Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Με νέα επιστολή της, επανέρχεται η ΕΣΠΕΑΙΤ για τα προβλήματα του προσωπικού.

 

     Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας, με τα σημαντικότερα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα στελέχη μέλη της, ενώ παράλληλα επισημαίνει ανισότητες διοικητικών θεμάτων.

 Υπογραμμίζοντας ότι ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 116ΠΜ (όπου ανήκει η Μονάδα του Αγρινίου) για επίλυση των προβλημάτων.

Το περιεχόμενο της επιστολής:

 Κύριε Φρούραρχε,

 1.Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας(Ε.Σ.ΠΕ.ΑΙΤ.), ως η νόμιμη εκπρόσωπος των εν’ ενεργεία στρατιωτικών που υπηρετούν σε Μονάδες της περιοχής και σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο όπως αυτό καθορίζεται από το άρθρο 30Γ του (α) σχετικού, σας δηλώνει την επιθυμία της για συνάντηση δια ζώσης προκειμένου να σας ενημερώσουμε για σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη που υπηρετούν στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου.  

2.Το εν λόγω Κλιμάκιο υπάγεται στην 116 ΠΜ (Ν. Αχαίας), άλλα εδρεύει γεωγραφικά στην περιοχή ευθύνης σας και συνεπώς η ενημέρωση και συμβολήσας στην επίλυση των προβλημάτων είναι απαραίτητη. Δεδομένο όμως της κατάστασης που επικρατεί, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, δεν είναι δυνατή η μετακίνηση μας και σας αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο με στόχο να έχετε μια αρχική γνώση των έντονων παραπόνων και προβληματισμών που έχουν εκφράσει οι στρατιωτικοί του Κλιμακίου στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης. Ως εκ τούτου, σας πληροφορούμε ότι :

 3. Σύμφωνα με (β) σχετικό και βάση του υφιστάμενου καθεστώς υπηρεσιών(24ωρη βάρδια) του εμπλεκόμενου προσωπικού φύλαξης του Κλιμακίου ανακύπτουν θέματα αναπλήρωσης του για οποιοδήποτε λόγο απουσίας (Αίτηση Κανονικών Αδειών, Φ.Π, Αναρρωτικές Άδειες κ.α), καθότι δεν δύναται να τηρηθεί η οδηγία για τον χρόνο απασχόλησης του προσωπικού των Μονάδων –Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ανέρχεται ρητά και αποκλειστικά από το ισχύον νομικό πλαίσιο, σε σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως, ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2016

τονίζοντας ότι οιαδήποτε παρέκκλιση από τις προαναφερόμενες διατάξεις δεν ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης. 

4. Δεν υφίσταται αφ’ ενός οργανωμένο γραφείο προσωπικού για την ενημέρωση των στελεχών (Υπηρεσίες – Πρωτόκολλο Αλληλογραφίας - ΠαΔ κ.α)και αφ ́ ετέρου ηλεκτρονική δυνατότητα αποστολής ή λήψης εγγράφων, διαταγών και δικαιολογητικών για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών δαπανών.Επισημαίνουμε ότι λόγω των ανωτέρω ελλείψεων υπήρξαν συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να μεταβούν, με δικά τους έξοδα, στην 116 ΠΜ προκειμένου να διεκπεραιώσουν προσωπική τους αλληλογραφία.

5. Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τους, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Αιτωλοακαρνανίας και Διοικητή της 116 ΠΜ που αποστέλλεται το παρόν, όπως εξετάσετε αρμοδίως τα αναφερόμενα και να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την ισότητα, ισονομία και τα δικαιώματα των στελεχών. 

 6. Επιπρόσθετα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών(Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) να ενημερώσει αρμοδίως την Στρατιωτική Ηγεσία και να εξευρεθούν άμεσα λύσεις ώστε οι στρατιωτικοί του Κλιμακίου να μην αισθάνονται ως στελέχη δεύτερης κατηγορίας.κ. ΑΔΦ Αιτωλοακαρνανίας 

7. Προσβλέποντας σε μια ουσιώδης συνεργασία με πυλώνες την αλληλοκατανόηση και τον συνάδελφο, ευελπιστούμε συντόμως να έχουμε θετικές εξελίξεις επί των προβλημάτων που σας καταθέσαμε και βεβαίως να πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον επίσημη συνάντηση στην οποία θα μας δοθεί η δυνατότητα διά ζώσης συζήτησης επί θεμάτων που μας απασχολούν.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. 

  Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας  

Λεμονιάς Απόστολος                            Παπασταύρος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο