Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 27-3-2023


Σχετικά με την ανακοίνωση της Παράταξης της Δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Θέρμου, με την οποία προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη για τη ματαίωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,..... της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023, λόγω έλλειψης απαρτίας, στις παρατάξεις της δημοτικής Αντιπολίτευσης που, δήθεν, συνωμότησαν για να υπονομεύσουν το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και το έργο του Δήμου, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

1. Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο και συνεννόηση για την απουσία των δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Άλλωστε, την Αντιπολίτευση συγκροτούν 4 δημοτικές παρατάξεις, με διαφορετικές πολιτικές αναφορές και επιπλέον υπάρχουν και 2 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ευχαριστούμε, βέβαια, τον γράφοντα την ανακοίνωση της πλειοψηφίας, γιατί αναγνωρίζει ότι και στον δικό μας Δήμο υπάρχουν εκλεγμένοι που συζητούν και έχουν διαφορετική λογική και πρακτική από τη δική τους, που είναι παρωχημένη και άλλης εποχής.

2. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματίζει «fast track» συνεδριάσεις, κατά το δοκούν και δεν τηρεί την υπόσχεση ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται την τελευταία Παρασκευή του μήνα, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους και να έχουν το χρόνο για τη μελέτη των εισηγήσεων και το σχετικό ενημερωτικό υλικό της συνεδρίασης. Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που ενημερώνονται, έχουν απόψεις και θέσεις και δεν πηγαίνουν στις συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνου διοίκησης του Δήμου για να συμφωνήσουν με την πρόταση του ενός.

3. Τα θέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Δευτέρας, κοινοποιήθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους, αργά το βράδυ της Πέμπτης, 23/3 και έπρεπε να τα μελετήσουμε μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των 3 ημερών, με αργίες και την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

4. Το θέμα της παραίτησης του Προέδρου του Ο.Κ.Π.Α.Π.ΔΗ.Θ κ. Γεωργίου Γλαβά, που μπήκε Εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ήταν προφανώς για να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση. Η παραίτηση του κ. Γλαβά που απευθύνονταν προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου έχει ημερομηνία 23/3/2023 και η πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. στάλθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας, άρα, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά το ζύμωμα της αποτυχημένης διοίκησης καθυστερούσε, γιατί στις 24/3/2023 υπέβαλε την παραίτησή του και ο Αντιπρόεδρος κ. Κων/νος Παπαθανασόπουλος. Προφανώς, τότε, εγκρίθηκε η αίτησή του. Σκεφτείτε το βαθύ αυτοδιοικητικό πεδίο στον ημιορεινό Δήμο Θέρμου.

5. Το ταξίδι αναψυχής του κ. Δημάρχου στην Αμερική είναι προσωπική του επιλογή, απόλυτα σεβαστή και δεν επηρεάζει τους θεσμούς και τις λειτουργίες των συλλογικών οργάνων του Δήμου, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, για το οποίο υπάρχει η σχετική νομοθετική πρόβλεψη για την απουσία του Δημάρχου. Αν αφορούσε στο Δήμο, έπρεπε να υπάρχει ατζέντα θεμάτων και υπόμνημα για Ομογενείς της περιοχής επίσκεψης που θα ήταν γνωστό στους Δημοτικούς Συμβούλους. Παρόλα αυτά, εμείς να ευχηθούμε στον κύριο Δήμαρχο καλή διαμονή στην Αμερική, που τόσο επιθυμούσε να επισκεφτεί.

Θέρμο, 30 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

1. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ.

2. ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

4. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο