Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι γίνεται πραγματικός βιασμός της φύσης στο βελανιδοδάσος Ξηρομέρου και εμείς κρατάμε το φανάρι


Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο βελανιδοδάσος Ξηρομέρου ο
Giannis Nitsas αντικρίζοντας τα κομμένα από την ρίζα αιωνόβια δέντρα… και στην ομάδα facebook ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑ/ PALAIOMANINA έγραψε: Μόνο αποτροπιασμό και αηδία ένιωσα στην χθεσινή μου βόλτα στο βελανιδοδάσος…....


Μόνο αποτροπιασμό και αηδία ένιωσα στην χθεσινή μου βόλτα στο βελανιδοδάσος αντικρίζοντας τα κομμένα από την ρίζα αιωνόβια δέντρα που μεγάλωσαν γενιές και που φάγανε ψωμί οι παππούδες και οι γονείς μας απο το εμπόριο Βελανιδιού. πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι γίνεται πραγματικός βιασμός της φύσης και εμείς κρατάμε το φανάρι . Θα παρακαλούσα λοιπόν πρώτα τον δήμαρχο του δήμου Ξηρομέρου όλους τους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν αυτό που πρέπει να διασώσουν το πανάρχαιο δάσος που έχουμε την τύχη να έχουμε στο Ξηρόμερο .η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την δύναμη σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης δασαρχείο να πάρουν άμεσα μέτρα και να σταματήσουν το έγκλημα της λαθρο υλοτομίας!!!!!

3 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Αστακο να δεις τι γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν παράνομοι υλοτόμοι που επί χρόνια τους επιβάλλουν πρόστιμα και αυτοί συνεχίζουν και κόβουν ακόμα βελανιδιές σχεδόν κάθε βράδυ και μεταφέρουν τα ξύλα αργά την νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Τους πάνε στο δικαστήριο, βάζουν και πολιτικό μέσον, πληρώνουν και κάτι ψιλά και πάλι από την αρχή. Οι παράνομοι αυτοί υλοτόμοι δεν είναι μόνο από τα χωριά του Ξηρομέρου αλλά και από τα χωριά του Δήμου Αγρινίου. Όλοι τους ξέρουν. Απλοί δημότες αλλά και υπηρεσίες.
    Πρέπει καταρχήν να κινητοποιηθεί το Δασαρχείο καθ΄ όλο το 24ωρο. Τα πρόστιμα πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλα, να τους κατάσχουν αγροτικά αυτοκίνητα, τρακτέρ και ότι άλλο χρησιμοποιούν. Να γίνουν φυλακίσεις και να μην εξαγοράζονται με κοινωφελή εργασία.
    Είναι ένα διαχρονικό έγκλημα αυτό που συμβαίνει στο βελανιδοδάσος. Έχουμε ένα θησαυρό στον τόπο μας και δεν είμαστε άξιοι να τον διαφυλάξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο