Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός – Δήμος Μεσολογγίου: «Η Μητρόπολη δεν τήρησε τα μέτρα», λέει ο διοικητής του νοσοκομείου


Μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες
Στο 45% εκτοξεύθηκε ο δείκτης θετικότητας μετά τον συγχρωτισμό των πιστών στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα.....

Σε βαθύ «κόκκινο» το Μεσολόγγι μετά τον εορτασμό του Πάσχα, καθώς ο δείκτης θετικότητας του επιδημιολογικού φορτίου κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και Δημοτικός Σύμβουλος Παναγίωτης Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΘΕΜΑ 104,6», αναφέρθηκε αναλυτικά στους παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος, είχε προειδοποιήσει την δημοτική αρχή πως θα έπρεπε να προχωρήσουν σε περεταίρω ενίσχυση των περιορισμών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για να αποφευχθεί τυχόν έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε και σε συνδυασμό με την παράνομη λειτουργεία των καταστημάτων καφέ καθώς και τον συγχρωτισμό των πιστών στις εκκλησίες «το αποτέλεσμα ήταν αυτό το θλιβερό αποτύπωμα στην κοινωνία μας», υπογραμμίζει.

Δεν διστάζει, βέβαια, να επιρρίψει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για τη διασπορά του κορωνοϊού στους ιερείς της πόλης, αφού μετά το πέρας των εορτών αρκετοί εξ αυτών, καθώς και μοναχές και μέλη του προσωπικού των εκκλησιών διαγνώσθηκαν θετικοί στη νόσο της Covid-19, ενώ το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εργαζόταν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια, με τις εισαγωγές των ασθενών να αυξάνονται δραματικά. «Είναι απαραίτητο η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ενέργειες και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης να εκδόσει συγκεκριμένη εγκύκλιο, αφού η Μητρόπολη δεν τηρεί τα μέτρα. Οι ιερείς σπάσανε ακόμη και ο ωράριο της Ανάστασης», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Περίπου στο 45% ανήλθε το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν στους πολίτες μετά το Πάσχα», αναφέρει και τονίζει ότι «τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν πιο αυστηρά» καθώς και ότι οι υπαίτιοι θα έπρεπε να ζητήσουν «δημόσια συγγνώμη».

agriniopress.

3 σχόλια:

  1. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ . Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βάση τα δικά τους στοιχεία, τα κρούσματα είναι επί το πλείστον 20-26 χρόνων. Αυτές οι ηλικίες δεν εκκλησιαζονται και τόσο πολύ. Μήπως αλλού κόλλησαν αυτοί οι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι ο διοικητης δε μαζευει το προσωπικο του που κυκλοφορει χωρις μασκες στο νοσοκομειο μεσολογγιου?Ειδα σε προσφατη επισκεψη τραυματιοφορεις να καθονται στην εισοδο του νοσοκομειου εκει που μετρανε τη θερμοκρασια ο ενας διπλα στον αλλο χωρις μασκα.Τα ιδια και στις κλινικες.Ας κοιταξει πρωτα το σπιτι του και μετα ολα τ αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο