Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Μαριάννα Μπέλμπα - Βιολόγος-Εμβρυολόγος: Με ρίζες από τον Αετό, μας μιλά για το γεννητικό Σύστημα.

    Τα χρόνια της κρίσης, ένας μεγάλος αριθμός από Έλληνες επιστήμονες, επέλεξαν τον δρόμο για το εξωτερικό. Η Ελληνίδα επιστήμονας Μαριάννα Μπέλμπα μιλάει για τη ζωή της, και αποκαλύπτει την αγάπη που έχει για την περιοχή, τόσο του Ξηρομέρου όσο και της Βόνιτσας. Επέστρεψε το 2019 στην Ελλάδα και εργάζεται στη μονάδα εξωσωματικής του Μητέρα στην Αθήνα ως Εμβρυολόγος μέχρι και σήμερα.

Η Μαριάννα Μπέλμπα είναι Βιολόγος-Εμβρυολόγος. ....
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή της από την πλευρά της μητέρας της είναι από το χωριό Αετό, με την αγάπη της για την περιοχή να είναι αυθεντική.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και αποφοίτησε το 2017 ως Βιολόγος. Στη συνέχεια έκανε περαιτέρω σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πανεπιστήμια του Νιούκαστλ και Νότιγχαμ, όπου ειδικεύθηκε στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

 Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2019, αμέσως εκπαιδεύτηκε για 1 χρόνο στη μονάδα εξωσωματικής του Ιασώ στην Αθήνα. Άρχισε να εργάζεται στη μονάδα εξωσωματικής του Μητέρα στην Αθήνα ως Εμβρυολόγος μέχρι και σήμερα.

Πρόσφατα δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube (Repro News by Μαριάννα Μπέλμπα), όπου ανεβάζει βίντεο σχετικά με την αναπαραγωγή και την εξωσωματική γονιμοποίηση. Ως στόχο έχει, με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια να εξηγήσει έννοιες που ίσως δεν είναι κατανοητές στο μέσο άνθρωπο, και να λύσει απορίες σχετικές με αυτά τα ζητήματα.
 
Όπως η ίδια μας δήλωσε, "έχω μεγάλη αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου και όλο το Ξηρόμερο, για αυτό θα χαρώ πολύ να βοηθήσω έστω και έναν από όλους εσάς. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω email στο marianna.belmpa@gmail.com ή μέσω μηνύματος στο Facebook στο Marianna Belmpa." 

 Δείτε βίντεο από το κανάλι της Βιολόγου-Εμβρυολόγου Μαριάννας Μπέλμπα:

Γυναικείο Αναπαραγωγικό Σύστημα

Ανδρικό Αναπαραγωγικό Σύστημα

 Ωογένεση - Δημιουργία ωαρίου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο