Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ζητούμενο ΚΑΙ η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

 


    Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο “ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΑΤΑ της πίστης της φύσης και της ιστορίας”.
Το συνέδριο διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας με την στήριξη της Περιφέρειας, των Μητροπόλεων και των Δήμων του Νομού.

Σε ανάρτησή του ο κ. Δημητρογιάννης θέλοντας να εξάρει και να αναδείξει τη σημασία αυτού του τόσο σημαντικού συνεδρίου για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει τα εξής, Όταν τα 3/4 της περιοχής σου περικλείεται από θάλασσα και έχεις να επιδείξεις ένα τεράστιο πολιτιστικό, θρησκευτικό και φυσικό κεφάλαιο, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνεις ελάχιστο μερίδιο από τον τουρισμό, τότε πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο και την προσπάθεια!
Υπό αυτά τα πλαίσια, συμμετείχα ενεργά στο επιτυχημένο συνέδριο για τον προσκυνηματικό και εναλλακτικό τουρισμό που διοργάνωσε με επιτυχία η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, με τη στήριξη των Μητροπόλεων, του Επιμελητηρίου και φορέων της Αυτοδιοίκησης.
Για την καθιέρωση ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος  της περιοχής μας απαιτούνται πλέον στοχευμένες δράσεις και εστίαση σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, ώστε σταδιακά και οργανωμένα να κατοχυρώσουμε τη δική μας ξεχωριστή τουριστική αγορά. Και με ρεαλισμό και σύνεση να ξεκινήσουμε από αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε και ταυτόχρονα να δημιουργούμε τις συνθήκες για το μέλλον.
Για αυτό άλλωστε αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές του συνεδρίου, για τα σοβαρά και αντικειμενικά πορίσματα που εξήχθησαν, θέτοντας σοβαρά πλαίσια για την τουριστική αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο