Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΩΡΑ 10:30


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγρότες, αγρότισσες, κτηνοτρόφοι,....

χαιρετίζουμε την εργατική πρωτομαγιά, παγκόσμιο σύμβολο της πάλης της εργατικής τάξης και των θυσιών της για τα δικαιώματα και τη ζωή της. Απευθύνουμε, πλατύ κάλεσμα συμμετοχής όλων των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων, της περιοχής, στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι της Αμφιλοχίας και ώρα 10.30 το πρωί την Πέμπτη 6 Μάη.

Σήμερα, έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους, αλλά και πείρα να σκεφτούμε, γιατί είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τον αγώνα μας.

Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα της Εργατικής τάξης, σηματοδοτεί τους σκληρούς αγώνες που έδωσε και δίνει για τα δικαιώματά της, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, τότε για το 8ωρο που σήμερα καταργείται, σημαδεύτηκε από θυσίες αγωνιστών στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Είναι απεργία και όχι αργία και για αυτό τα ταξικά σωματεία πήραν απόφαση για πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα αλλάζουν, ανατρέπονται. Όταν ο λαός θέλει – μπορεί και το χει αποδείξει αυτό επανειλημμένος! Οτιδήποτε κερδίσαμε, ήταν αποτέλεσμα μεγάλων οργανωμένων κινητοποιήσεων. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε από καμιά Κυβέρνηση και Υπουργό. Η δύναμή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όποτε η πάλη μας ήταν πλάι – πλάι με αυτή των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών στις πόλεις, των γυναικών, της νεολαίας. Χαιρετίζουμε γι’ αυτό και τα ταξικά συνδικάτα, τους εργαζόμενους όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγρότες να βρεθούμε μαζί με τους εργάτες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 6ης Μάη, προβάλλοντας από κοινού και τα δικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις. Έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε.

Απαιτούμε:

-Τώρα λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της Υγείας του λαού με ευθύνη του κράτους (επιτάχυνση των εμβολιασμών, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού αγορά εξοπλισμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα).

-Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά εκτρώματα που εντείνουν την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, όλες οι διώξεις εναντίων αγωνιζόμενων συνδικαλιστών αγροτών και άλλων εργατικών – λαϊκών φορέων.



Διεκδικούμε:

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους, ενώ "μπουκώνονται" με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

-Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, να σταματήσουν οι αστείες δικαιολογίες ότι δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Άμεση μείωση 50% αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, μείωση των τιμών τους.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για την επιβίωσή μας, να μπορούν να καταναλωθούν τα προϊόντα μας από τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις.

-Απαλλαγή αγροτών και κτηνοτρόφων από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.

-Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας, χωραφιών, αποθηκών, αγροτικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, βιοπαλαιστών αγροτών - κτηνοτρόφων. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.

-Να μη γίνει καμιά μείωση των επιδοτήσεων βάση και της νέας σε χειρότερη κατεύθυνση για την αγροτιά, ΚΑΠ. Να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή».

-Να παρθεί εδώ και τώρα πίσω και το σχέδιο του ν/σ - έκτρωμα της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές

-Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων. Εγκυμονεί ο κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων εξαιτίας των Δασικών χαρτών.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30

4 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΄ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ !!ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ,ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΗ,ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζαμπα θα πατε να κανετε διασπορα του ιου.κανενα αιτημα απ ολα αυτα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πραγματοποιηθει.η ζειτε σε αλλη χωρα ή ζειτε σε αλλη χωρα.ενα απ τα δυο συμβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ντρέπεστε λίγο; Που το παίζετε αγωνιστές; Σήμερα είναι 4 Μαΐου. Η πρωτομαγιά ήταν προχθές. Μια χαρά 6ημερο η Επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πατε Μόνο με το ΠΑΜΕ . Στο ΠΑΜΕ είναι οι Ταξικές δυνάμεις.
    Οι άλλοι ειναι για ... εκδρομές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο