Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Θανάσης Παπαθανάσης «Ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής για την Αιτωλοακαρνανία». -Υπεγράφη η Σύμβαση των Εγγειοβελτιωτικών Έργων Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου.


      Στο διοικητήριο Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Σταϊκούρα, του Υφυπουργού κ. Ταχιάου και του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη υπεγράφη η σύμβαση των Εγγειοβελτιωτικών έργων παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας και Βάλτου προϋπολογισμού 64.500.000 ευρώ.



«Υπογράφεται σήμερα μία ακόμη σύμβαση ενός έργου που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή μας, αποτελούν καρπό της επιμονής μας στο αναπτυξιακό όραμα για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και της σκληρής δουλειάς της Κυβέρνησης. Άλλωστε πριν λίγους μήνες κατά τη συνάντηση μου με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σταϊκούρα δεσμεύτηκε για την επανένταξή του έργου στο πρόγραμμα “Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027” και σήμερα φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης.  Είναι το 4ο μεγάλο έργο από την αρχή του χρόνου για τον τόπο μας.  Μετά το έργο της υδροδότησης Λευκάδας, Άρτας, Πρέβεζας και περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που συμβασιοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το οδικό έργο σύνδεσης της Αιτωλοακαρνανίας (Αμβρακία οδός-Ακτιο) με την Λευκάδα, την ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού, την παράδοση της γέφυρας του Ευήνου και του μεγάλου ενεργειακού έργου «σύστημα αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας» στον ορεινό Βάλτο, ένα ακόμη μεγάλο έργο όραμα πολλών ετών συμβασιοποιήθηκε σήμερα» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.


 «Η παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα για μια ακόμη φορά καταδεικνύει την στήριξη της Κυβέρνησης στην Αιτωλοακαρνανία.  Συνεχίζουμε με συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να επενδύουμε σε υποδομές και έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργούν νέες ευκαιρίες και προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο