Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

O EΛΓΑ απολύει συβασιούχους υπαλλήλους βάσει εφετειακών αποφάσεων


      Ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΜέΡΑ25 για τις απολύσεις εργαζομένων στον ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ και μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, ενημερωθήκαμε ότι ο ΕΛΓΑ καλείται να εφαρμόσει εφετειακές δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπεται η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των εν λόγω εργαζομένων σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Η μόνη λύση πλέον, κατά την άποψη του συλλόγου εργαζομένων, είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα ξεπερνά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.
Φαντάζει αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχουν εργαζόμενοι με σύμβαση εδώ και 12 συνεχόμενα έτη και να φτάνει η στιγμή να απολυθούν μετά από δικαστική διαμάχη και μάλιστα με τον ΕΛΓΑ.
Θα έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν μονιμοποιηθεί αφού πλέον η εμπειρία και τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει με τόσα έτη υπηρεσίας κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή και ταχεία λειτουργία του οργανισμού.
Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους υπαλλήλους αλλά και προς τον αγροτικό κλάδο της χώρας μας, καθώς η κυβέρνηση σε μια από τις δυσκολότερες χρονιές που έχουμε διανύσει τα τελευταία έτη με τόσες φυσικές καταστροφές αντί να προσλαμβάνει προσωπικό και να στελεχώνει υπηρεσίες αναγκαίες για την εξασφάλιση της διατροφικής επάρκειας της χώρας μας αλλά και για την επιβίωση του αγροτικού κλάδου προχωρά σε απολύσεις και υποστελέχωση υπηρεσιών απαραίτητων προς την αγροτική παραγωγή της χώρας μας.
Ζητάμε την παρέμβαση του υπουργού ώστε να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της Κυβέρνησης, που να επαναπροσλαμβάνει τόσο τους εργαζομένους που ήδη έχουν απολυθεί όσο και αυτούς που βρίσκονται στη διαδικασία απόλυσης σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και να μονιμοποιηθεί η θέση τους.
Είναι φανερό πλέον πως η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ καθώς απολύοντας έμπειρο γεωτεχνικό προσωπικό το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να υπολειτουργήσει η υπηρεσία με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση του οργανισμού το οποίο σημαίνει ότι θα αργήσουν και άλλο οι εκτιμήσεις και πληρωμές των δικαιούχων αποζημιώσεων από τον οργανισμό.
Είναι γνωστή η τακτική που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση καλώντας μετά ιδιώτες εκτιμητές ώστε να προλάβει τον όγκο εργασιών με αποτέλεσμα να επιβαρύνει περαιτέρω την καθυστέρηση πληρωμών και εκτιμήσεων, επιπλέον θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας και τα άμεσα αποτελέσματα στα οποία υποτίθεται ότι στοχεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο