Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας»

 

          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                              Βόνιτσα  6-3-2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                                  Αρ. Πρωτ.:    1593                                    

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                                                         ΠΡΟΣ:

                                                                                                                 Μέλη ΔΣ  

                               Αναγκαστικού  Συνδέσμου Διαχείρισης

                                                                                                       Στερεών Αποβλήτων 3ης             

                                                                            Διαχειριστικής Ενότητας

 

 ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση    σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου Αναγκαστικού  Συνδέσμου Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας».....

 Σας καλούμε να προσέλθετε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση* του Διοικητικού Συμβουλίου Αναγκαστικού  Συνδέσμου Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας  που θα γίνει στην Βόνιτσα στο δημοτικό κατάστημα   , την  6η  Μαρτιου     2023  , ημέρα Δευτέρα      και ώρα 16 :00   για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης για  λήψη απόφασης στα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

1-  Περί αιτήματος δήμου Μεσολογγίου για μεταφορά 12000 τόνων ΑΣΑ  στο Χυτα Παλαιρου σύμφωνα με το ΦΕΚ Β  1188/3-3-23.



*Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λογω επίκλησης του δημάρχου Μεσολογγίου λόγων δημόσιας υγείας










1 σχόλιο:

  1. Σταθερή θέση μου: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΡΟ, ΠΛΉΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ και ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.

    H απόλυτος πολιτική υποκρισία και ο απύθμενος λαϊκισμός του Δημάρχου κ Αποστολάκη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΦΟΣΔΑ κ Κασόλα και του Αντιδημάρχου κ Τσακάλη.
    Τώρα που κοντεύει να γεμίσει το κύτταρο στο ΧΥΤΑ, και λόγω του ότι έρχονται Δημοτικές εκλογές αποφάσισαν να πούνε όχι στα σκουπίδια από το Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Το ίδιο έκαναν και παραμονές των Δημοτικών εκλογών του 2019 με τα σκουπίδια του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου στο Μεγανήσι. Όχι είπαν τον Νοέμβριο του 2018 και βεβαίως τα έφεραν μόλις ανέλαβαν μετά το Σεπτέμβριο του 2014. Είχε μεσολαβήσει το περιβόητο καλοκαίρι του 2019.

    Πριν λίγες ημέρες ,στο ΔΣ που έγινε στη Πάλαιρο , επικαιροποίησαν παλιότερη απόφαση τους για επέκταση του ΧΥΤΑ με τη δημιουργία νέου κυττάρου.
    Θυμίζω ότι έλεγαν το 2012 και πριν, το κύτταρο θα έχει διάρκεια μέχρι να γεμίσει 30 χρόνια και ο Δήμος θα είναι πεντακάθαρος. Τι έγινε ; Σε 10-11 χρόνια το κύτταρο σχεδόν γέμισε και υπάρχουν πολλές χωματερές στο Δήμο. Βλέπε πάρκο στη Πάλαιρο, Στενό, πρώην ΧΑΔΑ Βόνιτσας, λόφοι Κατούνας κλπ. Ποιοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής μεταφέρουνε εκεί τα σκουπίδια;

    Τονίζω όταν ζητάς χρηματοδότηση να επεκτείνεις το ΧΥΤΑ τότε τι περιμένεις να βάλεις στο ΧΥΤΑ; Φυσικά σκουπίδια. Επομένως είναι αυτονόητο ποιοι έφεραν τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ.

    Αλήθεια η θεμελίωση του περιβόητου εργοστασίου στη Λευκάδα και τα εγκαίνια του πότε έγιναν; Μέχρι στιγμής ΠΟΤΕ. Με αυτό το επιχείρημα δεν έφεραν τα σκουπίδια από Λευκάδα και Μεγανήσι; Μετά βέβαια ακολούθησαν και της Κέρκυρας;
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
    Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ Αποστολάκη ( το είπε σε συνεδρίαση του ΔΣ στη Πάλαιρο παλιότερα) ο σχεδιασμός είναι να δημιουργηθούνε εννέα κύτταρα στο ΧΥΤΑ στη θέση Κακοπετρια στη Πάλαιρο.
    Αντιλαμβάνεστε χωρίς εργοστάσιο στη Λευκάδα τι έχει να γίνει στο ΧΥΤΆ;
    Αντιλαμβάνεστε από που θα μεταφερθούνε σκουπίδια;
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
    Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ τα ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ μόνο ένας τρόπος υπάρχει.
    ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
    Εξηγείστε στους Δημότες γιατί διαφωνείτε;
    Γιατί δεν θέλετε να πάρετε τη θέληση των Δημοτών;
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Ο Δήμος Αγρινίου πληρώνει για κάθε τόνο σκουπιδιών περίπου 14 ευρώ.
    Ο Δήμος μας και οι άλλοι Δήμοι που μεταφέρουνε σκουπίδια στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο πληρώνουνε περίπου 40 ευρώ το τόνο. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ.
    Τα υπόλοιπα στο δεύτερο βιβλίο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο