Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ναύπακτος:Ολοκληρώθηκε το έργο του φωτισμού στον δρόμο προς Κάστρο.


 –Η διαδρομή του τη νύχτα είναι απλά συγκλονιστική

Μια πρώτη γεύση από τον φωτισμό της διαδρομής προς το κάστρο της Ναυπάκτου επιχειρεί το Νafpaktianews στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του σχετικού έργου.

Οι εργασίες εγκατάστασης των φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του δρόμου ολοκληρώθηκε.
Αναφερόμαστε στα φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας led που τοποθετήθηκαν από τη συμβολή της οδού Θέρμου μέχρι και το λεγόμενο πλάτωμα του κάστρου, στο τέλος δηλαδή της δρομικής διαδρομής. Σκοπός του έργου η ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου με την όσο το δυνατόν λιγότερη φωτορύπανση.

Το έργο που μελετήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Ναυπακτίας, με αρχικό προυπολογισμό 574.500 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοαίων Επενδύσεων (ΠΕΔ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση της συγκεκριμένης διαδρομής την οποία ακολουθούν όλο και περισσότεροι επισκέπτες και δημότες.


Μάλιστα,το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και τις βραδυνές ώρες,αφού πλέον το τοπίο είναι περισσότερο φιλικό στους πεζούς.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ναυπακτίας, έχει προβεί και συνεχίζει μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου και τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης σε αυτό, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.  Μεταξύ αυτών, ο καθαρισμός και η κοπή των δέντρων πέριξ του Κάστρου, η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η χρονική επέκταση της φωταγώγησής του, καθώς και η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του μνημείου,κάτι που αποτυπώνει και την αυξημένη προσέλευση του κόσμου.

Αν ανηφορίσετε νύχτα θα καταλάβετε στην πράξη την αξία του συγκεκριμένου έργου,καθώς η ατμόσφαιρα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο