Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες, λέει η Λαϊκή Παροιμία Κύριε Μπαρμπαρούση.

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες, λέει η Λαϊκή  Παροιμία  Κύριε Μπαρμπαρούση.

Μακριά από εμάς οι Πήλιο Γούσηδες.

Σε ότι αφορά εμένα και την Παράταξη μου αγαπητέ κύριε Μπαρμπαρούση είμαστε αταλάντευτα σταθεροί στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,για καμία τοποθέτηση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον παραλιακό άξονα από Αστακό μέχρι Μύτικα και στα νησιά Κάλαμο και Καστό και επί προσθέτως εμείς μέχρι και την Πάλαιρο  και έτσι συμμετέχω ανελλιπώς στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αγώνα, εκτός κωλύματος από πρόβλημα υγείας.



Είχαμε επισημάνει στην Επιτροπή ενάντια στην ΠΟΑΥ πως η εκδήλωση στο Αγρίνιο είχε μεγάλο ρίσκο για  βέβαιη αποτυχία και επιβεβαιωθήκαμε πλήρως .

 Αυτοί όμως , στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα .

Και ασφαλώς θα γνωρίζετε  το : Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν" Ιπποκράτης, 460-377 π.Χ. Πατέρας της Ιατρικής.!!!

 Όμως υπάρχουν και κάποιοι  Μικροφωνολάγνοι  ΠΟΑΥολόγοι, οι οποίοι επειδή είναι κοινωνικά και πολιτικά ανύπαρκτοι ( και Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα), αν έχουν άλλη άποψη  και πιστεύουν πως πείθουν την κοινωνία , ας δοκιμάσουν να κατέβουν ως Υποψήφιοι Δήμαρχοι ή Δημοτικοί  και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος(let's go on λοιπόν κατά τα σύγχρονα Ελληνικά .!!!)    , οι οποίοι δεν έχουν διαβάσει ούτε μια φορά Κώστα  Βάρναλη , οποίος λέει : Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς ο Μέγας Ποιητής μας Κώστας Βάρναλης  .!!!!

Τι είχε γίνει επιτυχές μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό στον τόπο μας , για το οποίο εμείς δεν κατηγορήσαμε κανέναν, αλλά αγνοήσαμε τον Βάρναλη και θέλαμε μεγάλα σαλόνια;;;;

Ο δε Δήμαρχος κύριος Τριανταφυλλάκης πριν από 2 μήνες παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα , δηλαδή και μέσα και έξω και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ .
Κάποιοι όμως για να δείξουν πως υπάρχουν, ψοφάνε για μικρόφωνο και προβολή και πέφτουν από γκάφα σε γκάφα.

Με τιμή και υπευθυνότητα  αφού θέλατε την άποψη μας αγαπητέ κύριε  Μπαρμπαρούση , την οποία όντως διατυπώσατε πολύ άκομψα  εναντίον μας , γιατί από σεβασμό προς το πρόσωπό σας και τον δικό σας αγώνα ενάντια στην θεσμοθέτηση αυτής της ΠΟΑΥ και γι αυτό δεν χρησιμοποιώ άλλο πλέον δόκιμο  χαρακτηρισμό .!!!

Εμείς θέλουμε συμμάχους στον κοινό αγώνα και δεν πιστεύουμε στο Πατριώτες και Μιάσματα

Αστακός 9/11/2022
Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής της Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Υ.Γ .
Και θυμηθείτε,( Μέμνησο  του Στάικου ) πως αν περάσει τελικά η έγκριση αυτής  της ΠΟΑΥ, πράγμα το οποίο απευχόμαστε η πρώτη μονάδα που θα στηθεί, θα είναι αυτή μετά τον Μαραθιά του κυρίου Κουρκουμέλη ,ο οποίος είναι πολιτικός φίλος του κυρίου Τριανταφυλλάκη  και όχι δικός .
Φίλους και χορηγούς ιχθυοκαλλιεργειών εμείς δεν έχουμε, ούτε πρόκειται να έχουμε  και δεν φοβόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους .!!

4 σχόλια:

  1. Τον βιολογικό να φύγει η βρωμιά από τον κόλπο κ λιμένα τού Αστακού πότε θα τον ψηφίσετε ? Νά αρχίσει να λειτουργεί χωρίς προσκόμματα κ ατοπες δικαιολογίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θσ ψηφίσουν τώρα ξέρεις ?
      ο Γαλούνης και ο Στάϊκος το Κσνονισμό ?
      για τον Βιολογικό στον Αστακό
      Και θα πούν κι ενα τρσγούδι λσϊκοδημοτικό ?

      Διαγραφή
  2. Μακάρι να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός κ μετά τα σφαγεία , είναι το μεγαλύτερο κ σπουδαιότερο έργο στον Αστακό που εμπνεύστηκε κ τό ξεκίνησε ο αείμνηστος Πυθαγόρας Σαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε μέλος της επιτροπής αγώνα ως εκπρόσωπος του συνδιασμού σας, όπως επίσης και ο κος Μπαρμπαρούσης που εκπροσωπεί απ΄όσο φαντάζομαι τον εαυτό του. Ο κος Μπαρμπαρούσης ανέβασε στο διαδίκτυο ένα ενημερωτικό αρθρο με την ιδιότητα περισσότερο από ότι κατάλαβα του επαγγελματία δημοσιογράφου, αλλά βεβαίως και αυτής του μέλους της επιτροπής αγώνα , σχετικά με την εκδήλωση της 30-10-2022 που έγινε στο Αγρίνιο. Προσωπικά σαν πολίτη από πλευράς ενημέρωσης σχετικά με το θέμα και τους στόχους που είχε η εν λόγω εκδήλωση, το δημοσίευμα με κάλυψε απόλυτα. Και λέω απόλυτα γιατί μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως την περιγράφει ο κος Μπαρμπαρούσης!
      . Βεβαίως σαν άρθρο όπως και όλα τα άρθρα των δημοσιογράφων, σίγουρα επιδέχενται κάθε καλοπροαίρετης θα έλεγα κριτικής, όταν αυτό το επιβάλλει και η περίσταση. Όχι όμως με τον τρόπο που εδείς το προσεγγύσατε. Ως μέλη της επιτροπής που είστε και οι δύο,η δεοντολογία και οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς, επιβάλουν η κριτική καλόπιστη ή μη, για λόγους ευνόητους να γίνεται εντός των πλαισίων λειτουργίας της επιτροπής αγώνα και όχι δημόσια, αν φυσικά έχετε την ίδια ανησυχία και τους ίδιους στόχους για το θέμα της Π.Ο.Α.Υ. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει σε ποιό συνδιασμό ανήκουν η σε ποιό εκλογικό συνδιασμό προσβλέπουν τα μέλη της επιτροπής, αλλά κατά πόσο βοηθούν με την πρακτική τους, στην υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μην εγκατασταθούν μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στο παράκτιο μέτωπο Αστακού - Μύτικα, αλλά στα χιλιάδες ελεύθερα θαλάσσια στρέμματα που υπάρχουν στην περιοχή μας.. Επίσης στην κριτική σας κάνετε υπαινιγμούς και για άλλα μέλη της επιτροπής αγώνα. Δηλαδή δεν έχουμε καταλάβει, υπάρχουν μέλη στην επιτροπή αγώνα που δεν είναι αφοσιωμένα στο έργο που έχουν αναλάβει, αλλά έχουν προσωπικές επιδειώξεις και κάνουν του κεφαλιού τους χωρίς να σας ενημερώνουν;
      Υποθέτω επίσης ότι σαν επιτροπή αγώνα πήρατε μια απόφαση, από ότι φαίνεται κατά πλειοψηφία, να γίνει μια συνέντευξη τύπου για τα Μ.Μ.Ε του νομού. Σίγουρα τα μέλη της επιτροπής αγώνα δεν αποτελούν μια αγέλη ζώων ώστε να έχουν τις ίδιες απόψεις, ευνόητο λοιπόν να υπάρχουν και διαφωνίες. Το ζητούμενο είναι ότι στο τέλος όλοι πρέπει να πειθαρχούν και να εργάζονται πάνω στις αποφάσεις που παίρνονται έστω και κατά πλειοψηφία. Αυτό εξ΄άλλου είναι το νόημα της δημοκρατικής λειτουργίας της επιτροπής:. Να πειθαρχεί στην πλειοψηφική άποψη η μειοψηφία. Το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν πολλοί δημοσιογράφοι αν και προσκλήθηκαν, αυτό σημαίνει ότι απέτυχε η εκδήλωση; Αντιθέτως με την απουσία τους, που γνωρίζουμε όλοι πλέον που ωφείλεται, μείωσαν και το λειτούργημα που λέγεται δημοσιογραφία - ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά και τον ευατό τους προσωπικά! Με την κριτική που κάνατε νομίζω ότι αντιμετωπίζεται τους συμπολίτες σας στην επιτροπή απαξιωτικά. To λέω αυτό γιατί και στο παρελθόν έχετε προκαλέσει κάποιους άλλους πολίτες για άλλα βεβαίως δημόσια θέματα, που είχαν διαφορετική άποψη με εσας. Και τότε λέγατε ότι "αν τολμούν να κατέβουν ως υποψήφιοι στις εκλογές" θα υποστούν τον όλεθρο και την απαξίωση των συνδημοτών τους. Από όσο όμως θυμάμαι και με βάση τα αποτελέσματα των εκάστοτε εκλογών διαψευστήκατε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, αφού και εξελέγησαν και με την πορεία τους στα κοινά και όχι μόνο, απέδειξαν και αποδεικνύουν ότι προσέφεραν και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με τα προτερήματά τους βεβαίως, αλλά λιγότερο και με τα ανθρώπινα ελαττώματά τους.
      Ας είστε λοιπόν πιο φειδωλός στις δημόσιες δηλώσεις σας, αλλά κσι πιο λογικός στην κριτική σας. Την εμπειρία που έχετε αποκομίσει από την ενασχολήση σας στα κοινά, χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο αγώνας μας, γιατί άλλοιώς θα έχουμε διαιρέσεις σε ένα σοβαρό πρόβλημα που μόνο ενώνει!!!
      Όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό, γιατί δεν είναι ανάγκη να δικαιωθούν οι εκτιμήσεις που εύστοχα περιγράφει στο άρθρο του ο κους Μπαρμπαρούσης.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο