Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Μίλτος Ζαμπάρας: Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα που δημιουργούνται στις φορολογικές δηλώσεις χιλιάδων πολιτών


     Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις φορολογικές δηλώσεις χιλιάδων πολιτών......

Με ενημερωτικό σημείωμα πριν λίγο καιρό η Α.Α.Δ.Ε., ενημέρωνε τους φορολογούμενους για την ανάγκη τροποποίησης στοιχείων για το έτος 2023 μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους πολίτες και τους φοροτεχνικούς, που καλούνται να ολοκληρώσουν χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις μέσα σε λίγες μέρες.

Παρόλες τις αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων προς το Υπουργείο, δεν υπήρξε καμία διάθεση παράτασης των προθεσμιών πετώντας το μπαλάκι στους λογιστές, για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Η κυβέρνηση δείχνει μια πρωτόγνωρη ανελαστικότητα απέναντι στην μετάθεση της τελικής προθεσμίας κατάθεσης ενός μεγάλου πλήθους δηλώσεων που πρέπει να τροποποιηθούν, παρόλο που γνωρίζει ότι δεν ευθύνονται οι πολίτες και οι φοροτεχνικοί για αυτήν την καθυστέρηση και ενώ γνωρίζουν ότι τυπικά και από την Α. 1061/2024 δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων για το τέλος Ιουλίου, αλλά για το τέλος του 2024.

Στην συνέχεια ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στην παράταση της υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε πολίτες και φοροτεχνικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο