Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Υποβάθμιση σοβαρών θεμάτων από τη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κασόλα.

 

     Ανακοίνωση από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κασόλα για υποβάθμιση σοβαρών θεμάτων από τη Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, εκτός από θεομηνίες στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, υπάρχουν και αλλά σοβαρά θέματα…...

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:
 
1) Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης απόβλητων 21-29 Νοεμβρίου που διανύουμε, βρίσκει τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας να μη έχει κάνει απολύτως τίποτα αναφορικά με το θέμα της ανακύκλωσης, κάτι που είχαμε επισημάνει και προεκλογικά. 
Δεν έχει γίνει καμία δράση που να αφορά την ανακύκλωση, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, οι μαθητές και οι φορείς. Βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την ανακύκλωση, η οποία ολοκληρώνεται στις 4/12, στο οποίο προβλέπεται η  χωριστή συλλογή αποβλήτων συσκευασίας.   
Έως τον Ιανουάριο του 2022, οι δήμοι υποχρεώνονται να οργανώσουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε 4 ρεύματα (πλαστικό, χαρτί, μέταλλο, γυαλί). ....
Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να οργανώνουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε διακριτά ρεύματα εντός των κτηρίων τους ή άλλων χώρων και εγκαταστάσεων, για τα οποία φέρουν την ευθύνη λειτουργίας.
Επιπλέον, θεσπίζεται η υποχρέωση των δήμων να εφαρμόσουν το προαναφερόμενο μέτρο σε αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού.
Επιπρόσθετα, με τον νέο νόμο θα γίνει η εφαρμογή του συστήματος «πληρώνω όσο πετάω και κερδίζω όσο διαχωρίζω». Θεσπίζεται ουσιαστικά το πλαίσιο με το οποίο οι δήμοι θα μπορούν να διαμορφώνουν τα δημοτικά τους τέλη, ανάλογα με πόσα απόβλητα παράγει ο κάθε δημότης, αλλά και ανάλογα με πόσα από αυτά ανακυκλώνει και όχι βάσει των τετραγωνικών του ακινήτου του όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
 
Από 1/1/21 καθίσταται εφαρμόσιμο το τέλος ταφής σύμφωνα με τον νέο νόμο για όλα τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή, με ποσό 15 ευρώ ανά τόνο, κλιμακούμενο  ετησίως  κατά 5 ευρώ και έως τα 35 ευρώ το 2025, κάτι που θα οδηγήσει μαθηματικά στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για το 2021 και την πρόσθετη επιβάρυνση των δημοτών μας. Αποκλειστικά υπεύθυνος γι’ αυτό θα είναι ο κ. Αποστολάκης, καθώς 7 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα οι δημότες να κληθούν να πληρώσουν παραπάνω από 37,20€/τονο σε 52,20€/τόνο από το νέο έτος.
 

2) Γιατί ο κ. δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας δεν συμμετείχε στο δίκτυο δήμαρχων για τις ανεμογεννήτριες, στο οποίο συμμετείχε ακόμη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργιου?

Μάλλον δεν τον ενδιαφέρει το πολύ σοβαρό θέμα των ανεμογεννητριών, οι οποίες χωροθετούνται άναρχα.
Δεν είναι κάνεις εναντίον των ΑΠΕ, αλλά με μέτρο, με σωστή χωροθέτηση σε συγκεκριμένες περιοχές και σε ισοζύγιο μεταξύ του ενεργειακού οφέλους και της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται.
Επιπρόσθετα, η άναρχη αυτή χωροθέτηση δημιουργεί προβλήματα και σε μεγάλη μερίδα κυνηγών.
Ενώ λειτουργούν οι ανεμογεννήτριες εντός των ορίων του δήμου μας, γιατί δεν έχει επιβληθεί ακόμη το τέλος που προβλέπεται να αποδίδουν στον δήμο με αποτέλεσμα να χάνονται λεφτά ? 
Από πού περιμένει ο κ.Αποστολάκης να εισπράξει ? 
Όπως επίσης και την μετακύλιση του οφέλους αυτού με ανάλογη μείωση των λογαριασμών των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών στα όρια των οποίων είναι εγκατεστημένες  οι ανεμογεννήτριες.
 

3)
Όσον αφορά τα ταμπλετ, η δημοτική μας ομάδα δεν διεκδικεί την πατρότητα του εγχειρήματος, το οποίο είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ορθώς θα δοθούν τα ταμπλετ στα παιδιά που τα χρειάζονται. 
Τα κριτήρια χορήγησης είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής. 
Η διάφορα μας με την δημοτική αρχή και τον κ. Αποστολάκη είναι ότι εμείς κάνουμε υπεύθυνη, σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, σε αντίθεση με αυτόν, που ενώ ήμασταν όλοι παρόντες στη διαμαρτυρία για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία και αυτή θα κινηθεί κατόπιν ενεργειών του…., μας έλεγε ότι δεν έχει λεφτά ο δήμος και αυτό θα πρέπει να το κάνουν οι σχολικές επιτροπές. Και ενώ εμείς ήμασταν όλοι σύμφωνοι από όλες τις παρατάξεις να δοθούν ταμπλετ στους μαθητές, ο κ. Αποστολάκης έτρεξε σε μισή ώρα να βγάλει φωτογραφία και ανακοίνωση ότι δίνει τα ταμπλετ στους μαθητές. Δυστυχώς στο «κατόπιν ενεργειών μου» είστε ο πιο αυθεντικός  εκφραστής.
 
ΥΓ 1: Εκτός από θεομηνίες στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, υπάρχουν και αλλά σοβαρά θέματα…..
  
Για το Κύμα Αλλαγής
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

17 σχόλια:

  1. 20000 tn σκουπιδια φαιρνει απο κερκυρα ο αποστολακης με τον κασολα βιτσα τι λες και εσυ στο κολπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάση ποιος θα σε ακούσει?Εσύ καλά τα λες. Μπράβο σου παντως. Θέτεις σοβαρά ζητήματα αλλά οι άρχοντες αλλά έχουν στο μυαλό τους. Πως να εξυπηρετήσουν κανέναν δύστυχο για να του πάρουν την ψήφο. Για αυτό ο δήμος μας είναι σε αυτά τα χάλια. Συνέχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαδίζουμε στον έβδομο χρόνο του Αποστολάκη και της ομάδας του. Αποτέλεσμα μηδέν στο πηλίκο . Τίποτα. Μόνο ρουσφέτια και ψέματα. Έλεος.Δεν πάει άλλο.Κανενα έργο.Η καθημερινότητα γίνεται χειρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τακη Βιτσα θυμασαι τι ελεγες για το Φραδελο, Κατσαμπιρη και τους λοιπους... αυτοι τουλαχιστον δεν πηραν τα σκουπιδια της λευκαδας, εσυ τα πηρες και τα καθημερινα και παλαιοτερων ετων! ! ! Πραγματικα, εχεις κατσει να σκεφτεις ποσους τονους σκουπιδια μας εχει φερει σε 1.5 χρονο που εισαι αντιδημαρχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά Μοναστριωτη έχεις πολύ υψηλό επίπεδο . Οσο γράφεις τόσο κερδίζεις , δε στο είχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αλήθεια ότι έρχονται στα κρυφά σκουπίδια από Κέρκυρα; Υπάρχει αίτημα μεταφοράς σκουπιδιών από Κέρκυρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θανάση έχεις χάσει τη μπάλα, ψηφίζεις εσύ να έρθουν σκουπίδια από αλλού? ο φερεντίνος και η δημοτική σου ομάδα τι λένε? είσαι τυχερός που δεν είναι εκλεγμένος ο στρατηγός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κασολας υποχρεώθηκε από νόμους για να έρθουν τα σκουπίδια.Αλλοι ήταν αυτοί που κοπτοταν. Ρωτήστε τι ειπώθηκε στο συμβούλιο της Παλαίρου.Τσακαλης και βιτσας έτρεμαν μήπως δεν ψηφιστεί.

      Διαγραφή
  8. Κασολα είσαι δύναμη. Αυτή είναι αντιπολίτευση.Σοβαρη και ρεαλιστική.Απο την αλαζονεία τους δεν το περίμεναν και τους κακοφαινεται. Θέλω να δω όταν βγεις δήμαρχος τι θα γίνουν όλα τα τσιράκια που γυρίζουν από πίσω.Μακαρι να δούμε κάνα έργο.Ο δήμος μας έχει μείνει πίσω και υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύμφωνα με ανθρπο που είναι πολύ κοντά σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο οικονομικών το λιμάνι της Κατούνας είναι σε προχωρημένο στάδιο. Μένει μόνο να διευκρινιστεί η ακριβής τοποθεσία. Και κάπου γύρω στο 23 αρχίζουν οι εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη εννοείται λιμάνι στη κάτουνα επειδή είμαι από τη κάτουνα εξηγήστε μου

      Διαγραφή
  10. ο πιο εξυπνος της μάνας σου είσαι 9,26 θες να μας πεις ότι υπόσχονται διάφορα χωρίς ουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά κι εμείς στο δήμο Ξηρομέρου τα ίδια είχαμε. Τρομαξαμε να τον διώξουμε. Απλά είναι τα πράγματα άμα θέλετε αλλαγή. Κοιτάξτε το μέλλον των παιδιών σας. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έρχονται και άλλοι 20.000 τόνοι σκουπίδια από Κέρκυρα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ. Βγήκε αληθινός ο Τριαντακωνσταντής που χρόνια τώρα γράφει και φωνάζει ότι κάνουν χωματερή το χωριό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάκια φαίνεται το μέλι είναι γλυκ!. Κάποτε έλεγες για δωράκια στο Τσίνια. Τώρα που πάνε Σάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4:39 το μέλι το έχει ο Ταγματαρχης και το τρώει με τον Αποστολακη ασε το Κασολα ήσυχο , δε είναι όλοι ίδιοι .

      Διαγραφή
  14. Φίλε 1:39 από Λένε η απόφαση είναι του υπουργού όχι του Κασολα και έχει βγει νόμος μη κοιτάς να κατηγορήσεις τους συμβούλους αν εφαρμόζουν τον νόμο . Αν δε τον εφαρμόζουν τότε να λες .Δε ξέρετε τι θέλετε αμάν πια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο