Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου. «Καθαρά» χέρια, σε ένα Δήμο που από τραγική οικονομική κατάσταση, εξυγιάνθηκε οικονομικά; Ποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας;






Αρθρογραφώντας ‘’Επί τον τύπον των ήλων’’.



Σε κάθε φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, ο οποίος έχει ένα αντικείμενο και παράγει ένα έργο, βασική παράμετρος για την απρόσκοπτη λειτουργία του, είναι να βρίσκονται τα οικονομικά του σε καλή κατάσταση.......

Στον Δήμο Ξηρομέρου, με επίσημα στοιχεία που πολλές φορές έχουν παρουσιαστεί, τα οικονομικά του είχαν εκτροχιαστεί επικίνδυνα τον Σεπτέμβριο του 2019, γι αυτό άλλωστε και από το Υπουργείο Εσωτερικών, η σύσταση ήταν για είσοδο του Δήμου Ξηρομέρου στο Παρατηρητήριο, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Αυτή ήταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου, με μία λέξη τραγική και σε αντιστοίχηση με το έργο που παράχθηκε, αυτό κρίθηκε από τους δημότες με τη ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Με επίσημα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και έχουν παρουσιαστεί σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα ο Δήμος έχει εξυγιανθεί οικονομικά με χειροπιαστά γεγονότα:

Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ξηρομέρου σε ύψη ρεκόρ.

Τις τριμηνιαίες εκθέσεις εκτέλεσης του Προϋπολογισμού εντός της στοχοθεσίας, να περνάνε από τα Δημοτικά Συμβούλια εντός λεπτού και η αντιπολίτευση να μην μπορεί να πει τίποτα, γιατί όλα έχουν καλώς.

Με εξόφληση των πάσης φύσεως υποχρεώσεων του Δήμου και ιδιαιτέρως προς τη ΔΕΗ, όπου ο Δήμος ξεχρέωσε τα πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ χρέος που παρέλαβε, είναι σήμερα πιστωτικός και όλα αυτά σε εποχές δύσκολες με εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Με εξαφάνιση του φαινομένου δικαστικών προσφυγών και αποφάσεων εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου, για χρέη από προφορικές εργασίες.

Χωρίς την ανάγκη δανεισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ για εξυπηρέτηση χρεών και απρόσκοπτη αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου των χρεών από τα χρήματα των δημοτών.

Με τις απ’ ευθείας αναθέσεις για έργα πραγματικά, ορατά και ιεραρχημένα, που αντιμετωπίζουν πραγματικά και χρονίζοντα προβλήματα, που τα βλέπουν οι δημότες επιτέλους να λύνονται.

Με τα δημοτικά τέλη αυτή την στιγμή, παρά την ενεργειακή κρίση που έχει εκτοξεύσει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών, χωρίς καμία επιβάρυνση. Αυτό επιτυγχάνεται με τον Δήμο για 2η χρονιά να βάζει 1 εκατομμύριο από τα τακτικά του έσοδα. Μπορεί και τα βάζει……. γιατί τα έχει………. και τα έχει…….. επειδή η οικονομική νοικοκυροσύνη και καθαρά χέρια φαίνονται από τις πράξεις και τα μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα και τα «καθαρά» χέρια δεν οικειοποιούνται αυθαίρετα από αυτούς που εζυγίσθηκαν, εμετρήθηκαν και εκκρίθηκαν και τώρα το λιγότερο, έρχονται να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας.

14 σχόλια:

  1. Χ Ρ Υ Σ Ο Β Ι Τ Σ Α
    Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α Φ Υ Λ Λ Α Κ Η Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσον αφορα τα εκλογικα,
    στη χρυσοβίτσα 2 ανθρώπους έχουμε σε περίοπτη θέση.
    Τον Γιαννη χρόνη που άλλαξε το χωριό μας και τον Γιάννη Τριανταφυλλακη που άλλαξε τον Δήμο μας.
    Οτιδήποτε άλλο όνομα ακούγεται απαντάμε με τους στίχους της καίτης Γαρμπή:
    Μην με συγκρίνεις μάτια μου,
    δεν γινεται, δεν μοιάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως από ενεργοί πολίτες με καταστατικό υπογραφές και λόγια παχιά περί εκλογής υποψηφίου δημάρχου από τα μέλη φτάσαμε στην επιχείρηση "καθαρά χέρια"????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαναζεσταμενο φαγητο, ετεροκλητα στοιχεια, ξαδερφια πρωην εχθροι κλπ
    Θα γελασει και το παρδαλο κατσικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε τη βούρτσα και ανέβασε κανένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω το νοικοκύρεμα να αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα των εκλογών... μιά συνταγή που σου βγαίνει καλή δεν την αλλάζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν την χάνει ο δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά πρέπει να ενθαρρύνετε να υπάρξει και άλλος συνδυασμός μην μας λακιξει και αυτός,και ο δήμαρχο θέλει αντιπολιτευσει.
    Θα βάλω και εγώ με το νέο σχήμα αλλά θέλω όμως αν βγω να πάρω την κοινωφελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και υπάρχει στο δήμο αντιπολίτευση,
      και παράγει έργο πραγματικό και χωρίς ίχνος ψέματος, χωρίς ίχνος προπαγάγδας και χωρίς ιχνος δημαγωγίας και χωρίς ιχνος λαϊκισμού.
      Οποιος έχει καθαρή σκέψη μπορεί να την διακρίνει εύκολα αυτην την παραγωγική αντιπολίτευση.
      Και όταν θα έλθει η σωστή ώρα για το ψηφοδέλτιο, τότε τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
  9. Καθαρα χερια απο ποιους;
    Ποιους;
    Ποιους;
    Μην ασχολειστε γιατι δινεται αξια στην ηλιθιοτητα.
    Συνεχιστε, Δουλεψτε και Αλλαξτε το Δημο και τον Οκτωβρη θα το ξαναπαρουν το μηνυμα.

    Ο Δημος για καλοπεραση καποιων ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυσάξτεεε γαρουφαλακιαα και γαρουφαλίτσες………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα εσύ με τους ανίκανους και άσε εμάς.

      Διαγραφή
  11. Ποια καθαρά χέρια αυτά που χρησιμοποιείται στην ύδρευση και αποχέτευση με τον εργολάβο από το Αγρίνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο