Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Παρέμβαση Θωμά Μπαρμπαρούση για ΠΟΑΥ. Υπάρχει ενδεχόμενο οι Ξηρομερίτες να μην λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές;



Αλλόκοτη Ταύτιση!

Γράφει- Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

         Τα ετερώνυμα έλκονται… Αυτό ξέραμε μέχρι τώρα. Να, όμως που στην περίπτωση της ΠΟΑΥ ισχύει ένα άλλο αξίωμα,  σύμφωνα με το οποίο οι αλλόκοτες απόψεις, οι περίεργες θέσεις και τα  αλλόκοτα συμφέροντα-πολιτικά, μικροπολιτικά,  οικονομικά ή οποιαδήποτε άλλα- ταυτίζονται και συμπορεύονται με υποδειγματική σύμπνοια. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την απόλυτη σύμπλευση ετερογενών και πολλές φορές σφόδρα αντικρουόμενων πλευρών και παραγόντων του πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού συστήματος σε ότι αφορά το μείζον θέμα της ίδρυσης ΠΟΑΥ; 

Επιδίωξη και στόχος που αγνοoύν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και θα οδηγήσουν -σε περίπτωση υλοποίησής των σχεδίων κυβέρνησης και ιχθυοκαλλιεργητών- στην περιβαλλοντική καταστροφή του παράλιου μετώπου από Αστακό μέχρι Μύτικα, Κάλαμο και Καστό  και σε απαξίωση άλλων δραστηριοτήτων, οικονομικών και μη.

Πως συμβαίνει να συμπαρατάσσονται από την μια πλευρά οι  ιχθυοκαλλιεργητές, η Δημοτική Αντιπολίτευση Ξηρομέρου   (με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση), τα πολιτικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και τα τοπικά ΜΜΕ και  στην άλλη όχθη να βρίσκονται η Δημοτική πλειοψηφία  και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην, υπό ίδρυση, ανεξέλεγκτη  ΠΟΑΥ; 

Τι είναι αυτό που ενώνει τόσο ετερογενείς και αντίρροπες δυνάμεις; Και η τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου, τι κάνει; Παραμένει θεατής των εξελίξεων,  αδύναμη να επηρεάσει τα τεκταινόμενα ; Θεατής και  η κοινωνία του Αγρινίου, και γενικότερα της Αιτωλοακαρνανίας; Οι Αγρινιώτες, που κατά χιλιάδες φθάνουν τα Σαββατοκύριακα στον Αστακό και το Μύτικα και στο παράλιο μέτωπο, σφυρίζουν αδιάφορα; Δεν γεννάται αμφιβολία ότι κάτι σάπιο υπάρχει στη Δανιμαρκία.

Τι; Το γνωρίζουμε όλοι. Είναι το σφιχταγκάλιασμα γνωστών και μη εξαιρεταίων, με το ελληνικό ψάρι…. και η εκτίμηση ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι η μοναδική επενδυτική λύση, που θα βγάλει το Ξηρόμερο από την οικονομική μιζέρια, την επενδυτική απραξία και την ανεργία. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, γνωρίζουν μέρος της αλήθειας και όχι την  εμπεριστατωμένη αλήθεια, σύμφωνα με την οποία η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, βλάπτει και επ ουδενί εξυπηρετεί την γενικότερη οικονομία μιας περιοχής.

Σε ότι αφορά την ετερόκλητη σύμπλευση, σε όλους ή σχεδόν σε εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά ήταν γνωστή και εξηγήσιμη. Και αν κάποιοι δεν το γνώριζαν μέχρι τώρα, ή είχαν επιφυλάξεις, η συνέντευξη-παρουσίαση, που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα αποκάλυψε τους πάντες και τα πάντα. Κατά το κοινώς λεγόμενο, όλους αυτούς, τους  ‘’ξεβράκωσε’’. Αν και είχαν κληθεί και έγκαιρα ενημερωθεί για την εν λόγω εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να αποστείλουν έναν χαιρετισμό, ένα μήνυμα συμπαράστασης.  Αλλά ούτε και οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου, ανταποκρίθηκαν.

Δεν παραβρέθηκε η Αντιπολίτευση του Δήμου Ξηρομέρου-με εξαίρεση τον κ. Δ. Κομπλίτση της Λαϊκής Συσπείρωσης- ούτε έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης.

Παρών, και προς τιμήν του, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης και μάλιστα όχι μόνος αλλά με τους αντιδημάρχους κ.κ Μάντζαρη, Κατσαούνη και Πολύζο. Οι Αρχηγοί της Αντιπολίτευσης κ. Γαλούνης και   Στάικος αλλά και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν παρέστησαν ούτε έστειλαν κάποιο μήνυμα  σύμπλευσης και συμπαράστασης.  Γιατί άραγε; Ταυτίζονται με τη θέση των ιχθυοκαλλιεργητών; Οφείλουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στους ψηφοφόρους για την απουσία τους, αλλιώς πως ο κάθε Ξηρομερίτης θα νομιμοποιείται να πιστεύει ότι όλοι  τους ταυτίζονται με τις θέσεις και τα σχέδια των ιχθυοκαλλιεργητών, για λόγους, που μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν και εμείς οι άλλοι υποθέτουμε.

Απόντα και τα ΜΜΕ της περιοχής Αγρινίου, με φωτεινή εξαίρεση δύο δημοσιογράφους, που φαίνεται ότι δεν υπέκυψαν -προς τιμήν τους- στις επιταγές των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Δεν γνωρίζω το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ της περιοχής, αλλά θεωρώ απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και αντιδημοσιογραφικό το  ότι δεν έγινε ούτε η παραμικρή αναφορά στο γεγονός και οπωσδήποτε προσβλητική και απαξιωτική την μη ενημέρωση των Αιτωλοακαρνάνων για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία ΠΟΑΥ σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, Πανελληνίου ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή διαπίστωσα τεράστια ευαισθησία από τα ίδια ΜΜΕ αλλά και τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές για άλλα, υποδεέστερα  θέματα, όπως πχ  το πρόβλημα που αντιμετώπισε πριν λίγο καιρό ο Παναιτωλικός με το γνωστό θέμα της χειραγώγησης αποτελέσματος, υπόθεση στην οποία δικαιώθηκε.

 Αναμφίβολα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά αυτό που τρομάζει και δημιουργεί πλείστες ανησυχίες και προβληματισμούς είναι η υποβάθμιση ενός μείζονος κοινωνικού θέματος. Τρομάζει ότι όλοι αυτοί που διαφεντεύουν τον τόπο μας στέκονται μόνο σε θέματα, που αποδίδουν για τους ίδιους και τους αποκομίζουν προσωπικά οφέλη, αδιαφορώντας για την όποια καταστροφή  απειλεί τον τόπο όπου εκλέγονται, ή δραστηριοποιούνται  με οποιονδήποτε τρόπο. Αναρωτιέμαι, πως μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος με τέτοια νοοτροπία και πρακτική και εν τέλει με τέτοιους παράγοντες;

Κάποιοι ισχυρίζονται και επιχαίρουν ότι η Εκδήλωση της Επιτροπής απέτυχε παταγωδώς.

Ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η εκδήλωση επέτυχε απολύτως  γιατί πρωτίστως οδήγησε στο ‘’ξεβράκωμα’’ όλων εκείνων, που παίζουν πονηρά παιχνίδια σε βάρος του Ξηρομέρου και των πολιτών του αλλά και σε βάρος της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας. Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, ότι δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο!

Σε όλους αυτούς θέλω να πω ότι έχουν γνώσιν  οι φύλακες. Άλλωστε, οι εκλογές είναι χρονικά πολύ κοντά, τόσο οι βουλευτικές, όσο και οι αυτοδιοικητικές.

Η Επιτροπή έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα της και θα τα εμφανίζει σταδιακά και κατά περίπτωση. Το ενδεχόμενο οι Ξηρομερίτες να μην λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές είναι, ως θέμα, πάνω στο Τραπέζι και μάλιστα ως το πιο ισχυρό όπλο, αυτή την  περίοδο. Και είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί. Το έργο το έχουμε ξαναδεί σε πολλές περιπτώσεις, τα τελευταία χρόνια, όπου οι πολίτες περιοχών όπως της Κρήτης και της Κοζάνης βγήκαν κερδισμένοι από την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στις εκλογές, πράγμα που οδήγησε, τελικά, στην υποχώρηση τις τότε κυβερνήσεις και στην ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

12 σχόλια:

  1. Εύγε στο αρθρογράφο για την απόλυτη αλήθεια που κατάθεσε. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και για τα κόμματα και για τις δημοτικές παρατάξεις και για κάποιους περίεργους δημοτικούς συμβούλους. Είναι 100% σωστά όσα λέει.
    Πρέπει η πρόταση αποχής από τις Εθνικές Εκλογές να δουλευτεί και αν κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να ψηφίσουν όχι ψήφο σε ΝΔ ΣΥΡΙΖ και ΠΑΣΟΚ. Ότι άλλο θέλουν.
    Επιτέλους οι κάτοικοι ας κάνουν το ελάχιστο. Μαύρο σε αυτούς που τους καταστρέφουν τον τόπο και την ζωή γιατί μην γελιέστε μετά την συγκεκριμένη ΠΟΑΥ τελειώσαμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν υποψιαστώ ότι και ο μπαρμπαρουσης στηρίζει ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ χαιρετίσματα στην εξουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε άλλες εποχές η επιτροπή αγώνα ρυμουρκισε τα κλουβιά και τα έφερε στην πλαζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ότι φαίνεται ο ΜπΡμπαρουσης στηρίζει τους Ξηρομερίτες στηρίζει το δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πολιτικό μας κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η τοπική Ο.Μ. Ξηρομέρου που εκφράζει αυθεντικά πολιτικά το προοδευτικό πολιτικό μας κόμμα, προοδευτικά στελέχη και μέλη μας,
    στήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν το λογικό αίτημα της τοπικης μας κοινωνιας, για σωστή και καλυτερη χωροθέτηση και ως πρώτη προϋπόθεση, η σωστή χωροθέτηση, κάθε πολύπλευρης και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αποχή δεν είναι λύση. Αφού το σύνταγμα προβλέπει ότι και 10 άτομα να πάνε να ψηφίσουν θα βγουν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι. Αποχή έγινε και τον Μάρτιο του 1946 από ΕΑΜογενείς δυνάμεις που είχαν τότε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ( απόφαση στις 7 Φεβρ. 1846 της Κ.Ε του ΕΑΜ και των αριστερών Φιλελευθέρων , την οποία υιοθέτησε και ενέκρινε ομόφωνα και η 2η ολομέλεια του ΚΚΕ που έγινε στις 15 Φεβρ.1846) και ερχόμαστε μετά από τόσα χρόνια και λέμε ήταν λάθος που απήχαν τότε οι ΕΑΜογενείς δυνάμεις από εκείνες τις εκλογές. Λύση είναι, μόνον μία. Μ α ύ ρ ι σ μ α στα κόμματα της εξουσίας. Όμως μη γελιόμαστε, οι περισσότεροι των μελών που στηρίζουν, σήμερα, την ΠΟΑΥ, ανήκουν σε κάποια κόμματα ή περιέρχονταν - οι περισσότεροι- , κάποτε , αλλά και τώρα εξακολουθούν να στηβάζονται , στα γραφεία των εν Αθήναις πολιτικών της Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης κάτι άλλο που , απ τα γραφούμενα του αρθρογράφου δεν φαίνεται , τυχαίο ;;; είναι ότι : απ τις Ιχυοτροφικές μονάδες τρώνε ψωμί πάνω από 500 άτομα και αλυσιδωτά τα 500 άτομα έχουν και συγγενείς , φίλους , χωριανούς κ.λπ με αποτέλεσμα κάθε κίνηση των φίλων της ΠΟΑΥ να μην έχει και τα προσδοκούμενα αποτελέσματα...Αυτά και από μια άλλη φωνή-άποψη, μπάρμπα Τόμ που θυμήθηκες το ΞΗΡΟΜΕΡΟ στα γεράματά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα. Έντέλως άστοχος ο παραλληλισμός που κάνεις. Σαφέστατα ήταν λάθος των κομμάτων του Συνασπισμού του Ε.Α.Μ να απέχουν από τις εκλογές της 31 Μαρτίου 1946. Το λάθος εξ΄ 'αλλου της μη συμμετοχής στις εκλογές μόνο το Κ.Κ.Ε σαν κόμμα το αναγνώρισε στην 8η ολομέλεια του. Τα υπόλοιπα κόμματα του συνασπισμού του Ε.Α.Μ δεν αναθεώρησαν το λάθος τους η δεν αξιώθηκαν μετά τις εκλογές να το κάνουν, αφού με τους τραμπουκισμούς των Χιτών επεκράτησε το Λαικό Κόμμα. Το κεντρικό σύνθημα των εκλογών του Μπέβιν όπως το έβαλε τότε ο Δημοκρατικός Συνασπισμός των κομμάτων του Ε.Α.Μ απέναντι στο Λαικό Κόμμα, ήταν Ο ΛΑΟΣ ΠΟΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Για να έρθουμε λοιπόν και στο σήμερα. Οι εκλογές του 1946 με το τότε διακύβευμα τους είναι δυνατόν να συγκριθούν με αυτές που πρόκειται να γίνουν το 2023. Σε καμία των περιπτώσεων.H μόνη ομοιότητα που υπάρχει είναι οι εκφοβισμοί που ασκούνε ως άλλοι Χίτες οι επιχειρηματίες του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας εργαλειοποιώντας ανάλογα τον παράγοντα εργασία. Το πρόβλημα αυτό αγαπητέ συνδημότη θα μπορούσε να λυθεί κάλιστα με ένα δημοψήφισμα ώστε την τελική απάντηση να την έδινε ο λαός του Ξηρομέρου και όχι οι 500 'οπως ισχυρίζεσαι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, που τελικά για να τελειώνει αυτό το παραμύθι, οι εργαζόμενοι δημότες Ξηρομέρου δεν είναι ούτε 150.
      Σωστή πολιτική στάση το μαύρισμα, αλλά για τον δημότη που λόγω ιδεολογίας δεν θα ψήφιζε
      ποτε τα τρία μεγάλα κόμματα που θέλουν την Π.Ο.Α.Υ. Για τον πολίτη όμως που ανήκει ιδεολογικά σε ένα από τα τρία μεγάλα κόμματα γιατί δεν είναι πολιτική στάση η αποχή; Ασχημο είναι να τους γυρίσουν την πλάτη; Δηλαδή να τους καλέσουμε να μαυρίσουν με την ψήφο τα κόμματα στα οποία ανήκουν ιδεολογικά και να ψηφίσουν ένα κόμμα που είναι κατά της Π.Ο.Α.Υ αλλά αντιβαίνει την ιδεολογία τους. Κι αυτό όλο το εγχείρημα θα αναλάβει να το διεκπαιρεώσει η επιτροπή αγώνα! Και συ και κάποιοι άλλοι θα κοιτάτε από μακρυά; Το να απέχεις των εκλογών δεν απειλείται η δημοκρατία αλλά η θεσούλες κάποιων "βολευτών" ανάξιων να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Αιτωλοακαρνάνων πολιτών φίλε μου. Δυστυχώς η ευτυχώς εκεί που μας έχουνε φέρει η αποχή ίσως είναι ένας τρόπος να δηλώσεις την αντίθεσή σου χωρίς να κινδυνεύει η δημοκρατία σου!!!

      Διαγραφή
    2. Βλέπω πατριώτη ότι αγνοείτε ή παρακάμπτετε το γεγονός ότι π. χ και 10 άτομα να συμμετάσχουν στις εθνικές ή δημοτικές εκλογές , όποτε και να γίνουν αυτές , οι βουλευτές και το Δημοτικό Συμβούλιο με τον δήμαρχο θα εκλεγούν ΟΛΟΙ τους . Έτσι επιτάσσει το Σύνταγμα. Βλέπω ότι αγνοείτε το γεγονός ότι εργάζονται συνολικά περί των 500 ατόμων καταγόμενοι από τον Νομό , αλλά μένετε στους 150 που εσείς λέτε ότι κατάγονται από το Ξηρόμερο ( οι άλλοι να εικάσω ότι δεν σας ενδιαφέρουν ; αδυνατώ να το πιστέψω , όταν ως αριστερό σας νοιάζει η αλληλεγγύη των αλλοδαπών κι όχι των υπόλοιπων 350 Αιτωλ/νων ;;; ). Και σίγουρα δεν συγκρίνονται οι εκλογές του 1946 με αυτές του 2023 που θα εκλεγούν 5 από τους σημερινούς 7 βουλευτές στο Νομό και το 1985 ήταν 9 οι εκλεγμένοι βουλευτές. Η αναφορά έγινε να επισημάνω το γεγονός ότι , δεν έχει νόημα εκ των υστέρων να αναγνωρίζονται λάθη , αλλά να προλαμβάνονται και τίποτα παραπάνω. Εσείς είστε ευχαριστημένος που το λάθος για την αποχή των εκλογών το 1946 της 2ης ολομέλειας του ΚΚΕ αναγνωρίστηκε μετά από χρόνια στην 8η !!! ολομέλεια ;;; ή η διαγραφή του Άρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ το 1946 αναγνωρίστηκε ως λάθος η διαγραφή αυτή , εκ μέρους του ΚΚΕ το 2008 !!! Εγώ ως ανένταχτος αριστερός δεν είμαι ευχαριστημένος με τέτοια λάθη. Τι δεν καταλαβαίνετε ; Γνώμη εκφράζω , ότι η αποχή , κατά την άποψή μου , δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πράξη , αλλά φοβία και δηλεία . Και το κυριότερο ; ότι , όσοι και να συμμετάσχουν στις εκλογές και με την αποχή που εσείς προτείνετε , οι βουλευτές και η Δημοτική αρχή θα εκλεγούν. Τι δεν καταλαβαίνετε ; Τώρα ως προς το ότι εγώ θα βλέπω από μακριά κλπ κλπ δίνοντας την εικόνα ότι δεν κατανοώ τον αγώνα της Επιτροπή για την ΠΟΑΥ ή είμαι κατά , σας πληροφορώ ότι είμαι εκ των πρώτων που υπέγραψα αυτό τον αγώνα , αλλά φίλε μου, κάπου έχει κουράσει. Απόδειξη ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις , ΕΙΜΑΣΤΕ , ( ξαναδιάβασέ το , αυτό . ΕΙΜΑΣΤΕ ) τρείς και ο κούκος !!! . Δεν συνοδοιπορεί μαζί μας η κοινωνία. Με λίγα λόγια , κάτι δεν πάει καλά ... και εδώ ο θυμόσοφος λαός μας λέει : ή ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε. Για μένα - μέχρι νεοτέρας - ισχύει το δεύτερο. Αρμενίζουμε στραβά. Δεν πετάς στην πάντα 500 άτομα που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα στη θάλασσα και μάλιστα με φθηνό μεροκάματο.Τ α υπόλοιπα αφήνονται στην κρίση του λαού. Και για ΟΛΑ , όλοι μας κρινόμαστε .

      Διαγραφή
  7. Το θέμα δεν είναι αν ο κος Μπαρμπαρούσης στηρίζει Τριανταφυλλάκη. Το θέμα είναι, ότι από την μέρα που συμμετέχει σαν μελος της επιτροπής αγώνα με την εμπειρία που διαθέτει προσφέρει με τις προτάσεις του στον τόπο, ανεξαρτήτως σε ποιά δημοτική παράταξη ανήκει. Μακάρι και άλλοι επιφανείς απανταχού Ξηρομερίτες να κρατούσαν την ίδια στάση για την Π.Ο.Α.Υ. Σωστές οι προτάσεις του, ιδιαίτερα αυτή περί ΑΠΟΧΗΣ από τις εκλογές. Είναι ένα δυνατό όπλο ώστε να καταλάβουν τα κόμματα Ν.Δ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΚΙΝ.ΑΛ ότι ΟΧΙ η Π.Ο.Α.Υ αλλά η χωροταξική της "φιλοσοφία" είναι εκληματική για τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Κ ΝΑ ΖΟΥΝ Κ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ,ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ....ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκος Ζαρκαδούλας9 Νοεμβρίου 2022 στις 10:02 μ.μ.

      Το σχόλιο περί εργαζομένων δεν είναι ορθό! Η επιτροπή και όσοι εναντιώνονται δεν διαφώνησαν με τις υπάρχουσες η ακόμα (και την σωστά μελετημένη) επέκτασή τους. Ακούστε τις ομιλίες, τα βίντεο, διαβάστε τα φυλλάδια και θα δείτε ότι κανείς δεν θέλει το κακό των εργαζομένων γιατί είναι και δικοί μας συγγενείς και φίλοι και πατριώτες. Η επιτροπή δεν είναι ενάντια (και ας λέει το όνομα) στην ΠΟΑΥ είναι υπέρ μιας δίκαιης ΠΟΑΥ. Η συγκεκριμένη στηρίζεται σε ψευδή στοιχεία τόσο που να κινείται στα όρια της εξαπάτησης. Η συγκεκριμένη ΠΟΑΥ βλάπτει και τους εργαζόμενους γιατί δεν αφήνει άλλο περιθώριο στους ίδιους και τα παιδιά τους που θα έχουν να διαλέξουν ή ψάρια ή να φύγουν όπως κάνουν πολλοί! Ας έρθουν λοιπόν εργαζόμενοι, βουλευτές και επιχειρηματίες να συζητήσουμε για ΔΙΚΑΙΗ ποαυ, γιατί δεν το κάνουν; Τι πιο νόμιμο και έντιμο ;

      Διαγραφή
  9. Αυτοί δεν ψηφίζουν να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός να ξεβρωμισει το λιμάνι κ ο κόλπος του Αστακού κ θα στηρίξουν την επιτροπή , αυτοί ακόμη πίτσι πίτσι κ ρουσφέτια με τούς ιχθυοκαλλιέργειτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο