Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Γιώργος Βαρεμένος προς τον υφυπουργό Παιδείας Ά. Συρίγο: Οργή στην Αιτωλοακαρνανία για το σχέδιο διάλυσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

       Σε επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος του μετέφερε τα αισθήματα οργής και απογοήτευσης της τοπικής κοινωνίας για την μονομέρεια και τη εμμονικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται από την υπουργό κ. Κεραμέως απέναντι στην περιοχή μας.
Στα καταργούμενα τμήματα ο αριθμός των εισακτέων έγινε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, .....
ενώ στα υπόλοιπα αναμένεται να λειτουργήσει διαλυτικά η βάση εισαγωγής που έθεσε η κυβέρνηση. Μεταφέροντας την άποψη της υπουργού, ο κ. Συρίγος διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι, ως προς το Μεσολόγγι, ο κίνδυνος της αποψίλωσης αποφεύγεται με τις συγχωνεύσεις.

Η άποψη περί συμπαιγνίας του υπουργείου με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, που διατυπώθηκε από πολλές πλευρές, ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιωθεί από τον Πρύτανη σε σχετικές δηλώσεις του. 
Ο κ. Μπούρας διαβαίνει τον ακαδημαϊκό Ρουβίκωνα και ουσιαστικά πολιτικολογεί βάλλοντας κατά του λαϊκισμού, ο οποίος προφανώς φύεται μόνο στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, ενώ στην Πάτρα, όπου η έδρα και οι κατοικίες των μελών της Συγκλήτου, βασιλεύει η σοβαρότητα του αντιλαϊκισμού. Σοβαρά τώρα; 
Το ξήλωμα δηλαδή αφορά μόνο την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, ώστε να επέλθει η ισορροπία στην χώρα; 
Από την Αιτωλοακαρνανία, περιοχή με τα περισσότερα νερά, που μάχεται να περισώσει και να εκσυγχρονίσει την πρωτογενή παραγωγή της και να την συνδέσει με μία γενικότερη ανάπτυξη, της ζητάνε και τα ρέστα λόγω “λαϊκισμού”! 
Ώρα λοιπόν ορισμένα από τα νερά να πάρουν τον δρόμο για την Θεσσαλία και η Ανώτατη Εκπαίδευση για την κλίνη του Προκρούστη. 
Είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή αμαχητί μία τέτοια λογική και η κρίση να μας γίνει μόνιμη κανονικότητα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο