Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΕΠΑΛ Λευκάδας με 1 νέο τομέα και 2 νέες ειδικότητες. – Μέχρι 5 Ιουλίου οι εγγραφές.


Θανάσης Καββαδάς: «Ενισχύουμε σταθερά την επαγγελματική εκπαίδευση: Εμπλουτίζουμε τα ΕΠΑΛ Λευκάδας με 1 νέο τομέα και 2 νέες ειδικότητες

– Μέχρι 5 Ιουλίου οι εγγραφές»

 

Η νέα ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» προστίθεται στον Τομέα Μηχανολογίας του ημερήσιου ΕΠΑΛ, ενώ στο νυχτερινό ΕΠΑΛ ο Τομέας Μηχανολογίας εμπλουτίζεται με την ειδικότητα «Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», και παράλληλα δημιουργείται ο νέος τομέας «Διοίκηση και Οικονομία».

Με τις νέες προσθήκες, στο ημερήσιο ΕΠΑΛ λειτουργούν πλέον 4 τομείς με 5 ειδικότητες, ενώ στο νυχτερινό 2 τομείς με 2 ειδικότητες (ΦΕΚ 3731 Β’/28-06-24). 

 



Επισημαίνεται ότι οι εγγραφές για φοίτηση στο ΕΠΑΛ έχουν ήδη ανοίξει μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ολοκληρώνονται αυτήν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.            

          Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε:

          «Σε συνεργασία με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και τις Διοικήσεις των ΕΠΑΛ, συνεχίζουμε την προσπάθεια για ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο νησί μας.

Στόχος μας είναι να γίνει η Λευκάδα σημείο αναφοράς για σπουδαστές όχι μόνο από το νησί μας, αλλά και από τις γύρω περιοχές, προσφέροντας κατάρτιση σε αντικείμενα που θα ικανοποιούν και τις επιθυμίες των σπουδαστών και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά που επιλέγουν την εναλλακτική της επαγγελματικής εκπαίδευσης ποιοτικές και πρακτικές γνώσεις και, μαζί, την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης και μάλιστα στον τόπο τους, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το Λύκειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο