Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κρούσματα κορωνοϊού σε ιερείς Ενορίας του Αγρινίου

φωτο αρχείου

Τουλάχιστον τέσσερις ιερείς θετικοί και στην περιοχή του Μεσολογγίου.....
Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την τήρηση των μέτρων που αποφάσισαν Πολιτεία αλλά και Ιεραρχία προκύπτουν για πολλές και μεγάλες Ενορίες του Αγρίνιου και όχι μόνον, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε ιερείς, νεωκόρους και άλλους, που ασχολήθηκαν με τη λειτουργία των Ιερών Ναών, την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ουσιαστικά από την Κυριακή των Βαϊων και μετά, στις περισσότερες εκκλησίες τα υγειονομικά μέτρα “πήγαν περίπατο” και καταγράφτηκαν εικόνες απίστευτου συνωστισμού, σα να μην υπάρχει καν πανδημία.

Οι πιστοί συνωστίζονταν στους ναούς κατά εκατοντάδες, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Απολυμάνσεις σε εικόνες, Επιταφίους κλπ δεν γίνονταν. Την ίδια στιγμή υπήρχαν και περιπτώσεις ιερέων που καλούσαν τους πιστούς να μην φορούν μάσκες. Ουσιαστικά, οι ιερείς ταυτίστηκαν με το κήρυγμα του ίδιου του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που πέρυσι δήλωνε πως δεν κολλάει ο ιός στην εκκλησία…

Η Μεγάλη Εβδομάδα λοιπόν, αποτέλεσε μια ευκαιρία για κάποιους, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδείξουν, πως, εντός των ναών, συντελείται ένα “θαύμα” και δεν γίνεται μετάδοση του ιού. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η ανευθυνότητα.

Η πραγματικότητα δυστυχώς τους διαψεύδει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τέσσερις ιερείς Ενοριών σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό είναι ήδη θετικοί στον κορωνοϊό, ιερείς που λειτουργούσαν κανονικά την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο Αγρίνιο, ηλικιωμένος ιερέας που είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί (σ.σ. φυσικά ούτε λόγος και για μάσκα), έχει νοσήσει και μάλιστα η κατάστασή της υγείας του δεν είναι καλή. Ο 85χρονος ιερέας, επισκέπτονταν συγκεκριμένο ιερό ναό, στον οποίον ο ένας από τους εφημέριους επίσης έχει νοσήσει.

Στενοί συγγενείς μάλιστα του νοσούντος ηλικιωμένου ιερέα, φέρεται να είναι έξω φρενών με την κατάσταση που επικρατούσε στον συγκεκριμένη ενορία. Οι ιερείς εκεί, φέρεται να καλούσαν τους πιστούς να μην φορούν μάσκες ή τους προέτρεπαν να μην κάνουν εμβόλιο κλπ. Και εκεί τα όποια μέτρα απόστασης, προφύλαξης κλπ, αφήνονταν στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των πιστών , ούτε ίσχυσε το μέτρο του συγκεκριμένου αριθμού πιστών ανά τ.μ. Εικόνες προ πανδημίας δηλαδή, που επαναλήφθηκαν στους περισσότερους ιερούς ναούς του Αγρινίου.

Το γεγονός ότι ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, επικράτησε αυτή η κατάσταση, δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο.

agriniopress.

9 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΥΧΑΙΟ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ στούντιο ΝΑΟΥΣ . ΓΕΥΤΕΙΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο τους ανεύθυνους ξερολες την πληρωνουμε ολοι στο τελος .και απο θεμα υγειας και απο θεμα lockdown .εχω προσωπική εμπειρία ,ενω ημουν εξω απο την εκκλησια ειρθε ενας τετοιος σχεδόν πανω μου . του εξηγησα, και αυτος επεμενε το δικο του ποίημα . αναγκάστηκα και απομακρύνθηκα εγω , μιας που κατάλαβα οτι ειχε IQ αμοιβάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι δεν λετε ονοματα και ενοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στον Αστακο τα ιδια πιστευουν.Ποιος θα τους τιμωρησει? ΚΑΝΕΝΑΣ Κρατοςεν κρατει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς.. η κατάσταση εκεί είναι πιο γραφική και από την Σαντορίνη. Κρίμα για τον Αστακό

      Διαγραφή
  5. Για τα κορωνοπαρτυ δε λέτε τίποτα, εκεί δε κολλάει? Έχετε αποδείξεις ότι η διασπορά έγινε μες στους ναούς? Πως μιλάτε έτσι ελαφρά τη καρδια? Αν έχετε αποδείξεις τότε να το συζητήσουμε λίγο. Προσοχή στο τι λέτε, θιγετε συνανθρώπους σας με αυτό το τρόπο και γίνεται και θεομαχοι, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμαν πια με τις εκκλησιες.στα κορονοπαρτι στις διαδηλωσεις στις καφετεριες που δεν πεφτει καρφιτσα πελον κ ολοι ειναι χωρις μασκα γενικα στην εστιαση στις πλατειες δεν κολλαει ο ιος;στις εκκλησιες κολλαει μονο;ηταν περισσοτεροι πιστευετε στις εκκλησιες απ οτι στις πλατειες κ στις καφετεριες;ελεος πια.κοψτε το αυτο το παραμυθακι με την εκκλησια γιατι κουρασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπη για αυτο το αρθρο.
    Δε'ιχνει καθαρα εμπάθεια και βγάζει χολή.
    Ολοι πρέπει να προσέχουμε. Παρακαλώ μην γινόμαστε "σαλιγκάρια" που περιμένουμε την ευκαιρία μας να βγούμε έξω.
    Στο κάτω κάτω όλοι είδαμε που πραγματικά ήταν ο κοσμος αυτές τις ημέρες και δεν ήταν στην εκκλησία. Αλλού να ψάξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε 8και 53 καλα τα λες αλλα τι να κανεις οταν ο καθενας μας εχει γινει βασιλικοτερος του βασιλεως.αυτος που κανει την κριτικη του ανευθυνα δεν εχει παραβει κανενα κανονα?λυπαμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο