Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ακτίου-Βόνιτσας, για το κλείσιμο των τραπεζών στη Βόνιτσα.


 Οι προθέσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς για κλείσιμο των καταστημάτων τους στην Βόνιτσα οδηγεί ακόμα και στον αποκλεισμό κατοίκων από την πρόσβαση στην τραπεζική εξυπηρέτηση.

      
        Με μεγάλη αγανάκτηση η τοπική κοινωνία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κλείσιμο των δύο τελευταίων τραπεζικών καταστημάτων που υπάρχουν στον Δήμο, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, που θα έχει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μεγάλης μερίδας των κατοίκων του Δήμου από την τραπεζική εξυπηρέτηση.
 
Είναι γεγονός ότι η περιοχή μας υφίσταται συνεχή υποβάθμιση σε πολλούς τομείς. Το κλείσιμο τραπεζικών  καταστημάτων θα δυσκολέψει ανεπανόρθωτα, ιδιαίτερα τους κατοίκους  που εξυπηρετούνται σε μια σειρά τομείς, από την καταβολή επιδομάτων μέχρι απλές τραπεζικές συναλλαγές.Επιπλέον, σήμερα που ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας περνά από μία σειρά οικονομικών εργαλείων που διαχειρίζονται οι τράπεζες, είναι ανεπίτρεπτο όχι μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρήσεις να στερούνται πλήρους ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για την επιβίωσή τους.
 
Η είδηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς  αναστέλλει το κλείσιμο του υποκαταστήματός της  κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζει, γιατί φαίνεται να αποτελεί προσωρινή λύση. Παρακολουθούμε άφωνοι ένα μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της  μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου  που πανηγυρίζουν και διεκδικούν , ο καθείς  για τον εαυτό του, τα επινίκια  αποδίδοντας το" θαύμα" σε ΄΄κολλητούς΄΄ και ΄΄φίλους ΄΄ τους στην κυβέρνηση ,στάχτη στα μάτια των δημοτών για την μη επίτευξη οριστικής λύσης . Αποτελεί, όμως, κοινό μυστικό ότι η υπανάπτυξη του τόπου μας που διευκολύνει  τα σχέδια των τραπεζών  είναι ευθύνη του κ. Αποστολάκη που επί 22 συναπτά χρόνια , επί το πλείστον ως δήμαρχος,διαχειρίζεται την τύχη της περιοχής μας επιβάλλοντας και εφαρμόζοντας την καταστροφική  πολιτική του.
 
Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ακτίου-Βόνιτσας τονίζουμε ότι δεν αποτελεί επιχείρημα για εμάς ο υπό υλοποίηση σχεδιασμός των τραπεζών για περιορισμό του δικτύου τους, ούτε είναι δυνατόν να παραβλέψουμε την ευθύνη που βαρύνει την κυβέρνηση της ΝΔ για την εξέλιξη αυτή. Μια κυβέρνηση που ,ενώ εκλέχθηκε με την υπόσχεση ΄΄απογείωσης ΄΄ της ανάπτυξης , αποδεικνύεται όλο και περισσότερο επικίνδυνη για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και με  ένα κρεσέντο νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που επιβάλλονται  με ωμό κυνισμό,καταδικάζει την Ελλάδα σε ένα δυσοίωνο μέλλον.
 
Για τους παραπάνω λόγους αλλά και επειδή η επιβίωση και λειτουργία των τραπεζών επιτεύχθηκε από τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας όλα τα χρόνια της 10ετούς οικονομικής κρίσης, καλούμε  :
 
-την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ανάλογα τόσο στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών όσο και στις  Διοικήσεις τους , ώστε να μην προχωρήσει το κλείσιμο των δύο καταστημάτων.
 
-τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και ειδικά τον Δήμαρχο κ.Αποστολάκη , που προς το παρόν αρκείται σε  γενικόλογες ,άνευ ουσίας ανακοινώσεις  και σε ένα συνεχόμενο ΄΄λιβάνισμα΄΄ του επιτελικού κράτους από το οποίο μάταια περιμένει λύσεις, να προχωρήσει  με την συνεργασία όλων των φορέων σε ουσιαστικές ενέργειες  για την αποτροπή του κλεισίματος των τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Βόνιτσα.

7 σχόλια:

  1. ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
    ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΨΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το αίτημα είναι νέα υπάρχει τράπεζα χρήματος.
      απλά πράγματα.

      Διαγραφή
  2. Εσείς τι θα κάνετε ; Είστε κόμμα στη Βουλή με βουλευτή ντόπιο και δεν ειδα καμιά κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε τους Σατανάδες κατάφεραν και έκαναν τη βονιτσα ένα μικρό ψαροχώρι.
    Όταν σιγά σιγά συνηθεισουν τα χωριά να πηγαινουν στη Λευκάδα για τράπεζα η ότι άλλο
    Κ φύγει και ο δρόμος τότε από τα φανάρια και πάνω θα το λέμε έξω από τη βονιτσα.
    Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτηκες ποτέ φίλε μου ότι αυτό σας αξίζει;Σκέφτηκες ποτέ αραγε σας έχουν σιχαθεί ολοι.Ειναι μια καλή ευκαιρία να σφυξετε λίγο το ζωνάρι και να δητε τι αξία έχουν οι χωριάτες.

      Διαγραφή
    2. ΌΤΑΝ ΛΕΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ τι θέλεις να πεις ?
      να κατάγονται απο χωριό Η να διαμένουν σε χωριό ?
      διευκρίνεισέτο παρακαλώ

      Διαγραφή
  4. Καμια λυση εχετε να προτείνετε εκει στο Συριζα ή μόνο να κατηγορείτε; Γι'αυτό θα πατε ακομη παρακατω στα ποσοστλα σας. Αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση μονο ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο