Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Με τη λάμψη της παράδοσης και τη σκιά της ιστορίας | Το 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

 
Πηγή: Greek Village Life

 Η Κληρονομιά Ζωντανεύει: Το 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

 Στα καταπράσινα λιβάδια του Περτουλίου, εκεί όπου η φύση συναντά την ιστορία, οι Σαρακατσαναίοι τίμησαν την κληρονομιά τους και την μαρτυρική Κύπρο, στο 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα. Ένα τριήμερο γεμάτο ήχους, χρώματα και συναισθήματα, που αναβίωσε την παράδοση και υπενθύμισε τους αγώνες του παρελθόντος. 

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και πολλών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Αντάμωμα έγινε ένα ζωντανό μνημείο της σαρακατσάνικης ταυτότητας. Οι παραδοσιακές φορεσιές, οι χοροί και τα τραγούδια γέμισαν τον αέρα με τη ζεστασιά της αυθεντικότητας, ενώ η αφιέρωση στα 50 χρόνια της Τούρκικης κατοχής στην Κύπρο έδωσε μια νότα συγκίνησης και περισυλλογής. Στο μαγευτικό σκηνικό του Περτουλίου, οι Σαρακατσαναίοι απέδειξαν για άλλη μια φορά τη βαθιά τους σύνδεση με τη φύση και την ιστορία. 

Η φλόγα της ελευθερίας, που διατηρήθηκε αναμμένη στα βουνά της Ελλάδας, φώτισε και αυτό το Αντάμωμα, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την αξία της παράδοσης και την ανάγκη για διαρκή αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο