι προσπαθούσαν και πέρυσι τέτοια εποχή στις εκλογές της Αθήνας, να τον αποθαρρύνουν, όμως ο ίδιος «νίκησε το σύστημα και σκοπεύει να το νικήσει και δεύτερη φορά».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να καθίσει στον ρόλο του δημάρχου και να "ζητιανεύει στα υπουργεία" όπως του λένε κάποιοι, διότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πατερίτσα της Δεξιάς, πρέπει να έρθει σε ρήξη μαζί της γιατί έχει ιδεολογικές διαφορές όπως στην Παιδεία, την Υγεία και την Διαφάνεια, πάνω στις οποίες πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση», όπως τόνισε πολλές φορές.

Ο κ. Δούκας επιτέθηκε σφοδρά στις πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να ανασυγκροτήσει την Δημοκρατική Παράταξη». Πάντως, ήταν σαφής ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν χωράει το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα κανενός αφού τέτοια μπορεί να γίνει μόνο αν καθηλωθεί στα ποσοστά του. «Ο ρόλος μας είναι να υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας! Μόνο έτσι θα γίνουμε ο πόλος διακυβέρνησης που χρειάζεται η χώρα και που είναι ο ιστορικός μας ρόλος», επεσήμανε και έφερε τα παραδείγματα από «τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έκαναν οι προοδευτικές παρατάξεις στην Γαλλία και την Βρετανία, με τελείως διαφορετικά αποτελέσματα», όπως ανέφερε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε, πάντως, σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν που επιτέθηκε, λοιδόρησε, χλεύασε και προσπάθησε να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ όταν έδινε τις μεγάλες του μάχες για την Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα «εγώ μπροστινός δεν είμαι κανενός, πολύ περισσότερο κάποιων πρώην πρωθυπουργών, όπως λένε μερικοί».


Επεσήμανε ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο», ενώ κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε: «Δεν είναι απλά ένα κόμμα που πάει σε μία αλλαγή ηγεσίας. Το ΠΑΣΟΚ, εγώ το πιστεύω βαθιά, πράγματι, μπορεί να αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση που θα αλλάξει πορεία στη χώρα. Και θα το κάνουμε επειδή εσείς το πιστεύετε! Δεν αρκεί να το λέω εγώ, αρκεί εσείς να παλέψετε για να το καταφέρουμε. Για να μπορέσουμε, ξανά, να ορίσουμε τη ζωή μας, να φτιάξουμε τις πόλεις μας, να φτιάξουμε τα χωριά μας και να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Πρέπει αυτά να τα αλλάξουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα θεσμικό, σοβαρό, ανοιχτό, αυτόνομο, ανεξάρτητο, όπου όλοι θα αποφασίζουμε. Χωρίς παρέες, χωρίς οφίτσια, χωρίς κλειστά συστήματα».


«Να ενώσουμε δυνάμεις, να παλέψουμε, να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ για να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη. Στις 6 του Οκτώβρη ξεκινάει επανεκκίνηση. Θα νικήσουμε, να είστε σίγουροι, αρκεί να όλοι να παλέψετε μαζί μου!», είπε καταλήγοντας.












sinidisi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο