Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS μας υπενθυμίζει τι είδαμε και ακούσαμε πριν από τέσσερα χρόνια. -«έργα και ημέρες»

 

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com     
 
    Παρακολουθώντας την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης 11 Μαΐου, ακούσαμε τον Δήμαρχο να θυμίζει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την υπόθεση των παροπλισμένων πλοίων που εν κρυπτώ με ατομικές του ενέργειες πήγε να φέρει μέσα στον κόλπο του Αστακού.
Πέρασαν ακριβώς τέσσερα χρόνια από τότε που ναυάγησαν τα σχέδια κάποιων φωστήρων διοικούντων το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, να δημιουργήσουν αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων στον Αστακό.
Ήταν ημέρα Τρίτη 10 Μαΐου 2016, όταν σε Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, αποφασίστηκε και πήρε θετική ψήφο το θέμα: «Έγκριση καθορισμού θέσης για παροπλισμό πλοίων στον Αστακό».
Η επίμαχη απόφαση ήταν η 27/2016, η οποία εντέχνως εξαφανίστηκε και ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»(!!!) και κανείς δεν την έχει δει μέχρι σήμερα!!! Αγνοείται!!!
Σε εκείνη την συνεδρίαση, αναφέρθηκαν από τον εισηγητή του θέματος Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ποσά για αντισταθμιστικά οφέλη, για αριθμό εργαζομένων και άλλα πολλά θετικά που θα είχε μία τέτοια απόφαση και η οποία εν τέλει πάρθηκε θετική κατά πλειοψηφία, δηλαδή να έρθουν τα παροπλισμένα πλοία στον κόλπο του Αστακού!!!
Με σχετική μας ανάρτηση την επόμενη ημέρα (δείτε εδώ), ενημερώσαμε καταρχήν τους κατοίκους του Αστακού για το τι σχεδίαζαν κάποιοι για τον Αστακό ερήμην της κοινωνίας και εν κρυπτώ και μετά από λίγες ημέρες ενημερώσαμε με όλες τις λεπτομέρειες (δείτε εδώ).
Ούτε Κοινοτικά Συμβούλια ήξεραν κάτι, ούτε φορείς, ούτε πολίτες. Κανείς τίποτα. Για γνωμοδοτήσεις ούτε λόγος. Όλα στο σκοτάδι.


Η θέση η οποία είχε αποφασιστεί για αγκυροβόληση των παροπλισμένων πλοίων (επισημασμένη ορθογώνια περιοχή), ήταν στην είσοδο του κόλπου του Αστακού (απέχει περίπου 6,5 Km), και μιλάμε για δέκα έξι πλοία τα οποία θα ήταν αγκυροβολημένα σε δύο σειρές (ντάνες) των οκτώ πλοίων. Οι συντεταγμένες της ορθογώνιας θαλάσσιας περιοχής που αποφασίστηκε να γίνει το αγκυροβόλιο των παροπλισμένων πλοίων ήταν:

Πάνω αριστερή γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β
21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.
Πάνω δεξιά γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β
21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.
Κάτω αριστερή γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β
21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.
Κάτω δεξιά γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β
21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.

Όλα αυτά ήρθαν στη κατοχή μας από πλήρως αξιόπιστη πηγή εκείνη την εποχή και φυσικά κανείς δεν βγήκε ποτέ να διαψεύσει ότι δεν ήταν έτσι, γιατί πολύ απλά έτσι ήταν.
Όπως είχε λεχθεί στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, στην εισήγηση του Προέδρου του, ο οποίος επιχειρηματολόγησε με θέρμη για το θετικό της δημιουργίας αγκυροβολίου παροπλισμένων πλοίων, το Λιμενικό Ταμείο θα εισέπραττε ένα αρκετά μεγάλο ποσό σαν έσοδο, αν προχωρούσε τελικά στην παραχώρηση του θαλάσσιου χώρου και είχαν έρθει τα παροπλισμένα πλοία.
Μάλιστα πριν το επίμαχο Δ.Σ. στις 10.5.2016, είχαν υπάρξει ενέργειες να προχωρήσει αυτό το θέμα και επίσημη αλληλογραφία με το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, όπου η βούληση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου ήταν 100% να γίνει το αγκυροβόλιο των παροπλισμένων πλοίων.


Το έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, που ζητά την σύμφωνη γνώμη του Λιμεναρχείου για τον εξεταζόμενο θαλάσσιο χώρο παροπλισμού πλοίων. Αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο καθαρά ότι: «το Λιμενικό Ταμείο επιθυμεί την ενεργοποίηση του αγκυροβολίου παροπλισμού πλοίων....»
Το Λιμεναρχείο  απαντά στο παραπάνω έγγραφο του κ. Γαλούνη, ότι δεν έχει αντίρρηση για τον προτεινόμενο θαλάσσιο χώρο.
 
Όταν το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας και οι κάτοικοι του Αστακού μάθανε τι ετοίμαζαν κάποιοι για αυτούς χωρίς αυτούς, υπήρξε γενική κατακραυγή και αντίδραση 9 τοπικών φορέων του Αστακού, που εκδηλώθηκε με ψήφισμα τους (δείτε εδώ) και η επίμαχη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου 27/2016, ανεκλήθη άρον - άρον και ασθμαίνοντας σε Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου που έγινε την Τετάρτη 1.6.2016, αριθμός απόφασης ανάκλησης 32/2016. Παρεμπιπτόντως, ούτε η συγκεκριμένη απόφαση ανέβηκε ποτέ στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και κανείς δεν την έχει δει μέχρι και σήμερα!!! Αγνοείται!!!
Αυτά για τις ξαφνικές και πρόσφατες περιβαλλοντικές ευαισθησίες κάποιων, που το μόνο που δεν τους νοιάζει και δεν τους ένοιαξε ποτέ είναι το Περιβάλλον.

8 σχόλια:

  1. Το mytikaspress πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί είναι αντιπολίτευση κ να πάψει να ασχολείται.. Για τις σημαίες της νυν δημοτικής αρχής δηλ για τους εισαγγελείς κ τις παράνομες παροχές έχει να πει τίποτε? Για την ανυπαρξία τους μέτσ από 2 χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια λοιπόν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΠΛΟΚ ,ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΣΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΙΤΡΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΠΛΕΥΡΟ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο 11 17 προσπαθει να συγκρίνει τις ανεμογεννητριες που ειναι σε όλη την Ευρώπη μέσα στις πολεις με τα παροπλισμένα πλοια. Για γελια σύγκριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1:17 το ξεραμε οτι η βλακεια σας τεινει στο απειρο. 5 χρονια καλα περασατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΒΟΣΚΟΥΝ ΖΩΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΟΤΕ ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ. ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ.

    ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω ότι το θέμα με τα παροπλισμένα πλοία ήρθε σε κανένα δημοτικό συμβούλιο.Τι συγκρίνετε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιο δημοτικο συμβουλιο να ρθει;;; χα χα. εδω το κρυψανε απο το διαυγεια. νεκροταφειο πλοιων πηγαν να κανουν τον αστακο. πραγματι τι να συγκρινουμε. την αιολικη ενεργεια που ειναι σε λλο τον κοσμο με τα νεκροταφεια πλλιων που ειναι χαβουζα;;;;

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο