Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ για το ΠΔ της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), από τη Δικηγόρο του Δήμου Ξηρομέρου κα Άνθη Γιαννούλου, η αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) (αρ. φύλλου 25, Τεύχος Τέταρτο 23/01/2023), που αφορά την ίδρυση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας......

Μετά από δυόμιση χρόνια αγώνων, έντονων προσπαθειών και εκπόνησης εμπεριστατωμένων μελετών, ώστε να πείσουμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αφαιρέσουν από τον σχεδιασμό της ΠΟΑΥ το παράκτιο τμήμα Αστακού - Μύτικα και τη Νήσο Κάλαμο, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό, με μοναδικούς υπεύθυνους, την Κυβέρνηση της Ν.Δ που νομοθέτησε και τα πολιτικά κόμματα ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ, που υπηρέτησαν, τελικώς, καθαρά και απροκάλυπτα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αγνοήθηκαν προκλητικά προηγούμενες αποφάσεις τις Πολιτείας, που χαρακτήριζαν την περιοχή ως ιδανική για παραθεριστική κατοικία, ήπιας τουριστικής αξιοποίησης και αναψυχής των πολιτών του Νομού. Αγνόησαν το ίδιο το χωροταξικό του 2011, που δεν περιλάμβανε στην ΠΟΑΥ το παράκτιο μέτωπο Αστακού – Μύτικα. Αγνοήθηκαν επίσης προτάσεις και επιχειρήματα του Δήμου Ξηρομέρου, όπως και φορέων της τοπικής κοινωνίας για ελεύθερες και καθαρές παραλίες και ακτές.

Η προσφυγή μας στο ΣτΕ, πριν αυτής στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια που θα ακολουθήσει, αποτελεί την ελπίδα για δικαίωση, των νόμιμων και ατράνταχτων επιχειρημάτων μας, που η εκτελεστική εξουσία σκοπίμως δεν ήθελε να δει.

Η δικαιοσύνη, είναι το αποκούμπι του πολίτη για να βρει το δίκιο του και εμείς προσφεύγοντας στο ανώτατο όργανο της, ελπίζουμε για πλήρη δικαίωση και άρση του παραλογισμού.

Η νομική ομάδα του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα, με επικεφαλής την κα Ανθή Γιαννούλου που εκπροσωπεί τον Δήμο Ξηρομέρου, τον κο Βασίλειο Δωροβίνη που εκπροσωπεί ιδιώτη-επιχειρηματία του Καλάμου, αμφότεροι Δικηγόροι παρ΄ Αρειω Πάγω, όπως και οι κ.κ Αλέξανδρος Σάββας τέως Πρόεδρος Εφετών και Αλέξανδρος Φραίμης, Δικηγόρος παρ´ Αρείω Πάγω, που σαν συμπατριώτες προσέφεραν εθελοντικά και ακούραστα τις υπηρεσίες τους, συνέταξαν και κατέθεσαν από κοινού ένα πλήρες δικόγραφο, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την νίκη, την δικαίωση και την αποκατάστασης της νομιμότητας.

Το δικόγραφο αυτό συνυπέγραψαν μαζί με τον Δήμο Ξηρομέρου:

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πόρου, η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝΣΥ), η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) και ο Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος "Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ".

Δικό της ξεχωριστό δικόγραφο για ακύρωση του ΠΔ, κατέθεσε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όλους τους παραπάνω τους ευχαριστούμε θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως απευθύνουμε στους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που με υπευθυνότητα, για το μέλλον του τόπου μας υπέγραψαν την αίτηση ακύρωσης και σε εκείνους που ήθελαν αλλά για διάφορους λόγους δεν πρόλαβαν.

Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο κο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και όλους τους τοπικούς συλλόγους και τα κοινοτικά συμβούλια, που επέλεξαν να στηρίξουν και να σταθούν δίπλα στην Επιτροπή Αγώνα, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και σήμερα.




Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ.

Θα σταματήσει μόνο όταν δικαιωθούν τα αιτήματα μας, διαφορετικά το ΠΔ όλοι μαζί θα πρέπει να το ακυρώσουμε στην πράξη:




Γιατί ο τόπος μας είναι η ανάσα μας και χωρίς ανάσα δεν υπάρχει ζωή.

Συνεχίζουμε…


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

11 σχόλια:

  1. Γελαει ο κοσμος μαζι σας εκει στην ποαυ το εχετε παρει χαμπαρι ? Ειστε για κλαματα. Κωλοτουμπες ε κωλοτουμπες. Ο κοσμος θελει δουλεια. Κλουβια εως το δραγαμεστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξηρομέρου δεν συνυπέγραψε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά θα κάνουν κάποιοι,όπως ο.......των 8.41μμ, αν δεν τους αρέσει η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να μην καταστραφεί ο τόπος μας, να πάνε να μπούνε μέσα στα κλουβιά να κάνουν παρέα με τις τσιπούρες και τα λαβράκια και να τρώνε ιχθυάλευρα και κρεατάλευρα ,να κάνουν καμιά γαργάρα στα βρωμόνερα και να σταματήσουν και να γράφουν αυτές τις φεδρότητες.
    Μπράβο στην προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να μην καταστραφεί ο τόπος.
    Ντροπή και μόνο ντροπή σ' αυτούς που κρύβονται κάτω από την ανωνυμία και γράφουν μόνο φεδρότητες και τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα Η αυραμαρ θα φτιάξει δεξαμενές για γονο στο Καραϊσκάκη εχει πάρει οικόπεδο και εσείς κοιμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.13 ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ......ΓΙΑ ΜΑΣΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΣΦΙΧΤΕΡΜΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ...ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι αυτοί οι πολίτες που είναι στην επιτροπή αγώνα και προσπαθούν όχι να διώξουν τις ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά να ελευθερωθεί η ακτή από τον Αστακό μέχρι το Μύτικα και τον Κάλαμο από τα κλουβιά, έχουν ονοματεπώνυμο. Οι πολίτες αυτοί είχαν την τόλμη και την ψυχή να βγούνε μπροστά και να παλέψουν για τα αιτήματα που το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου ομοφωνα ψήφισε. Άφιέρωσαν χρόνο και χρήμα τρία ολόκληρα χρόνια, γιατί πίστεψαν ότι ο τόπος τους αξίζει μια καλύτερη τύχη. Είναι μέλη της μικρής μας κοινωνίας που όλοι γνωρίζουμε και από την καλή και από την κακή τους πλευρά και κανείς δεν μπορεί να τους καταμαρτυρίσει το παραμικρό! Είναι ντροπή λοιπόν μέσα από ανώνυμα σχόλια να λοιδορείται ξεκούραστα μια τέτοια προσπάθεια. Έλεος !!!!
    Υ.Γ
    Παράκληση προς το αγαπητό κατά τα άλλα ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ
    Όλα τα σχόλια και οι απόψεις των αναγνωστών σας είναι σεβαστες.
    Τέτοιες όμως αναρτήσεις 'όπως των 8.41 και 11.47, πιστεύω ότι δεν προσβάλουν μόνο τα πρόσωπα, που είναι το λιγότερο, αλλά τις συλλογικές προσπάθειες. Είμαστε σε δύσκολους καιρούς και ο τόπος μας έχει ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους. Καλό θα είναι να μην τους αποθαρρύνουμε με τέποιου είδους σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζητήθηκε από την επιτροπή να υπογράψει ο Σύλλογος απανταχού Αστακιωτων? ή αγνοήθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στον περιφερειάρχη μας Νεκτάριο Φαρμάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον 12.35 ..Δεν είμαι μέλος της επιτροπής αγώνα, για να γνωρίζω αν ενημερώθηκε ο ξεχωριστά ο Σύλλογος των Απανταχού Αστακιωτών. Γνωρίζω όμως ότι κάποια μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου υπέγραψαν το πληρεξούσιο για την αίτηση ακύρωσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα στο ανοιχτό κάλεσμα της επιτροπής, όπως και εγώ σαν πολίτης.. Δεν κατάλαβα, είδική πρόσκληση ήθελε ο Σύλλογος για προσέλθει? Αν είναι δυνατόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο