Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Απ’ ευθείας αναθέσεις…



Ποια είναι η αλήθεια για τις απ’ ευθείας αναθέσεις στον Δήμο Ξηρομέρου, με βάση την πραγματικότητα και όχι ότι εφευρίσκει ο οποιοσδήποτε, για φθηνή αντιπολίτευση, για παραπλάνηση και προσέλκυση ψηφοφόρων;.......

Η παράταξη ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ – ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ του Δημάρχου Τριανταφυλλάκη, δεν είπε και δεν έγραψε πουθενά ούτε μία απ' ευθείας ανάθεση, γιατί αυτό δεν μπορεί να το πει κανένας σώφρων άνθρωπος. Χωρίς απ’ ευθείας αναθέσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας Δήμος στην Ελλάδα.

Όσοι ισχυρίζονται ότι ειπώθηκε οπουδήποτε και οποτεδήποτε αυτό, απλά λαϊκίζουν και λένε ψέματα από συνήθεια. Ας παρουσιάσουν έστω και ένα δείγμα ηχητικό, βίντεο ή γραπτό, που να αναφέρεται αυτό που λένε, ότι ο Τριανταφυλλάκης ξεστόμισε ότι δεν θα κάνει καμία απ’ ευθείας ανάθεση.

Αυτό που πραγματικά είπε η παράταξη Τριανταφυλλάκη για τις απ’ ευθείας αναθέσεις είναι καταγεγραμμένο.

Στην κεντρική του ομιλία στο Caravel στις 19 Μαΐου 2019 μπορείτε να το ακούσετε:

https://youtu.be/OLaqGAXsM5I

Επίσης με τον πιο επίσημο τρόπο, στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, που ανακοινώθηκαν και κοινοποιήθηκαν, στην σελ. 11, αναφέρεται επί λέξη:

• Όχι έργα, υπηρεσίες και προμήθειες με μη θεσμοθετημένες διαδικασίες.

• Μείωση του ποσοστού χρήσης των απ’ ευθείας αναθέσεων, αύξηση του ποσοστού χρήσης των διαγωνιστικών διαδικασιών.

https://drive.google.com/file/d/1-81-aydDVcfO12h3UllPoy803N-RuYsE/view


Ε λοιπόν οι προγραμματικές δεσμεύσεις τηρήθηκαν μέχρι κεραίας και οι δύο.

Καμία προφορική ανάθεση δεν έγινε επί περιόδου Τριανταφυλλάκη, με το Δήμο Ξηρομέρου στα δικαστήρια, ως συνηθίζονταν. Υπάρχει έστω και μία; Όποιος έχει έστω μία, να την παρουσιάσει.

Από 6,2 εκατομμύρια ευρώ απ’ ευθείας αναθέσεις στην θητεία του Γαλούνη, χωρίς να υπολογιστούν σε αυτές οι μικρές των Νομικών Προσώπων, ο Τριανταφυλλάκης είναι σήμερα στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Άλλο ένα ψέμα καταρρέει. Όχι ο Τριανταφυλλάκης δεν ξεπέρασε συνολικά τον Γαλούνη σε απ’ ευθείας αναθέσεις, αλλά ούτε καν τον πλησιάζει.

Υπήρξε λοιπόν στη πραγματικότητα δραστική μείωση των απ’ ευθείας αναθέσεων, οι οποίες είναι πραγματικές και με έργο ορατό, πολλαπλάσιο και σε ανάγκες ιεραρχημένες. Επίσης υπήρξε κατακόρυφη μείωση των απ’ ευθείας αναθέσεων, με κατακόρυφη αύξηση του ποσού των δημοπρασιών.

Αυτή είναι η αλήθεια και όταν είσαι βουτηγμένος μέσα στη λάσπη, το πρώτο εύκαιρο που έχεις για να πετάξεις στον πολιτικό σου αντίπαλο είναι λάσπη, στη προσπάθεια σου να ψαρέψεις στα θολά νερά για ψήφους. Λαϊκισμός και μικροπολιτική στηριγμένη πάνω στο ψεύδος.

Ναι οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι ένα εργαλείο, πολύ χρήσιμο. Όπως ένα μαχαίρι είναι χρήσιμο όταν κόβει ψωμί και είναι πολύ κακό όταν το χρησιμοποιείς και χτυπάς ένα άνθρωπο. Μαχαίρι είναι και στις δύο περιπτώσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.

Έτσι και οι απ’ ευθείας αναθέσεις όταν γίνονται για πραγματικά έργα, για ιεραρχημένες ανάγκες και με εύλογο κόστος, είναι χρησιμότατες και λόγω ευελιξίας λύνουν εύκολα και γρήγορα χρόνια προβλήματα.

Αν οι απ’ ευθείας αναθέσεις του Τριανταφυλλάκη γίνονταν με άλλους σκοπούς, ο Δήμος θα χρεοκοπούσε, ο Δήμος θα αύξανε όλα τα τέλη, ο Δήμος θα ήταν στα δικαστήρια για χρέη, το ταμειακό υπόλοιπο θα εξαφανίζονταν, ο Δήμος θα χρωστούσε δεξιά και αριστερά σε όποιον μιλάει ελληνικά και κάποιοι λίγοι θα πέρναγαν καλά. Σας θυμίζει μήπως κάτι;

Σήμερα έχουμε οικονομική εξυγίανση στο Δήμο Ξηρομέρου. Αυτή δια μαγείας έγινε;

Υ.Γ.: Τα επώνυμα και ανώνυμα σχόλια στο άρθρο επιβάλλονται και πρέπει να γίνουν, πάνω σε όσα πολύ συγκεκριμένα αναφέρονται, καθώς και κριτική και ίσως μία άλλη άποψη. Οι πραγματικοί δημοκράτες, δεν τρέμουν την γόνιμη κριτική, ανώνυμη ή επώνυμη και δεν θέλουν σιγή ασυρμάτου από τα μπλογκ.

21 σχόλια:

  1. 3.5 εκατομμύρια ευρο τα Θεωρείται λίγα τότε πλανιέστε οικτρα και μάλλον μας θεωρείται όλους χαζούς…η αλήθεια είναι ότι το κανετε πιο έξυπνα απ τους προηγούμενους έχοντας ωραιότατη επικοινωνιακή πολιτική και παρουσιάζοντας τα 4 αυτά χρόνια πράγματα αυτονόητα (κοπή κλάδεμα καθαριότητα)για έργο κριμα για σας που ο κόσμος έχει ξυπνησει προ καιρού και θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως κάνουν όλα αυτά τα αυτονόητα που ΔΕΝ κανατε εσείς τα προηγούμενα χρόνια.Και αυτό σας ενοχλεί και έχετε σκυλιάσει . Γέμισαν τα ταμεία λεφτά . Γίνονται δουλειές σε όλα τα χωριά . Μεγάλα έργα . Πολλές μελέτες .και το σημαντικότερο ειναι μέσα στο κόσμο δεν καβάλησαν καλαμι

      Διαγραφή
  2. Τι σημαίνει απευθείας ανάθεση 11.48; Πως γίνεται; Είναι παράνομη; Γνωρίζεις; Αν ναι πες το μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είστε ο δήμαρχος νούμερο ένα σε ολόκληρη την Ελλάδα στην αδιαφάνεια κύριε Τριανταφυλλάκη .
    Κάθε προσπάθεια σας για να πείσετε περί του αντιθέτου ,μια καταδίκη είναι γραφτή ,που λέει και ο ποιητής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρωταγωνιστής του προεκλογικού αγώνα του κ Τριανταφυλλάκη και δευτεραγωνιστης στην εξεδρα, γνωρίζει αυτός σε ποιόν αναφέρομαι, όπως και οι άλλοι που τον προλογούσαν, επίσης σημαντικά στελέχη του συνδυασμού αυτό εξήγγειλαν επανειλλημένως, στους λόγους υποστήριξης της υποψηφιότητος του κ. Τριανταφυλλάκη. Αντιθέτως απο κανένα απο αυτούς προεκλογικά δεν ακούσαμε κάτι για την ΠΟΑΥ. Εάν έχουν κοντή μνήμη δυστυχώς όμως γι αυτούς ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα καλή Κυριακή,

    Αγαπητό Ξηρόμερο,

    Εδώ διαβάζουμε ένα καθαρά ανώνυμο άρθρο,ποιος υπογράφει αυτό το άρθρο;

    Υπογράφετε εσείς σαν blog Xiromero news; ή κάποιος άλλος που επιλέγει να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία;

    Τι μας λέει το άρθρο αυτό; μήπως τα γυρίζει;
    Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα ότι τάχα μου η σημερινή δημοτική αρχή ουδέποτε κατηγόρησε αλλά ούτε ήταν κατά των απευθείας αναθέσεων;
    Είναι δυνατόν τόσα πολλά συνεχόμενα ψέματα; Είναι δυνατόν να το γυρίζετε τώρα και ουσιαστικά λέτε στους πολίτες,ότι η σημερινή δημοτική αρχή,ποτέ δεν ήταν κατα των απευθείας αναθέσεων,αλλά υπέρ και έτσι παραδέχεστε ότι προεκλογικά απλά κορόιδευε…….

    Ότι η σημερινή δημοτική αρχή δε κατάφερε να φέρει εις πέρας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της,αλλά ούτε κατάφερε να λειτουργήσει δίχως απευθείας αναθέσεις,έχει γίνει αντιληπτό στους πολίτες που καλούνται να κρίνουν σε 7 μήνες από σήμερα.

    Τι μας λέτε εδώ; ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή που οι εισαγγελείς και δικαστές θα έβαζαν φυλακή πραγματοποίησε στα 5 έτη θητείας της
    6,2000,000€ απευθείας αναθέσεις,(που δεν είναι τόσα αλλά ας πούμε ότι είναι)
    άρα 1,240,000€ ανά έτος.

    Έως σήμερα η νυν δημοτική αρχή στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης λέτε ότι πραγματοποίησε:
    3,400,000€ (είναι περισσότερα αλλά ας πούμε ότι τόσα είναι) άρα 971,000€ ανά έτος,που σαφώς στο τέλος του 2023 που τελειώνει η θητεία της,λαμβάνοντας υπόψιν πραγματικά στοιχεία,θα ξεπεράσει κατά πολύ τους αριθμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

    Θεωρώ τίμιο,ο κάθε μπλοκερ να αρθρογραφεί στο δικό του μπλοκ και όχι μετά τάχα μου να αναδημοσιεύει αυτά που προηγουμένως ο ίδιος δημοσίευσε σε άλλο μπλοκ στάχτη στα μάτια.……..
    Δεν έχετε να κάνετε με χαζούς…..

    Οι πολίτες δικαιούνται σοβαρότητα!!!!!

    Ένα τόσο σοβαρό άρθρο θα πρέπει να φέρει σοβαρά στοιχεία, να έχει αξιοπιστία,βαρύτητα και όχι «αποποίηση ευθυνών» διά της ασυδοσίας της ανωνυμίας.

    Σας το έχω ξαναπεί, το Xiromero News έχει ιστορία, συνεχίστε να είστε αξιόπιστοι και σεβαστείτε τη μνήμη του Ιδρυτή του!!!

    Απόστολος Ν Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σοβαρότητα ειναι ότι δεν έχουν δικαστήρια για προφορικές κρυφές αναθέσεις και δικαστικές αποφάσεις που ΚΑΝΑΤΕ . Αυτό ειναι σοβαρότητα .

      Διαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι απλή. Για να κάνεις " Μείωση του ποσοστού χρήσης των απ’ ευθείας αναθέσεων, αύξηση του ποσοστού χρήσης των διαγωνιστικών διαδικασιών" πρέπει να κάνεις μόνο 1 πράγμα: σε ανάθεση που επιτρέπεται απευθείας να κάνεις διαγωνισμό για να κερδίσει ο Δήμος. Πόσες φορές έγινε αυτό τα τελευταία 3 χρόνια; ΚΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν γνωριζω, υποθέτω όμως ότι οι απευθείας αναθέσεις γίνονται υπό την έννοια του επείγοντος....μου κάνει εντύπωση όμως οι προφορικές και απλήρωτες αναθέσεις της προηγούμενης διοίκησης δεν σχολιάζονται από κανέναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα κάνεις φίλε. Οι προφορικές αναθέσεις συζητήθηκαν και καταδικάστηκαν το 2019 στις εκλογές. Τα είπαμε τόσες φορές. Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τα πεπραγμένα της τωρινής

      Διαγραφή
  8. Αν ήταν σοβαροί δεν θα έκαναν δεκάδες αναθέσεις απολογιστικα. Δηλαδή κάνουμε την ανάθεση κι όσα μας ζητήσει μετά ο εργολάβος του τα δίνουμε. Ούτε έλεγχος ούτε έκπτωση τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 99% των αναθέσεων του 2022 έγινε με κάτω από 1% έκπτωση. Αυτό δεν λέγεται νομιμότητα αλλά συναλλαγή κάτω από το τραπέζι χωρίς διαφάνεια. Γιατί δεν το ψάχνει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6 εκατ σε 5 χρόνια. 3,5 σε 3 χρόνια. Μπορεί κανένας μαθηματικός να κάνει την πράξη να μας πει αν η διαφορά είναι μεγάλη; Ακούει κανείς εκεί στην αντιπολίτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6,5 εκατομμύρια και άλλο ένα σε προφορικά . Σύνολο 7,5 εκατομμύρια στα 5 χρόνια .
      Για κάνε τον υπολογισμό

      Διαγραφή
  11. Το να δικαιολογεισαι ότι τα πήγες καλά με 3, 4 εκατομυρια σε 3,5 χρόνια επειδή οι πρώην κάνανε προφορικές δείχνει πόσο απετυχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό σίγουρα το ξεπέρασαν οι τωρινοί http://mytikaspress.blogspot.com/2018/10/21913172.html?m=0
    Και μπράβο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερη η παλιά αυτη αναρτηση και κριμα που δεν το εχει εκμεταλευτει ακομα η αντιπολιτευση για τα χρονια 20-21-22.Οι ακομα ολιγοι πεπλανημενοι απο τη προπαγανδα και τις φωτογραφιες του διαδικτυου ας μη στεναχωριουνται και να αναζητησουν και να γραψουν σχολια τι εχουν δει στο διαυγεια. Τοσο απλο. απλουστατο δεν εχει. Τι το ποιο καθαρο και αληθινο πραγμα;;;;

      Διαγραφή
  13. 3,5 σε 3,5 χρόνια2019-2023 και 7,5 σε 5 2014-2019. Να λέμε αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΤΑ ΠΡΩΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ !!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΡΩΓΕΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΩΣΤΑ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΤΑΡΑΒΕΡΑΚΙ ΓΙΝΕΤΕ ,ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΩΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΛΑΝΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΣΥΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ,ΖΟΥΜΕ ΤΟ 2023 ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.[ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο λαός βλέπει έργα βλέπει διαφάνεια όλα τα υπόλοιπα που ευεβρετε κατά του δημάρχου είναι κοπανιστός αέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο