Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Διαπολιτισμική Δημιουργική Απασχόληση, Ταξιδεύοντας στο Μεσολόγγι των Ηρώων με το Σπυρίδωνα Τρικούπη»


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, η δράση «Διαπολιτισμική Δημιουργική Απασχόληση, Ταξιδεύοντας στο Μεσολόγγι των Ηρώων με το Σπυρίδωνα Τρικούπη»,...... άλλη μία δράση σε συνέχεια των Διαπολιτισμικών εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του δήμου μας και το Πανεπιστημίο Πατρών στα πλαίσια του Προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην οικία της Οικογένειας του Σπυρίδωνα Τρικούπη και να αναζητήσουν τον συνοδοιπόρο τους σε αυτό το ιστορικό ταξίδι. Πριν τον ανακαλύψουν ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που αγάπησε, που συνεργάστηκε και βοήθησε αλλά και με αξίες και διασυνδέσεις που είχε από την οικογένεια του. Κάθε ένα από αυτά τα μονοπάτια, τους έδινε κρίσιμες πληροφορίες που τους βοήθησαν να τον ανακαλύψουν.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συμμετοχή και καθοδήγηση των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας και των Εκπαιδευτικών τους, βάδισαν στα μονοπάτια της εμψύχωσης, αλληλοεπιδρώντας μέσα από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, τη διαδραστική αφήγηση, αυτοσχεδιασμούς, γρίφους, δημιουργικές δραστηριότητες που είχαν ως στόχο την ενεργοποίηση της ομάδας και την τριβή τους με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Δράσεις σαν και αυτές με διαδραστικό, ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο διδάσκουν τα νεαρά μέλη της κοινωνίας μας βιωματικά και τους μεταφέρουν σημαντικά εφόδια που ακονίζουν το νου, ενισχύουν την αντίληψη και εκπαιδεύουν σφαιρικά».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Ασημάκη Γιώτη και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη μουσικό κ. Φρόσω Γατσώρη, τον γυμναστή κ. Γιάννη Γρατσινόπουλο και τη Θεατρολόγο κ. Άννα Μανθάτη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο