Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Tαξική Συσπείρωση Εργαζομένων & Συνεργαζόμενοι Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

      

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Συνάδελφοι

Σας γνωστοποιούμε, μέσω του ενημερωτικού αυτού δελτίου της παράταξης μας, όλα όσα συνέβησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΕΑ κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του......

Κατά τη συνεδρίαση της 14-3-2023, ύστερα από προτάσεις της Ταξικής Συσπείρωσης, ελήφθησαν ομόφωνα οι εξής αποφάσεις:

1. Απεργία για τα Τέμπη.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΥΠΕΑ στην απεργία για το έγκλημα στα Τέμπη και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις κεντρικές πλατείες Μεσολογγίου και Αγρινίου.

2. Διαμαρτυρία για προβλήματα της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Αγρίνιο.

Αποφασίστηκε, η ανάρτηση πανό που θα αναφέρει την ανάγκη για άμεση στελέχωση και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, στο τμήμα μεταφορών Αγρινίου, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο και η προβολή των ιδιαίτερων και σοβαρών προβλημάτων του τμήματος στα ΜΜΕ και παντού.

3. Διενέργεια ΕΔΕ για Έριχ Βαν Χαμ.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί η άμεση διενέργεια ΕΔΕ για το δυστύχημα που έκοψε τη νήμα της ζωής του συναδέλφου Εριχ Βαν Χάμ, με στόχο να χαρακτηριστεί ως δυστύχημα που έγινε λόγω και εν ώρα υπηρεσίας, ώστε να αποδοθούν στην οικογένεια του οι σχετικές εκ του νόμου παροχές.

4. Ονοματοδοσία αιθουσών Διοικητηρίου.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, να γίνει ονοματοδοσία, των δύο αιθουσών συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, με τα ονόματα των συναδέλφων μας, Ανδριάννας Πριοβόλου και Έριχ Βαν Χαμ, ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς τους, με το σκεπτικό πως πρέπει επιτέλους να αρχίζουν να τιμώνται μέσα το χώρο εργασίας τους, αυτοί οι απλοί, αλλά τόσο πολύτιμοι, συνάδελφοι που εργάζονταν συνειδητά, ακούραστα και πάντα στην πρώτη γραμμή.

5. Εκλογικά συνεργεία.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων, να ζητηθεί να γίνει με βάση την εμπειρία της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, όπου εκτός των εχόντων δικαίωμα συμμετοχής λόγω αρμοδιότητας, συμμετείχαν και 20 επιπλέον συνάδελφοι όλων των υπηρεσιών και περιοχών που επελέγησαν με κλήρωση. Σε περίπτωση πολλαπλών εκλογών, μέσα στο ίδιο έτος, οι κληρωθέντες στην πρώτη εκλογή δεν θα συμμετέχουν στις επόμενες κ.ο.κ.

6. Αποστολή στα ΜΜΕ.

Αποφασίστηκε η ανακοίνωση των αποφάσεων 3,4 και 5, να γίνει αμέσως μετά την απεργία, ώστε να μη αποδυναμωθούν τα αιτήματα της απεργίας και τα αιτήματα των συναδέλφων του τμήματος Αγρινίου της Διεύθυνσης Μεταφορών.

7. Οργανόγραμμα και Αξιολόγηση.

Η παράταξη μας καταδίκασε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφούσας Ανεξάρτητης Κίνησης που έσπευσε απλά να συμφωνήσει με το προτεινόμενο σχέδιο, χωρίς ουσιαστικά να κάνει καμιά διαβούλευση με τους συναδέλφους, ενώ οι άλλοι δύο σύλλογοι της περιφέρειας έστειλαν εμπεριστατωμένες αρνητικές γνωμοδοτήσεις κι ενώ όλες οι προηγούμενες γνωμοδοτήσεις του ΣΥΠΕΑ ήταν αρνητικές. Το χειρότερο ήταν ότι παραδέχτηκαν ότι έκαναν παρασκηνιακά παρέμβαση για τακτοποίηση μέλους του Δ.Σ. με το επιχείρημα ότι ήταν αδικία. Η Ταξική Συσπείρωση τους έκανε σαφές ότι, οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να αφορούν όλους κι όχι επιλεκτικά κάποιους, να γίνονται φανερά και γραπτά και ότι οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεχτες για ανθρώπους που έχουν επιφορτισθεί με το υψηλό καθήκον της προστασίας των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Πρέπει όσοι εμπλέκονται, με οποιαδήποτε τρόπο, σε αυτές να παραιτηθούν.

Λόγω του ότι υπήρχαν πολλά θέματα και η συνεδρίαση ξεπέρασε τις 5 ώρες αποφασίστηκε να συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση που ορίστηκε για την Παρασκευή 24-3-2023.

Κατά τη συνεδρίαση της 24-3-2023 και με αφορμή την μη αποστολή της δεύτερης ανακοίνωσης για την οποία είχε δεσμευτεί η πλειοψηφία, τέθηκε, όπως ήταν φυσικό, θέμα αναξιοπιστίας της.

Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων η Ανεξάρτητη κίνηση έθεσε θέμα υπονοώντας ότι σε παλιότερο εργατικό ατύχημα συναδέλφου των Τεχνικών Υπηρεσιών στο Αγρίνιο, η τότε πλειοψηφούσα παράταξη μας και ειδικότερα ο τότε πρόεδρος δεν έδειξε, όχι μόνο την ίδια αγωνιστικότητα κι αποφασιστικότητα που δείχνει τώρα για το δυστύχημα, αλλά αντίθετα αδιαφόρησε πλήρως.

Η απάντηση στους κοινούς συκοφάντες είναι σκληρή κι αποστομωτική και δίνεται, όχι από μας, αλλά από την ίδια την υπηρεσία και το τμήμα προσωπικού.

Το ατύχημα του συναδέλφου και δηλώθηκε έγκαιρα από το τμήμα προσωπικού στο ΣΕΠΕ, κατόπιν επικοινωνίας του τότε προέδρου με την Ομοσπονδία και έγιναν όλα όσα απαιτούνταν για την κάλυψη του, αλλά ο νόμος είναι σαφής. Αποζημίωση στο δημόσιο δίνεται μόνο σε περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου.

Το τραγελαφικό είναι πως ο ίδιος συνάδελφος που «θυμήθηκε», μετά από κάποια χρόνια, πως δεν κάναμε τίποτα γι’ αυτόν, ήρθε και παρέλαβε στην Γενική Συνέλευση το χρηματικό ποσό αποζημίωσης που είχε αποφασίσει ο ΣΥΠΕΑ για να του συμπαρασταθεί, χωρίς να διατυπώσει οποιαδήποτε παράπονο.

Τα αφήνουμε όλα αυτά στην κρίση σας και για τη χρονική στιγμή και για τον τρόπο και για τη σκοπιμότητα που τέθηκαν.

Στη συνέχεια ξανασυζητήθηκαν πάλι τα ίδια θέματα, τα οποία είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, με την μορφή …διευκρινίσεων που έθετε …η πλειοψηφούσα Ανεξάρτητη Κίνηση, για τα οποία είχαν ήδη παρθεί οι προαναφερόμενες ομόφωνες αποφάσεις, ενώ για το οργανόγραμμα υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων όπως φαίνεται από τα παραπάνω αναγραφόμενα στην απόφαση νο 7.

Στο θέμα της αξιολόγησης δεν πάρθηκε απόφαση προκειμένου να γίνει επικοινωνία με την Ομοσπονδία για το θέμα της κήρυξης της ως παράνομης και καταχρηστικής.

Ήδη όμως η ΟΣΥΑΠΕ προκήρυξε ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ κι απέστειλε τα σχετικά υλικά, οπότε η Ταξική Συσπείρωση σας καλεί για μια ακόμα, φορά να αρνηθείτε έμπρακτα τον χωρισμό των υπαλλήλων σε καλούς και κακούς, από τους μη αξιολογημένους προϊσταμένους και σε μη αξιολογημένες δομές, μιας ταξικής εξουσίας που καμιά σχέση δεν έχει με τις έννοιες ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ.

Αγωνιζόμαστε για την συμμετοχή όλο και πιο πολλών συναδέλφων στην Απεργία – Αποχή ενάντια στην ψευδεπίγραφη «Αξιολόγηση».

Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων και ενάντια σε κάθε μορφή εργοδοτικού ή κυβερνητικού συνδικαλισμού.



Μεσολόγγι 29 - 3 – 2023



Tαξική Συσπείρωση Εργαζομένων & Συνεργαζόμενοι

Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο