Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ο.Β. Μεσολογγίου: Ενώνουμε την φωνή μας με την Ένωση Ιατρών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου


Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών που περιγράφουν την ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την εγκληματική στάση της Κυβέρνησης που «φόρτωσε» το Γ.Ν. Μεσολογγίου με 8 εμβολιαστικές γραμμές...... Απόφαση που οδήγησε στο εμβολιαστικό φιάσκο που ακολούθησε. Ενώ έγκαιρα η Ένωση Ιατρών Νομού Αιτωλοακαρνανίας προειδοποίησε ότι αυτό θα ήταν ανέφικτο αλλά και επικίνδυνο για την Δημόσια Υγεία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων, η σύστασή της από τους αρμόδιους αγνοήθηκε.

Την ίδια αντιμετώπιση είχε και ο Ιατρικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Αυτή την στιγμή το Γ.Ν. Μεσολογγίου λειτουργεί σαν εμβολιαστικό κέντρο με 8 εμβολιαστικές γραμμές και σαν νοσοκομείο covid 19.

Οι υπόλοιπες παροχές Δευτεροβάθμιας υγείας που κάλυπτε επάξια με το λιγοστό προσωπικό του αλλά και την συνεχιζόμενη υποβάθμισή του, σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Ξηρόμερο έως την Ναυπακτία, σήμερα παύει να τις παρέχει γιατί λειτουργεί ως νοσοκομείο covid 19.

Ενώνουμε την φωνή μας με την Ένωση Ιατρών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου και διεκδικούμε άμεσα:
Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Υγεία Φροντίδας Υγείας.
Να μεταφερθούν τα 8 εμβολιαστικά κέντρα που τώρα λειτουργούν στο χώρο του Γ.Ν. Μεσολογγίου σε ειδικό εμβολιαστικό κέντρο, με αυτόνομη στελέχωση.
Να προστατευτούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα υγείας, από την ανυπαρξία ιατρικής φροντίδας εξαιτίας της μετατροπής του νοσοκομείου σε covid19.
Την αναβάθμιση και στελέχωση των νοσοκομείων μας προκειμένου να μην μένουν ακάλυπτοι οι πολίτες όταν αναζητούν ιατρική φροντίδα.

1 σχόλιο:

  1. ουτε ενα ραντεβου διαθεσιμο σε βονιτσα ,πρεβεζα και λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο