Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Μεσολογγίου

 


Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Επίσημα, όπως ανακοίνωσε, στο βαθύ κόκκινο μπαίνει από το Σάββατο και ο δήμος Μεσολογγίου μετά την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτήρισε, παράλληλα, εξαιρετικά ανησυχητική την εικόνα στον δήμο Μεσολογγίου αλλά και στις γύρω περιοχές όπως το Αιτωλικό και το Αγρίνιο.

Τι είπε ο Ν. Χαρδαλιάς για την περιοχή του Μεσολογγίου:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι παρατηρείται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μία επιθετική εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων τα οποία έχουν αυξηθεί σε 233 όταν στις 27 Απριλίου ήταν 49, δηλαδή τα κρούσματα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.

Η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς και στις γύρω περιοχές και θέλω να το τονίσω πως στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό δείχνει εξαιρετικά ανησυχητική με μεγάλη διασπορά και πολλές ροές μέσα στην κοινότητα.

Καλούμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Αγρινίου να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαραίτητη έγκριση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες χωρίς εκπτώσεις. Η κατάσταση ειδικά στις δύο αυτές περιοχές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

agriniopress

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο