Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Στον απόηχο του «χτυπήματος» του Υπουργείου Παιδείας – Συνάντηση Φαρμάκη με Μητσοτάκη

 


Σύσκεψη των Δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα με πρωτοβουλία του Γ. Παπαναστασίου.

Επιδίωξη πλέον «αντισταθμιστικά» για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας .

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

Εξ’ ορισμού η συνάντηση ενός Περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό αφορά όλα τα μεγάλα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της περιοχής. Η συγκεκριμένη όμως συνάντηση γίνεται στον απόηχο του «χτυπήματος» του Υπουργείου Παιδείας στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία σε σχέση με τα πανεπιστημιακά τους Τμήματα. Η απόφαση αυτή πλέον δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε από τον Πρωθυπουργό, καθώς τα τέσσερα συνολικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, που ανακοινώθηκε πως δεν θα έχουν εισακτέους, έχουν τεθεί εκτός μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Ίσως θεωρητικά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για τις μεταφορές Τμημάτων προς την Πάτρα, αλλά και αυτό πλέον δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες από την στιγμή που η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης έχει γνωμοδοτήσει θετικά και έχει «συμπαρασύρει» και το Υπουργείο Παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση.

Το timing όμως της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό, αμέσως μετά τις αρνητικές για την περιοχή αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι ίσως ιδανικό, προκειμένου να ζητηθούν «αντισταθμιστικά ωφελήματα» για την περιοχή σε άλλα θέματα αναπτυξιακά, υποδομών, οικονομικά κτλ. Σε θέματα δηλαδή που η Δυτική Ελλάδα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία έχουν «ανοικτές πληγές»…

Εντωμεταξύ πάνω – κάτω την ώρα που ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα περνά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, στο Αγρίνιο οι Δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας θα έχουν συνάντηση, προκειμένου να συντονίσουν την από εδώ και πέρα αντίδρασή τους μετά το «πλήγμα», που δέχεται η περιοχή από το Υπουργείο Παιδείας και όχι μόνο… Από την πλευρά των αυτοδιοικητικών εκπέμπεται ένας έντονος προβληματισμός για την εν γένει αντιμετώπιση της περιοχής από μια μερίδας της Κυβέρνησης. Μια αντιμετώπιση που σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται πως αφήνει πολλές «εκκρεμότητες» και προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία.

Είναι εμφανές ότι οι συναντήσεις της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου και το Δημαρχείο Αγρινίου, δεν είναι καθόλου άσχετες μεταξύ τους. Και σε μεγάλο βαθμό έχουν «πυροδοτηθεί» από τις αρνητικές για την περιοχή αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

sinidisi.gr

3 σχόλια:

  1. μια ζωη η δεξιά δεν είχε πρόγραμμα και ότι γινόταν- γινοταν με το κάθε τοπαρχη και κομματαρχη
    ακόμα στην δεκαετία του 50 είναι η δεξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας είχαμε κ σας μας πήγατε στα απατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΓΊΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΟ ΤΙΜΌΝΙ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΕΙ Η ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΒΉΜΑ ΜΠΡΟΣΤΆ.
      ΕΣΎ ΚΆΤΣΕ ΝΑ ΑΚΟΎΣ ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΓΙΑ (ΠΑΡΕΝΘΈΣΕΙΣ) ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο