Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Α.: Προχώρησε η ψήφιση τροπολογίας, για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

      Εν μέσω πανδημίας και με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην ψήφιση τροπολογίας για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ που σύμφωνα με τον υπουργό Πιερακάκη η στρατηγική κατάληξη αυτού του σχεδίου είναι ο «ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής».
Η τροπολογία αυτή «είναι συνέχεια της ένταξης των ΕΛΤΑ, εδώ και κάποια χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο κάτι που αντανακλά την ευρύτερη βούληση της ελληνικής πολιτείας.

Με άλλα λόγια, το ξεπούλημα του ταχυδρομείου γίνεται με τη σύμφωνη πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, κάτι που τονίσαμε και ως Λαϊκή Συσπείρωση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο όνομα της βιωσιμότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής μεθοδεύουν και ψηφίζουν την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στον λαό σε επιχειρηματικούς ομίλους μετατρέποντας σε πανάκριβο εμπόρευμα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ ξέρουν ότι τον λογαριασμό για το ξεπούλημα του οργανισμού, για το άγριο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, για τον διωγμό χιλιάδων εργαζομένων με εθελουσία, για τις αθρόες μεταθέσεις και μετατάξεις, για τις νέες προσλήψεις στα ΕΛΤΑ που δεν θα έχουν ΣΣΕ και μονιμότητα, που θα αλωνίζουν οι εργολάβοι, οι πράκτορες και τα δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, θα το πληρώσουν οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός.
Όταν θα αργοπορεί να φανεί ο ταχυδρόμος για την αλληλογραφία, όταν θα κλείσουν εκατοντάδες γραφεία συναλλαγής και διανομής, όταν θα δυσκολέψει η ζωή του λαού ακόμη περισσότερο, όταν θα αυξάνουν τα έξοδα με το κόστος μετακίνησης και τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση, θα πληρώσουν το λογαριασμό για άλλη μία φορά ο λαός και  οι εργαζόμενοι με μία ακόμη μείωση μισθών. Με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς αφού τα ΕΛΤΑ θα "απαλλαγούν" με τη μέθοδο της εθελουσίας από χιλιάδες εργαζόμενους με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και στη θέση τους θα βγαίνει η δουλειά με λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό». Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση του προβλήματος από εκείνους που το δημιούργησαν. Έχουν ευθύνη εκείνοι που καθησυχάζουν το λαό της περιοχής ότι οι εξελίξεις στα ΕΛΤΑ μπορεί να είναι αυτές αλλά η περιοχή μας θα εξαιρεθεί.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει κάλεσμα σε όλους  ΕΒΕ, Αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους αγρότες, κτηνοτρόφους «να βγούν μπροστά, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Να βγάλουν συμπεράσματα από την πλούσια πείρα που έχουν συγκεντρώσει στην υπηρεσία τίνων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται . Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο να μας κάνουνε μαύρη τη ζωή. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο τα συνεχή χτυπήματα στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.

   ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
   ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

11 σχόλια:

  1. Δυστυχως οσο η "τεχνολογια"προχωραει..τοσο οι ανθρωποι θα μενουν χωρις δουλεια.ολα πλεον γινονται μεσω εφαρμογων τηλεφ νικα.πληρωμες λογαριασμων.μεταφορα χρηματων.τα παντα.πλαστικο χρημα.σιγα σιγα θα εξαφανιστει το ρευστο.ολα με καρτα.δυστυχως πολυς κοσμος θα μεινει ανεργος.πολλοι ανθρωποι θα πεινασουν.αναμενονται κ πολυ χειροτερες καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναμενόμενο είναι όταν το 90 % ψήφισε κόμματα Αστικά να επικρατήσει η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γουστάρεις δημόσιο πλήρωσέ τα από την τσέπη σου,εμείς δεν γουστάρουμε με τα λεφτά μας να σιτίζονται αργομισθοι, κατανοητόν;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι δικό σου γούστο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
      άμα γουστάρεις να ξεπουλήσεις την ιδιωτική σου περιουσία μπορείς την ξεπουλήσεις.

      Διαγραφή
    3. Δεν θέλω να πουληθει τίποτε, θέλω όμως τα έξοδα των υπηρεσιών να βγαίνουν από τα έσοδά τους... 😂😂

      Διαγραφή
    4. Οι ισολογισμοί δεν είναι γούστο. Είναι οικονομική λογική.

      Διαγραφή
  3. και ακολουθεί και η ιδιωτικοποίηση της ανωτατης εκπαιδευσης
    σιγά-σιγά θα γίνεται.ξερουν αυτοι τον τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα έκαναν και την δημόσια υγεία ιδιωτική αλλά προέκυψε ο κορωνοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα τελευταία χρόνια τα ΕΛΤΑ έχουν χαμηλής ποιότητας εξυπηρέτηση να μην πω κάτι άλλο. Καί αυτό συμβαίνει γιατί οι υπαληλοι είναι μόνιμοι του δημοσίου όταν θα ιδιοτικοποιηθει τότε θά εξηπηρετου καλύτερα τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδ ή ρε Φίλε οι ιχθυοκαλλιέργειες για παράδειγμα λεμε, που είναι ιδιωτικές εταιρείες, προσφέρουν ποιοτικό έργο στον τόπο.

      Διαγραφή
  6. Εγώ θέλω επιπλέον να προσθέσω ότι δεν υπάρχουν συνδικαλιστές να το παλέψουν . Την καλοπέρασή τους κοιτάνε και στάχτη στα μάτια του λαού . Όλο μιλάνε για διάλογο διάλογο και πάλι διάλογο.Στα ίδια πόστα τα ίδια και τα ίδια άτομα. Τι σημαίνει αυτό??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο