Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Βελούτσα Ξηρομέρου: Δημόσια διαβούλευση έως 25/5/2021 για 2 αιολικούς σταθμούς.

 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκαν στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) του Υπουργειου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τους δύο (2) αιολικούς σταθμούς που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στις θέσεις «Βελούτσα» και «Καλλίδρομος» Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες τίθενται προς δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 25-5-2021!
Τα συγκεκριμένα βουνά βρίσκονται στην δημοτική ενότητα Αστακού του δήμου Ξηρομέρου (πάνω από την πόλη του Αστακού και τα χωριά Καραϊσκάκης και Βασιλόπουλο) είναι χαρακτηρισμένα ως Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΠΠ) με κωδικό «GR090 Όρη Ακαρνανικά» και αποτελούν σημαντικό βιότοπο για την ορνιθοπανίδα καθώς και για χιλιάδες αιγοπροβάτων και βοοειδών της περιοχής. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία «ΚΥΩΝ ΕΠΕ» σχεδιάζει να τοποθετήσει οκτώ (8) ανεμογεννήτριες στην θέση «Βελούτσα» και έξι (6) στην θέση «Καλλίδρομος» [σύνολο δέκα τέσσερις (14) ανεμογεννήτριες] με ύψος πυλώνα εκατόν ένα (101) μέτρων και πτερύγια μήκους εβδομήντα έξι 76) μέτρων.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος από ολόκληρη την επικράτεια, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξηρομέρου, τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, οι κάτοικοι και οι σύλλογοι των περιοχής να λάβουν γνώση των παρακάτω ΜΠΕ (οι οποίες σε αρκετά σημεία αποτελούν αντιγραφή κάποιας άλλης μελέτης και παρουσιάζουν σοβαρότατες ελλείψεις στις αξιολόγηση των επιπτώσεων που θα επιφέρουν οι ανεμογεννήτριες στην ορνιθοπανίδα της περιοχής) και να εκφράσουν την γνώμη τους για τις δύο αυτές ΜΠΕ, καταθέτοντας το ειδικό έντυπο Δ11, ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ για το καθένα από τα δύο (2) έργα.

Στην συνέχεια παρατίθενται οδηγίες για την συμμετοχή του κοινού στην δημόσια διαβούλευση:


Καταθέτουμε ΌΛΟΙ τις απόψεις/ενστάσεις μας για τις εν λόγω ΜΠΕ, μέσω των ειδικού εντύπου "Δ11", το οποίο πρέπει να αποσταλεί ξεχωριστά για το καθένα από τα δύο (2) έργα με τη μορφή αρχείου "pdf" :

είτε

α) στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ), στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3503 (για την Βελούτσα) και https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3504 (για τον Καλλίδρομο), κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής στο ΗΠΜ με χρήση των κωδικών TaxisNet (στις παραπάνω διευθύνσεις μπορείτε να βρείτε τις ΜΠΕ των έργων καθώς και να συμμετέχετε στην διαβούλευση μόνο αν είστε εγγεγραμμένοι στο ΗΠΜ).

είτε

β) στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: periv.energy@pde.gov.gr
 
 Θέματα emails:
Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του έργου με τίτλο "ΑΣΠΗΕ στη θέση ΒΕΛΟΥΤΣΑ (ΠΕΤ: 2103501124)
 
και Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του έργου με τίτλο "ΑΣΠΗΕ στη θέση ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΣ (ΠΕΤ: 2103501322)". Επιπλέον ζητάμε να πρωτοκολληθεί η συμμετοχή μας στην διαβούλευση και να μας αποσταλούν αριθμοί πρωτοκόλλου.
Οδηγίες για την εγγραφή σας στο ΗΠΜ: https://drive.google.com/file/d/1RE30b12CMDLUrBIfutikld94GKPtIqgk/view?usp=sharing .
Στoυς παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε δύο πρότυπα έντυπα Δ11, που περιέχουν ήδη διατυπωμένες ενστάσεις (άρα συμπληρώνετε μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία και ύστερα τα καταθέτετε ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στο ΗΠΜ στις δύο διαβουλεύσεις για κάθε έργο):
Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να γράψετε στα έντυπα Δ11 και τις δικές σας παρατηρήσεις/ενστάσεις/σχόλια για τις εν λόγω ΜΠΕ.
 
 ΟΔΗΓΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΗΠΜ-Δ11 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαλούτσα ? έχεις να να δείς πολλούς οικολόγους τώρα από το δήμο Ξηρομέρου
θα γελάσει και το κάθε παρδαλό κατσίκι και αρνί

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΒΟΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΟΥΤΣΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ..ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ??? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ..ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΗΡΘΑΝ ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ??? ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ...ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΝΑΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΝΟΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΤΛ...ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΗΡΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ...ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ...ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ..ΓΙΑΤΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάτσει αυτές τις ημέρες και παρακολουθώ όλα τα σχόλια απλων πολιτών μέχρι και αντιπολίτευσης του Δήμου ξηρομερου. Αγαπητοί κύριοι και κυρίες όταν εννοούμε ανάπτυξη και μάλιστα πράσινη τι εννοούμε??? Σας ενοχλούν οι άνεμο γεννήτριες που αντί να τις τοποθετήσουν ώστε να έχει οφέλη ο δήμος ξηρομερου από αυτή την επένδυση την διώχνουμε... Λες και πάνε όλοι αυτοί οι οικολόγοι κάθε μέρα στην βελούτσα για βόλτα...να σας τονίσω ότι στα νησιά του Αιγαίου και μάλιστα κοσμοπολιτικα νησιά υπάρχουν ανεμογγενητριες και το κάθε νησί περνει πολλά από αυτά......γεμισε ο τόπος φαβλαταδες και επιστήμονες..... Απλός πολίτης του αστακού...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 11.45πμ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΕΛΟΥΤΣΑ,ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΙΖΑ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ !!!! ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΥΚΕΣ ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε βαρεθεί τους πρωτοστάτες και τους εργατοπατέρες της περιοχής.

Μόλις τους βολέψουν κάπου η πάρουν τη μίζα τους αμέσως θα σταματήσουν να φωνάζουν.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι έγινε με τις ιχθυοκαλλιέργειες παλιά.

Παρακαλώ να το δημοσιεύσετε.

Ανώνυμος είπε...

Ώρα να φύγουν και οι ιχθυοκαλλιέργειες απο την περιοχή. Πριν 30 χρόνια είχαμε την καλύτερη θάλασσα και τώρα δεν πλησιάζεις. Δεν της θέλουμε άλλο. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

για να δούμε τώρα
έχετε τα να κάνετε μια άλλη ΕΠΙΤΡΟΟΗ ΑΓΏΝΑ οι τάχαμ ΟΙΚΟΛΟ ΛΟΓΟΙ του δήμου Ξηρομέρου
Πετρονικολος, Γαλούνης, Ζωγας Νικ. , Σταικος κλπ οικολο λόγοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΡΥΠΟΓΟΝΟΣ, Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΕΠΙΣΗΣ, Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ, ΟΙ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΞΑΝΤΛΟΎΝΤΑΙ. ΑΠΌ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΊΑ; ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΤΙΣ ΟΨΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΤΑΚΟΥ- ΜΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 40 ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ.ΕΑΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΡΥΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΆΖΟΥΝ ΤΙΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΤΙΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΛΈΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ΜΟΎΓΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Άνεμογγενιτριες φολτοβολταικα υχθιοκαλειεργιες κ.α δίνουν δουλειά σε πολλές οικογένειες και κινηται η αγορά και τα χωριά μας.Τωρα εσυς αν θέλετε να το πεζαιτε καλή φτιαχτε κάνα δρόμο που είναι σε άθλια κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με την Μαρξιστική Ταξική θεώρηση μπορεί νς συνυπάρξει αρμονικά
η οικονομική ανάπτυξη- με φυσικό περιβάλλον.
Κάθε άλλη θεώρηση και προσέγγιση στρεβλώμ2ι την ενναια της οικολογίας,
διότι ο καπιταλισμός έχει ως κίνητρο το κέρδος
και επιδή το χρήμα γλυκό καταστρέφει και την γλυκύτητα των πραγμάτων εν γένει.