Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Πάτρα: Καθηγητές του Πανεπιστημίου πέτυχαν μείωση ιικού φορτίου σε ασθενείς με κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες

 
 
Στο δρόμο για την δημοσίευση η έρευνα τους που δοκιμάστηκε σε ασθενείς της κλινικής covid του ΠΠΝΠ.
Ένα σημαντικό βήμα για την απομείωση του ιικού φορτίου σε ασθενείς με covid – 19 μέσα σε λίγες ώρες, έκαναν τρείς καθηγητές του πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι τους χορήγησαν ρινοφαρυγγικά υπέρτονο διάλυμα.
Πρόκειται για μέθοδο διάλυσης χλωριούχου νατρίου με νερό σε αναλογία 5% . Η δοκιμαστική χορήγηση έγινε σε 20 ασθενείς της κλινικής covid του ΠΠΝΠ, ενώ σε άλλους 5 δεν χορηγήθηκε καμία δόση.
Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και μετά από χορήγηση τριών «δόσεων», καταγράφηκε μείωση του ιικού φορτίου στους συγκεκριμένους ασθενείς κατά 20 με 25%. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο patrastimes.gr o αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστας Πουλάς.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σηματοδοτεί νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού σε σχέση με την βαρύτητα της νόσησης αλλά και της μεταδοτικότητας, καθώς η μείωση στο ελάχιστο του ιικιού φορτίου, σημαίνει αντιμετώπιση της μεταδοτικότητας – όσο λιγότερο ιικο φορτίο έχει κάποιος που νοσεί τόσο λιγότερο γίνεται φορέας μετάδοσης της νόσου – αλλά και λιγότερα έως καθόλου βαριά περιστατικά και νοσηλείες.
Συγγραφείς της έρευνας είναι ο καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης και ο αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Βελισσάρης ενώ υπεύθυνος της έρευνας είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστας Πουλάς.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προδημοσίευση των αποτελεσμάτων, ενώ τα συμπεράσματα έχουν σταλεί ήδη σε εγνωσμένης αξίας επιστημονικά περιοδικά στην Αγγλία.
Πηγή: patrastimes.gr
agriniopress.

2 σχόλια:

  1. Πολιτικους πολλούς δέν ειχαμε με αξίες. Αξιους ευτυχώς επιστήμονες έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στην ερευνητική ομάδα για την εργασία της.
    Από ότι φαίνεται υπάρχουν τρόποι για να ξεπεράσει η ανθρωπότητα το πρόβλημα του κορωνοϊού και σίγουρα τέτοιες έρευνες έχουν γίνει και σε άλλα κράτη.
    Κρίμα όμως που δεν θα ασχοληθεί κανείς τουλάχιστον τώρα μαζί τους, γιατί πρέπει να προωθηθούν αλλά συμφέροντα (ο νοών νοειτω)
    Μετά από καιρό ίσως τους θυμηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο